LIVE FIH Pro League Finale (D): Nederland wint de FIH Pro League (Shoot-outs eindstand 4 - 3) | Hoofdklasse Hockey Nederland

LIVE FIH Pro League Finale (D): Nederland wint de FIH Pro League (Shoot-outs eindstand 4 – 3)

 

Vanaf 17.00 volg je hier alle ontwikkelingen in de finale van de FIH Pro League bij de dames. De Nederlandse dames nemen het op tegen Australië. Alle ontwikkelingen rondom de Grand Final volg je live in deze weblog: 

Opstelling Nederland: Koning (Gk), de Waard, Keetels, Jonker, Verschoor, Welten, van Maasakker, van den Assem, Stam, van Geffen en de Goede (C)

Opstelling Australië: Lynch (Gk), Malone, Peris, Kenny (C), Bone, Nobbs, Morgan, Claxton, Taylor, Williams en Chalker

1′ We zijn begonnen. Het stadion is goed gevuld. De temperaturen liggen hoog, waardoor de Nederlandse dames in de warming-up met een ijsvest aan het inspelen waren.

4′ De eerste strafcorner is voor Oranje. De bal lijkt erin te gaan. De sleep is dan wel buiten het goal, maar de bal wordt nog aangeraakt. Uiteindelijk gaat de bal naast het goal.

6′ Een fantastische actie van Nederland! Leurink krijgt de bal en draait naar haar backhand. Een hard schot lijkt de kruising in te gaan. Sluitpost Lynch, die tegen Argentinië ook al weergaloos keepte, kan de bal net uit de kruising prikken. Ook in de rebound zit Lynch er goed bij en werkt de stuiterende bal goed weg.

9′ Nederland probeert het spel te bepalen.

10′ Het tempo bij Oranje ligt hoog

11′ Frederique Matla gaf aan donderdag aan dat Oranje te zwak begon tegen Duitsland. Nu is het Oranje die juist een volle druk speelt. Met harde passes probeert Nederland de tegenstander te ontregelen.

14′ Caia van Maasakker heeft het aan de stok met Chalker. Een duel eindigt op de grond. Chalker valt tegen van Maasakker aan. Van Maasakker reageert geïrriteerd.

Einde eerste kwart

16′ Een extra lange rust is vandaag ingelast omdat de temperaturen in Amsterdam erg hoog zijn opgelopen. De teams hebben vier minuten rust gekregen. De teams komen het veld weer op. Strafcorner voor Oranje. Van Maasakker sleept op Lynch. Strafcorner twee voor Oranje. En weer kiest van Maasakker voor dezelfde hoek. Een makkelijke redding van Lynch. Zij schopt de bal uit de linkerhoek van het goal.

17′ Strafbal voor Oranje. De video zorgt ervoor dat de strafbal niet door gaat. De strafbal kwam voort uit een 2:1 situatie na een domme fout van Australië. Matla kan eigenlijk vrij inschieten, maar Lynch houdt haar goal leeg. Uiteindelijk lijkt het alsof Matla omver wordt gelopen.

19′ Strafcorner voor Australië. De bal gaat via Koning op de voeten van Oranje. Maddy Fitzpatrick sleept de bal op de voeten van Matla. Nieuwe corner. De ijzersterke Kenny sleept, en de bal wordt op de stip getipt. Koning is kansloos en de bal gaat in het net. Mariah Williams scoort

Tegen alle verhoudingen in is het Australië die de leiding neemt. Foto: Roel Ubels Tegen alle verhoudingen in is het Australië die de leiding neemt. Foto: Roel Ubels

19′ Strafcorner voor Oranje. De video moet er weer aan te pas komen. Maar ditmaal krijgt Nederland hem wel. Van Maasakker en Matla staan klaar. Het lijkt een doelpunt één lange zijde van het stadion begint te juichen. Toch is het Matla die net naast sleept.

21′ Wat kan Savannah Fitzpatrick vandaag voor Australië betekenen? Fitzpatrick is de topscorer van Australië in de Pro League. Afgelopen donderdag was Fitzpatrick nog euforisch over het spel van Australië.

22′ Groene kaart voor Claxton voor een duw in de rug bij Eva de Goede

24′ Nederland speelt nog steeds sterk. Vooral op snelheid is de ploeg van Annan niet te houden. Nu is het raak! In een van de tegenstoten is het Marijn Veen die aan de bal komt. Met haar ‘verkeerde’ been voor schiet zij de bal in de touwen.

Nederland is blij nadat Marijn Veen de 1 - 1 heeft gemaakt. Foto: Roel Ubels Nederland is blij nadat Marijn Veen de 1 – 1 heeft gemaakt. Foto: Roel Ubels

26′ En weer een kans voor Nederland. Ditmaal gaat Laurien Leurink heel slim tegendraads de cirkel in. Haar inzet gaat via een verdedigster over de achterlijn.

