LIVE Europa Cup Dames: Der Club an der Alster – Real Sociedad (Eindstand 1 - 2) - Hoofdklasse Hockey Nederland

LIVE Europa Cup Dames: Der Club an der Alster – Real Sociedad (Eindstand 1 – 2)

 

Vandaag starten de halve finales in Amsterdam Europa Cup voor Dames (EHCC). Om 14.15 uur start de wedstrijd tussen Der Club an der Alster tegen Real Sociedad. Vanaf 14.00 doen wij een LIVE verslag van deze wedstrijd. 

Opstelling Der Club an der Alster: Horn, Wenzel, Gablac, Valentin, Kirschbaum, Granitzki, Schroder, Kerner, Huse (c), Sippel en Gibson

Opstelling Real Sociedad: Arrillaga, Belzunegui N., Belzunegui A., Telleria, Marana (c), Altuna, Segurola, Pacella, Campoy, Erguin en Jori (gk)

0′ Het meegereisde publiek van Sociedad laat zich horen. Luid gejuich is er te horen vanaf de tribune

1′ De wedstrijd is begonnen.

3′ Real Sociedad zet aan en krijgt de eerste strafcorner. De bal blijft bij de keeper liggen, maar een doelpunt wordt er niet gemaakt.

4′ De nummer 4 van Club an der Alster (Hannah Gablać) zal in de gaten gehouden moeten worden door Sociedad. De aanvaller is dreigend richting de tegenstandster en veel technische acties leiden tot gevaar.

12′ De eerste strafcorner van Der Club an der Alster. Een mooie combinatie leidt uiteindelijk niet naar een doelpunt.

15′ De Duitse club heeft het meeste balbezit. Tot echte grote kansen zijn zij nog niet gekomen.

Einde eerste kwart

16′ Deze halve finale wedstrijd wordt gefloten door twee Nederlandse scheidsrechters, Ymkje van Slooten en Fanneke Alkemade. Het tweede kwart is begonnen.

18′ Het baltempo bij de Duitse ploeg ligt hoog. Sociedad moet inzakken en hopen op een snelle counter.

23′ De wedstrijd moet nog loskomen. Er wordt behoudend gespeeld door de Spaanse ploeg. Het Duitse team heeft moeite om door het blauw-witte blok heen te hockeyen.

25′ Een backhand flats van het Duitse team gaat op de linker paal en stuitert terug het veld in.

28′ De tweede strafcorner voor het Spaanse team. Het doel lijkt leeg en Sociedad lijkt te scoren. De bal gaat weer op de voet van de Duitsers. Corner 3 wordt genomen. Een mooie pass die terug gaat richting de aangeefster, lijkt ook nu weer omgetoverd te worden tot een doelpunt. De bal gaat weer op de voet. Bij corner nummer 4 is het raak. Een pass gaat naar de rechterkant van het veld en via de tip-in wordt er gescoord. 0 – 1 in het voordeel van Sociedad. 

30′ Mullan (Club an der Alster), lijkt te scoren door een prachtige tip-in ter hoogte van de strafbal stip. De scheidsrechter keurt het doelpunt niet goed, omdat niemand de bal heeft aangeraakt.

Einde tweede kwart

31′ Het derde kwart is begonnen.

34′ De Duitse ploeg gaat net zoals in de eerste helft meteen goed van start. Een hoog baltempo van Club an der Alster zorgt ervoor dat de Spaanse ploeg eigenlijk niet van haar eigen helft kan komen.

38′ Een groene kaart voor Club an der Alster. Mullan krijgt een twee minuten tijdstraf.

39′ Het zat er aan te komen. De Spaanse ploeg speelt erg fysiek. Er is nu ook een groene kaart voor Altuna van Sociedad.

44′ Wenzel neemt niet genoeg afstand in haar eigen 23 meter gebied. Een strafcorner voor Real Sociedad.

45′ De strafcorner wordt weer terug gegeven naar de aangeefster. Belzuinegui scoort het doelpunt door de bal in de lange hoek te slaan. 

Einde derde kwart

46′ Tegen alle verhoudingen in is het Sociedad die met een 0 – 2 voorsprong aan de leiding gaat. Kan het Duitse team haar rug rechten en terug komen in de wedstrijd?

48′ Doelpunt voor Der Club an der Alster. Hanna Valentin scoort met een prachtige backhand. 

48′ Meteen nadat Sociedad de bal uitneemt wordt de bal heroverd door de Duitsers. Een harde overtreding van Segurola (Sociedad) wordt bestraft met een gele kaart.

49′ En weer scoort Club an der Alster. Maar wederom is de bal niet aangeraakt.

50′ Waar de bal hard in de touwen wordt geflatst, is het de scheidsrechter die net iets te vroeg fluit. Ook dit doelpunt wordt afgekeurd. Wel volgt er een strafcorner voor Club an der Alster door duwen van het Spaanse team. Uit de strafcorner volgt geen doelpunt.

52′ Er wordt weer hard op de stick geslagen van Schroder. Dit gebeurd in het gebied tussen de 23-meterlijn en de cirkel. Een strafcorner voor het Duitse team. De sleep via de keeper de cirkel uit.

52′ Hoe lang houdt Sociedad het vol? Er is weer een corner voor Der Club an der Alster. Aanvoerster Huse sleept. De bal wordt door de uitloper tegen gehouden.

53′ En weer een harde overtreding van het Spaanse team. De scheidsrechters blijven mild en doen weinig tot grote frustratie van Anne Schroder.

56′ Er is veel spanning in de laatste fase van de wedstrijd. Het Duitse team is eigenlijk al de hele wedstrijd beter. De keepster is nu ook gewisseld voor een extra speelster. Sociedad staat onder druk.

58′ Er staat nog 1:30 minuut op het scorebord.

Einde wedstrijd

Reageer