Liveverslag Europa Cup Dames: Surbiton – Club an der Alster (Eindstand 0-4)

 

Vandaag begint in Amsterdam de Europa Cup voor Dames (EHCC). Later op deze middag volgen wij de Nederlandse teams uit Den Bosch en Amsterdam. Om 14.30 starten we hier met een LIVE verslag van de wedstrijd Surbiton tegen Club an der Alster.

Opstelling Surbiton: Heesh (gk), Twigg (c), Payne, Atkinson, Sanders, Catlin, Woolven, Sharp, Petter, Collins, Curtis

Opstelling Club an der Alster: Gibson (gk), Horn, Wenzel, Gablac, Valentin, Kirschbaum, Granitzki, Schroder, Kerner, Huse (c) en Sippel.

0′ Het stadion is nog erg leeg. Al hoe wel er steeds meer publiek binnen komt druppelen. Beide teams komen het veld op. Surbiton speelt vandaag in het wit en Club an der Alster in het rood.

2′ Strafcorner voor Club an der Alster. Deze wordt onschadelijk gemaakt door Surbiton

8′ Club an der Alster speelt voornamelijk op de helft van Surbiton. Meerdere malen wordt de cirkel gevonden van Surbiton. De tussenstand is nog steeds 0-0.

11′ De eerste uitbraak van Surbiton wordt meteen omgetoverd tot een strafcorner. De corner wordt goed aangegeven, maar de sleep beland in het uitkomende blok.

Rustbespreking van beide teams in het Wagener Stadion
Rustbespreking van beide teams in het Wagener Stadion

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Einde eerste kwart

16′ We starten aan het tweede kwart. Surbiton zet aan en zet druk in de eerste minuut.

23′ Strafcorner twee voor Club an der Alster. Een prachtige sleep gaat in de touwen. 0-1. Doelpuntenmaakster is Lynne Froschle.

Einde tweede kwart

31′ Beide teams starten aan met het derde kwart. Club an der Alster komt goed de kleedkamers uit en zet meteen druk. De eerste cirkelpenetratie is meteen raak. Het staat 0-2. Doelpunt van Anne Schroder. 

35′ Strafcorner drie voor an der Alster wordt wederom op de tip gespeeld. De rebound gaat in het goal zodat het lijkt alsof het 0-3 staat. Ditmaal raakt een aanvalster de bal op de bolle kant en wordt het goal afgekeurd.

42′ De Engelse club Surbiton loopt achter alle feiten aan. Club an der Alster heeft het meeste balbezet en spelen vrijwel al de hele wedstrijd op de helft van de Engelsen.

Einde derde kwart

48′ Het is wederom de Duitse ploeg die scoort. Het staat 0-3. Hannah Gablac omspeelt de keeper en maakt een doelpunt. De wedstrijd lijkt beslist te zijn. 

50′ Met veel frivoliteit staat de Duitse club hier te spelen. met aanvallend en creatief spel wordt  de Engelse club keer op keer in verlegenheid gebracht.

56′ Het staat 0-4! Een prachtige backhand uit stilstand beland op de plank. Het is wederom Hannah Gablac die scoort. De blonde speelster van Club an der Alster speelt een uitstekende wedstrijd. 

60′ Club an der Alster wint met 0-4.

Eindstand

Reageer

Contact Us