Europa Cup Dames: Den Bosch – Der Club an der Alster (Eindstand 1 - 2) | Hoofdklasse Hockey Nederland

Europa Cup Dames: Den Bosch – Der Club an der Alster (Eindstand 1 – 2)

 

Doordat Den Bosch gisteren met 1-0 van Amsterdam verloor, staat de ploeg van Raoul Ehren vandaag in de troostfinale. De wedstrijd wordt tegen Der Club an der Alster gespeeld. Der Club an der Alster verloor gisteren namelijk op haar beurt met 2-1 van Real Sociedad. Beide ploegen strijden om de derde of vierde plaats. Via Hoofdklassehockey.nl kunt u vandaag een LIVE verslag vinden van de wedstrijd. Volg vanaf 14.00 uur de troostfinale op deze pagina. 

Opstelling Den Bosch: Koning (gk), Fernig, van den Assem, Sanders, Koolen, Matla, Keetels (c), Welten, Hulsen, Krekelaar en van Geffen

Opstelling Der Club an der Alster: Horn, Wenzel, Gablac, Valentin, Kirschbaum, Aring, Granitzki, Schroder, Kerner, Huse (c) en Gibson (gk)

0′ Nog tien minuten voordat de wedstrijd start. Het Duitse team Club an der Alster speelt vandaag in het wit, terwijl Den Bosch in de herkenbare zwart gele kleuren speelt.

1′ Den Bosch neemt de bal uit

2′ Snel balverlies voor het Nederlandse team betekent dat Club an der Alster al snel druk kan zetten.

3′ Helemaal vrij in de cirkel van de Duitsers staat Marloes Keetels. Ze wordt aangespeeld en heeft veel tijd om een keuze te maken. Haar schot gaat tegen de legguards van de keeper. Uit deze situatie komt een corner. Een mooie return op de kop van de cirkel zorgt ervoor dat de eerste uitloop wordt uitgespeeld. Uiteindelijk is het Ireen van den Assem die scoort. 1-0 voor Den Bosch. 

6′ Strafcorner twee voor Den Bosch. Matla staat klaar voor de sleep. De bal wordt niet gespeeld op Matla, maar op het andere koppel waar klaar staat op de kop van de cirkel. Met dezelfde draai speelt zij Matla aan. Een sleep van de aanvalster van Den Bosch belandt op de handschoen van de keepster.

12′ De Duitsers zetten over het hele veld druk, waardoor Den Bosch moeite heeft om er goed doorheen te hockeyen.

14′ Een stopfout bij een corner van Den Bosch levert een counter op voor Club an der Alster. Met een tempoversnelling van Gablac naderen de Duitsers de cirkel. Josine Koning kan net tussenbeide komen, waardoor het moeilijk wordt om te scoren.

Einde eerste kwart

16′ Den Bosch neemt de bal weer uit.

20′ De eerste strafcorner voor Der Club an der Alster. Anne Schroder geeft aan. De bal gaat naar Victoria Huse. Heel taktisch speelt Huse de bal weer terug naar Schroder die geen enkele druk krijgt. Schroder speelt de bal voor het goal langs. Niemand van beide teams raakt de bal aan.

22′ Den Bosch speelt erg afwachtend. Het middenveld is onzichtbaar en keepster Koning roept ook terecht: ‘Laat je zien’!

23′ Strafcorner drie voor Den Bosch. Komt hier dan de sleep van Matla? Het is inderdaad Matla die sleept. De bal gaat richting de rechterhoek. De verdediging kan gemakkelijk onderscheppen. In de counter die hierop volgt is het Huse die langs de zijkant naar voren stormt. Haar aanval loopt spaak bij de 23 meter lijn van Den Bosch.

28′ Het tempo van de wedstrijd ligt er helemaal uit. Den Bosch wacht af met de opbouw en Club an der Alster zet weinig druk.

30′ Doelpunt voor Club an der Alster. Een prachtige crosspass op nummer 2, Horn komt bij de rand van de cirkel. Haar slag lijkt naast te gaan, maar Sanne Koolen raakt de bal nog aan. De bal beland in het goal van Koning. 

Einde tweede kwart

31′ Club an der Alster neemt de bal uit voor het begin van het derde kwart

33′ Den Bosch speelt met een lage druk en vangt de tegenstandster op rond de middenlijn

35′ Wanneer Matla aan de bal is, is het vaak alle hens aan dek voor de verdediging. Sterk dat Matla is, bindt ze vaak meerdere verdedigsters aan zich.

41′ Strafcorner voor Den Bosch. Het is alweer de vierde corner. De sleep gaat tegen de voeten aan, waardoor Den Bosch de corner opnieuw mag nemen. Deze corner wordt goed gestopt, maar niet goed verwerkt. De Duitsers maken de corner gemakkelijk onschadelijk

43′ Opnieuw een strafcorner voor Den Bosch. Ditmaal een sleep van Matla die tegen de voeten van de verdedigster gaat. Opnieuw een corner voor Den Bosch. Dit is corner nummer zeven. Matla sleept de bal recht tegen de keeper aan. Geen doelpunt.

43′ Een counter voor Club an der Alster. Dit resultaat in een strafcorner. Een rommelige corner die het goal in gaat. Victoria Huse is de doelpunten maakster. 

43′ Groene kaart voor Emily Kerner

Einde derde kwart

46′ Het laatste kwart is begonnen. Den Bosch heeft nog vijf minuten om de 1 – 2 achterstand onschadelijk te maken

47′ Een backhandslag van Margot van Geffen gaat over het goal van Gibson.

51′ Anne Schroder van Club an der Alster speelt vandaag sterk. Aanvallend is ze gevaarlijk aan de bal. En ook in haar tackleback is ze scherp. Samen met Horn neemt zij haar mee op sleeptouw.

53′ Den Bosch is zeer afwachtend. Er is weinig drang naar voren.

54′ Een groene kaart voor Granitzki voor het niet genoeg afstand nemen van de bal

55′ Eindelijk wordt Den Bosch wakker en zet het Club an der Alster onder druk.

58′ Marloes Keetels maakt een prachtige aanvallende actie aan de rechterkant. Haar bal beland bijna in de cirkel. Club an der Alter verdedigt gemakkelijk uit

59′ Den Bosch zet een hoge druk neer terwijl Club an der Alster de bal achter uit neemt. De bal gaat richting de 23-meter lijn van Den Bosch. Kunnen de Bosschenaren nog één keer eruit komen?

60′ Den Bosch verliest de troostfinale! Der Club an der Alster wordt derde.

Einde wedstrijd

Reageer