Liveverslag Europa Cup Dames: Den Bosch – Loreto (Eindstand 4 - 0) | Hoofdklasse Hockey Nederland

Liveverslag Europa Cup Dames: Den Bosch – Loreto (Eindstand 4 – 0)

 

Vandaag begint in Amsterdam de Europa Cup voor Dames (EHCC). Later op deze middag volgen wij de Nederlandse teams uit Den Bosch en Amsterdam. Om 16.45 uur starten we hier met een LIVE verslag van de wedstrijd Den Bosch tegen Loreto (Ierland)

Opstelling Den Bosch: Koning (gk), Fernig, van den Assem, Sanders, Koolen, Matla, Keetels (c), Welten, Hulsen, Krekelaar, van Geffen

Opstelling Loreto: Murphy (gk), Meeke, Evans, Mulcahy, O’Brien, McLoughlin, Sherin, Hamill, Matthews (c), Clarke, Taaffe

0′ Beide ploegen lopen het veld op. Loreto is de ploeg die uit Ierland komt. Zijn zij opgewassen tegen het hockeygeweld uit Den Bosch?

1′ Het lijkt alsof Den Bosch er geen gras over wil laten groeien. Meteen wordt de druk opgevoerd en staat de defensie van Loreto onder druk.

4′ De eerste strafcorner voor Den Bosch. De bal wordt mooi neergelegd en de sleep gaat in de touwen! Doelpunten maakster is wie anders dan Frederique Matla. 

7′ Den Bosch wil blijven drukken, maar tot grote problemen komen de gasten uit Ierland nog niet.

9′ Strafcorner twee voor Den Bosch. Een verdedigster loopt te vroeg uit. Loreto staat nog maar met 4 (inclusief keepster) in het goal. Ditmaal gaat de sleep op de legguards van de keepster. Geen doelpunt.

10′ Een lange bal gaat richting de cirkel van de Ieren. Een schitterende tip gaat hoog richting de kruising. De keepster is alert en houdt de bal uit haar goal.

11′ Het einde van het eerste kwart nadert. Het is Den Bosch die aanvalt, maar nog niet heel gevaarlijk wordt.

12′ Strafcorner drie voor Den Bosch. Een sleep van van den Assem gaat op de voet. Corner nummer vier wordt klaar gelegd. Ditmaal gaat de sleep van van den Assem op het lichaam van de lijnstop. Strafbal! Het is wederom van den Assem die de bal opeist en de bal links laag op het goal pusht. Er wordt gemist!!! De stand blijft 1-0.

15′ Den Bosch blijft aanzetten. Toch is het Loreto die vrij gemakkelijk stand houdt. Met fysiek spel proberen zij de bal buiten de eigen cirkel te houden.

Einde eerste kwart

17′ Wederom is het Den Bosch die aanzet. De spaarzame keren dat Loreto eruit komt, wordt de bal te makkelijk verspeelt.

19′ De Ieren krijgen iets meer balbezit en kunnen de bal een aantal maal rondspelen. Vaak wordt er balverlies geleden bij de vierde of vijfde aanraking.

21′ Frederique Matla staat weer in de spits. Kan de international Den Bosch op een 2-0 zetten?

23′ Het is Pleun van der Plas met een doelpunt. De bal wordt via de rechterkant de cirkel ingeslagen. van der Plas loopt mooi vrij en kan de bal vrij gemakkelijk intippen. Den Bosch loopt uit naar 2-0

25′ Nu is het wel Matla die scoort. 3-0. Een mooie aanval beland bij Matla tussen de strafbalstip en de cirkel. Met veel power pusht zij de bal rechts onder in de hoek. 

27′ Ondanks de warmte blijft Den Bosch de ploeg die heerst. Met hoog baltempo wordt de tegenstander vrij gemakkelijk uitgespeeld.

Einde twee kwart

31′ En daar is hij, de hattrick van Frederique Matla!! 4-0 voor Den Bosch. 

33′ Strafcorner nummer vijf. De bal wordt aangegeven, maar is niet helemaal strak. Desalniettemin is het de stopper van Geffen die bal goed controleert. Matla staat klaar om te slepen, maar sleept de bal net rechts langs de plank.

38′ Noor Omrani speelt zichzelf geweldig vrij en laat de keepster van de tegenstandster meteen voelen hoe een Nederlands backhand eruit ziet. Een kanonskogel gaat op het lichaam van Murphy. De keepster is scherp en houdt de bal tegen.

39′ Strafcorner weer voor den Bosch. Het is de zesde. De bal wordt niet goed gestopt door van Geffen. Het herstel is goed, want uit de scrimage ontstaat een nieuwe corner. Den Bosch legt aan voor nummer zeven. Nu wordt de bal wel goed gestopt door van Geffen, maar is het Matla die weer naast pusht. Waar Matla eerst aan de rechterkant net naast schoot, schiet ze nu de linkerkant naast het goal.

41′ Een mooie actie van Lidewij Welten wordt beloont met strafcorner nummer acht. Ditmaal is het van den Assem die klaar staat voor de sleep. De corner lijkt richting de rechter bovenhoek te gaan. De verdediging loopt hem er goed uit, waardoor de corner onschadelijk wordt gemaakt. Het rendement van Den Bosch is erg laag. Er is nog maar één doelpunt gemaakt uit acht corners.

Einde derde kwart

48′ Loreto wordt meteen weer onder druk gezet. Zullen de Ieren nog een poging wagen om terug te komen van de 4-0 achterstand, of willen zij de schade zo laag mogelijk houden.

50′ Een keeperswissel bij Den Bosch. Josine Koning (die vrijwel geen bal heeft geraakt), gaat eruit voor reserve keepster Liselot van Bergen

53′ Den Bosch wordt voor de eerste keer onder druk gezet. Tot echte kansen komen zij nog niet

55′ Een prachtige cirkelpenetratie van Margot van Geffen aan de rechterkans leidt tot een mooie kans. De bal wordt twee maal op de keeper gespeeld, waarna Den Bosch shoot maakt.

57′ Strafcorner nummer negen voor Den Bosch. Noor Omrani staat klaar voor de sleep. Het dubbele blok wat klaar staat op de cirkel heeft ook nog Sanne Koolen klaar staan. Zij is het uiteindelijk die de bal krijgt en de bal hard flatst richting de tweede paal. De tip-in wordt net gemist.

60′ De eerste kans voor Loreto. Een strafcorner voor de gasten uit Ierland. Een slag wordt goed verwerkt door de keepster. Ook een tweede schot gaat op de legguards, waardoor de eindstand op 4-0 blijft staan.

Einde vierde kwart

Reageer