Liveverslag Europa Cup Dames: UHC Hamburg - Amsterdam (Eindstand 2 - 3) | Hoofdklasse Hockey Nederland

Liveverslag Europa Cup Dames: UHC Hamburg – Amsterdam (Eindstand 2 – 3)

 

Vandaag begint in Amsterdam de Europa Cup voor Dames (EHCC). In deze liveblog volgen we Amsterdam die het opneemt tegen UHC Hamburg. De wedstrijd belooft spannend te worden. Om 19.00 uur starten we hier met een LIVE verslag van de wedstrijd. 

Opstelling UHC Hamburg: Rother (gk), Wortmann, Teschke, Hillmann, Seifert, Micheel, Mavers E., Stapenhorst, Muller-Wieland J (c). Muller-Wieland R., Mavers M.

Opstelling Amsterdam: Veenendaal (gk), van Male, Veen, Adegeest, Vega, Verschoor, Thompson, Kapelle, Albers, Stam, de Goede (c)

0′ We zijn begonnen. Het Duitse publiek is met een mooie groep aanwezig. Luidkeels wordt er gezongen: ‘UHC, UHC, UHC’

2′ Marijn Veen gaat met een versnelling richting de cirkel van Hamburg. Een 2:2 situatie, waarbij aansluiting van de rest van het team ver weg is. Een schijnbeweging met de bal, zorgt er uiteindelijk voor dat zij de controle verliest.

8′ Amsterdam blijft druk zetten. Het zijn de gasten die moeite hebben om van eigen helft af te komen.

10′ UHC Hamburg zet aan en is voor de eerste keer bij de cirkel van Amsterdam.

12′ Voor de tweede keer krijgt UHC een corner. Het uit-publiek laat weer van zich horen en is fel richting de scheidsrechter. Amsterdam staat onder druk.

13′ UHC Hamburg is erg fysiek, waar Amsterdam tot nu toe veel moeite mee heeft. Veel lichamelijk contact wordt beloond door de scheidsrechters

Einde eerste kwart

16′ Hamburg is de ploeg die meteen aanzet. Amsterdam staat weer onder druk.

17′ Op het moment dat Ilse Kapelle de bal inspeelt op Eva de Goede is de aanvalster van UHC er meteen als de kippen bij. De bal wordt onderschept en er wordt een backhand op het goal van Veenendaal afgevuurd. De bal gaat net voorlangs, waardoor Amsterdam de bal mag uitslaan.

20′ De eerste strafcorner van de wedstrijd is voor UHC Hamburg. Muller Wieland is degene die de bal inbrengt. De bal beland op Veenendaal’s haar legguards, waarna de bal erin wordt getipt. 1-0 voorsprong UHC. Het doelpunt wordt gemaakt door Evans. 

21′ Strafcorner één voor Amsterdam. Eva de Goede sleept de bal net links naast de paal

23′ En meteen is het Amsterdam die begint met drukken. Strafcorner twee is een feit. Wederom is het de Goede die aanlegt voor de sleep. Nu wordt de bal gestopt door keepster Rother. Ook de rebound gaat er niet in, waarna Amsterdam een overtreding maakt.

24′ Marijn Veen gaf bij aanvang van de wedstrijd al aan dat UHC Hamburg een stugge tegenstander zou worden. Lees de preview van Marijn Veen hier

26′ Een slag van UHC Hamburg wordt onschadelijk gemaakt door de verdediging van Amsterdam. Dit wordt gedaan met een  overtreding, zodat een strafbal uiteindelijk het gevolg is. Doelpunten maakster is Teschke. 

27′ Het is weer Amsterdam die aanzet en Hamburg onder druk zet. Charlotte Vega krijgt de bal voor het goal, maar kan net niet de bal binnen pushen.