29′ Een slimme counter van Oranje. Matla probeert met een steekpass een teamgenoot te bereiken. Dit lukt net niet.

Einde tweede kwart

31′ Het derde kwart is begonnen

32′ Australië probeert druk te zetten. Dit is eigenlijk de eerste keer deze wedstrijd dat Nederland even wordt terug gedwongen.

35′ Het duurde een aantal minuten, maar nu is het toch Nederland die het balbezit overneemt.

37′ Strafcorner voor Nederland. Ook de derde strafcorner van Nederland wordt niet beloond met een goal. De sleep wordt als gevaarlijk beoordeeld. Nederland krijgt weer een strafcorner. De sleep is van Maasakker. De bal rolt heel moeilijk uit haar stick en gaat over de achterlijn.

40′ Australië probeert eruit te komen. Wanneer de ploeg rond de middenlijn komt, is de druk van Nederland meteen aanwezig.

41′ Een grote kans voor Australië. Williams kan vrij gemakkelijk de bal vrij intippen. Ze mist net

45′ Nederland heeft het zwaar. Australië zet de druk erop.

Einde derde kwart

46′ De wedstrijd is nog geen minuut oud of Nederland scoort! Kelly Jonker is degene die de bal het laatste zetje geeft. Door de benen van Lynch ziet zij een gaatje. Nederland is uitzinnig. De video wordt ingeschakeld. Het doelpunt wordt afgekeurd. Nederland moet er nu alles aan doen om alsnog de voorsprong te gaan pakken.

47′ Australië speelt vandaag uitstekend. De ploeg laat verzorgt hockey zien.

48′ Groene kaart voor Taylor

49′ Nu is het wel raak! De bal gaat van Koolen naar de Goede. Die passt richting de stip, waar Kelly Jonker op scherp staat. Haar tip gaat nu wel het net in!

51′ Australië probeert het wel. Kunnen zij nog wat veroorzaken?

52′ Goed verdedigend werk van Sanne Koolen na een aanval van Australië.

53′ Laura Nunnink, wat speel je goed! Een aanval van Nunnink via de linker zijkant beland op een voet van Australie. Strafcorner voor Oranje. De flats is van den Assem. Deze gaat hoog en boven de plank. Weer een corner die geen rendement oplevert.

56′ Strafcorner voor Oranje. Het is nummer vijf. Weer is het van den Assem. Zij sleept, maar Lynch redt vrij gemakkelijk. 0 % rendement voor Oranje uit de corners.

57′ Nog 3:30 te spelen. Strafcorner voor Australie! En deze wordt omgezet in een strafbal! En een doelpunt. Nobbs legt de bal makkelijk in het goal. 

58′ Nederland zet weer aan

59′ Kelly Jonker loopt op elke bal. Weer probeert zij te tippen. Ditmaal lukt het net niet. Strafcorner voor Oranje! Matla en van Maasakker staan klaar. Van Maasakker sleept. De bal gaat naar de rechterkant van de plank. Wederom is het Lynch die makkelijk kan redden.

60′ De bal lijkt opzettelijk over de achterlijn de gaan met nog 10 seconden te gaan. De scheidsrechter wuift het weg. Toch komt de video er aan te pas. Lange corner

Shoot-outs

Voor Nederland staan klaar: Keetels, de Waard, Veen, Verschoor. Veenendaal gaat het goal bij Nederland verdedigen. Het zal zwaar worden. De keepster bij Australië keept uitstekend. Lynch is degene die Australie de eerste FIH Pro League titel kan bezorgen. Australie mag beginnen.

Nobbs scoort voor Australie 

Keetels met een snelle actie. 1-1

Malone met een droge backhand. 1 – 2

Xan de Waard scoort. Ze lijkt te missen, maar de bal rolt er toch nog in.

Fitzpatrick is aan de beurt. Nadat ze twee keer mist schiet ze wel raak. De bal is buiten de tijd. De video komt er aan te pas. Het doelpunt is te laat. Geen goal voor Australië.

Wat een zekerheid. Verschoor met een mooie backhand slag. 3 – 2 voor Oranje

Doelpunt voor Australië

Marijn Veen mist!

Peris aan zet. Zij scoort, maar ook buiten de tijd. Of toch niet? Video! Goal wordt afgekeurd. Bolle kant van de stick.

Lauren Stam mag de winnende maken. Dit doet zij!!! Nederland is uitzinnig. Wat was de spanning hoog!

FIH Pro League speler van het toernooi: Frederique Matla

Reageer