28′ Felice Albers krijgt de bal in de loop. Zij gaat in een rush richting de rechterkant van de cirkel. Wederom is het UHC die fysiek een beuk uitdeelt. Ditmaal wordt deze actie omgezet in een corner. Een flats van Amsterdam gaat op de voet van de tegenstander. Strafcorner nummer vier wordt genomen. Strafcorner nummer vijf volgt op nummer vier, doordat de scheidsrechter haar hand nog niet omlaag had gedaan. De flats van Vega beland uiteindelijk naast het goal. Amsterdam staat met 1:30 minuut voor de rust nog steeds met een 0-2 achter.

29′ Wederom een beuk op de aanstormende Albers. De scheidsrechter laat doorspelen en de bal gaat over de achterlijn. Er volgt een corner voor Amsterdam.

Einde tweede kwart

31′ Het derde kwart begint.

33′ Amsterdam begint scherp met veel druk naar voren. Een aantal snelle rushes van Albers zorgt voor gevaar van de kant van Amsterdam.

34′ Een fenomenale redding van Anne Veenendaal op een schot van UHC Hamburg. De bal lijkt links laag op de plank te gaan, maar een katachtige reactie zorgt ervoor dat de score niet verder oploopt.

40′ Nu zijn het meerdere cirkelpenetraties van de zijde van Amsterdam. UHC verdedigt goed en tot echt grote kansen komt het nog niet

41′ Stapenhorst (UHC Hamburg) speelt een sterke wedstrijd. Meerdere malen draait zij het middenveld van Amsterdam helemaal gek.

42′ Een prachtige hoge bal gaat over alle spelers heen. Charlotte Vega is scherp en ziet hem wel aankomen. Een 1 op 1 situatie met de keepster van Hamburg zorgt niet voor een doelpunt.

43′ Strafcorner nummer zes. Een sleep van Eva de Goede wordt op de tip gespeeld. Doelpunt Amsterdam!!! De tip-in wordt gescoord door Charlotte Vega. 

44′ Amsterdam blijft aanzetten. Een backhand schot van Maria Verschoor gaat net naast.

Einde derde kwart

46′ De eerste cirkelpenetratie van Verschoor is gevaarlijk. De bal komt op de backhand van Noor de Baat te liggen. Zij slaat op haar bolle kant, waardoor de vrije slag voor UHC Hamburg is.

50′ De rushes van Marijn Veen zijn op dit moment een groot probleem voor de defensie van de Duitsers. Meerdere malen dolt zij haar directe tegenstandster.

52′ Strafcorner zeven voor Amsterdam, nadat Veen eerst een harde bal op de legguards slaat van de keepster. Een voet wordt gevonden door van Male. De verdedigster van UHC loopt te vroeg uit, de corner wordt opnieuw genomen, maar met een man minder voor de Duitsers. Eva de Goede sleept de bal op de stick van de keepster.

53′ De spanning stijgt. Een doelpunt voor Amsterdam. 2-2. Sosha Benninga maakt het doelpunt., 

54′ En Amsterdam gaat door. UHC neemt uit, maar verliest gelijk het balbezit. Amsterdam zet aan, en de bal komt via de keeper bij de aanvalster van Amsterdam te liggen. Amsterdam neemt de leiding, 2-3. Wederom wordt het doelpunt gemaakt door Benninga. 

56′ Amsterdam zet door. De thuisploeg blijft druk zetten. UHC komt er nog niet aan te pas. Gaat Amsterdam de overwinning toch naar zich toe trekken nadat zij in de rust op een 2-0 achterstand stonden.

57′ Grote kans voor UHC Hamburg. De bal wordt net naast getikt. Net na deze kans zet de scheidsrechter de tijd stil. UHC haalt haar keepster eruit en zet een extra speelster in het veld.

58′ Strafcorner voor UHC Hamburg. Een scheidsrechterlijke dwaling. Eerst geeft een vrije slag voor Amsterdam en een speelster van UHC Hamburg een groene kaart voor praten. Uiteindelijk draait ze haar besluit terug waarna er toch een corner wordt gegeven voor UHC. De strafcorner gaat in de kluts net naast het goal.

Einde wedstrijd

Reageer