Liveverslag FIH Pro League Grand Final (D): Duitsland pakt brons (Shoot-outs tussenstand 1 - 3) - Hoofdklasse Hockey Nederland

Liveverslag FIH Pro League Grand Final (D): Duitsland pakt brons (Shoot-outs tussenstand 1 – 3)

 

Vanaf 14.30 volg je hier alle ontwikkelingen in de ‘troostfinale’ van de FIH Pro League bij de dames. De Duitse dames nemen het op tegen Argentinië. Alle ontwikkelingen rondom de Grand Final volg je live in dit weblog: 

Opstelling Duitsland: Sonntag (Gk), Wortmann, Oruz, Gablac, Schroder, Grave, Muller-Wieland (C), Pieper, Maertens, Huse en Granitzki

Opstelling Argentinië: Succi (Gk), Toccalino, Luchetti (C), Alonso, Rebecchi, Granatto M., Habif, Albertarrio, von der Heyde, d’Elia en Costa

0′ De spelers zijn klaar met inspelen. De kinderen met de vlaggen staan klaar om het veld op te lopen. Duitsland – Argentinie is een kraker en beide teams zijn goed gemotiveerd om te strijden voor de bronzen medaille. De volksliederen hebben geklonken. Het stadion zit vol, iedereen is er klaar voor.

1′ Argentinië neemt de bal uit. Duitsland zet meteen druk.

3′ Wat kan Argentinië vandaag doen? De ploeg had donderdag pech en verloor onnodig van Australië. Vooral Albertarrio sprong eruit met mooie aanvallende acties. Haar backhand zag er toen minder goed uit, waardoor een aantal doelpogingen om zeep werden geholpen.

4′ Mooie technische hoogstandjes van de Argentijnse dames aan de linkerkant van het veld. De scheidsrechter ziet in één van die acties stickafhouden en bestraft de actie met een bal tegen. Duitsland bouwt weer op.

6′ Hier ligt toch echt de kracht van Argentinie. Zo snel en gevaarlijk! Een prachtige aanvallende actie van Victoria Granatto. Zij kan de bal brengen bij Micaela Retegui. Zij prikt de bal achter de Duitse keepster Sonntag. 

8′ Duitsland is even van slag. De ploeg van Xavier Reckinger maakt onnodige foutjes achterin

10′ Di Santo staat klaar om in te vallen. Donderdag was zij de pechvogel. Van haar coach mocht ze niet spelen, maar omdat niet de shoot-out wilde nemen, was zij degene die de verantwoordelijkheid wel op zich wilde nemen. Haar poging mislukte, waardoor Argentinië de finale net mistte.

13′ Een schitterende actie van Albertarrio. Met veel snelheid gaat zij gemakkelijk langs haar tegenstandster. Duitsland zal alle zeilen moeten bijzetten om deze speelster vandaag te stoppen.

15′ De eerste strafcorner is voor Duitsland. Wel wordt de video geraadpleegd. De corner wordt geannuleerd.

Einde eerste kwart

16′ Vandaag zijn de pauzes door de warmte vier minuten in plaats van twee. We zijn weer gestart. Groene kaart voor Habif

17′ Net zoals in het eerste kwart probeert Duitsland meteen druk te zetten.

18′ Nina Notman komt binnen de lijnen. Afgelopen jaar speelde Notman nog voor Kampong.

21′ Argentinië neemt het initiatief weer over. Waar de Duitse ploeg goed georganiseerd lijkt te staan, zijn het de Argentijnen die af en toe daar gevaarlijk door heen komen. Technisch gezien zijn de Argentijnse dames nog steeds de beste van de wereld.

25′ De laatste vijf minuten van het tweede kwart zullen zwaar worden voor beide teams. De warmte zorgt ervoor dat beide teams zuinig moeten zijn hun energie.

27′ Maria Granatto speelde afgelopen jaar voor Oranje-Rood. De speelster toont veel energie, maar maakt ook veel fouten.

28′ Dit gezegd te hebben, maakt zij meteen een fikse overtreding. Stick hakken levert haar een groene kaart op.

29′ Een weinig spectaculaire eerste helft zorgt ervoor dat Argentinië de 0 – 1 voorsprong mee de rust in lijkt te nemen. Groene kaart voor Hauke.

Einde tweede kwart

31′ Beide teams staan weer op het veld. Duitsland gaat goed van start en laat de bal snel rondgaan.

32′ Een mooie voorzet vanaf de rechterkant van het veld komt bij Hannah Gablac. Zij heeft een mooie technische actie en kan Anna Schreuder vinden. Duitsland maakt gelijk, het staat 1 – 1. 

32′ Strafcorner voor Duitsland. De sleep is van Huse, de tip is van Pieper. De bal gaat naast het goal van Argentinië.

33′ Anne Schreuder is een van de routiniers van Duitsland. Zij is van mening dat haar ploeg steeds meer het niveau evenaart van Oranje. Met gestructureerd hockey en snelle passes vindt zij dat Duitsland een van de beste landen van de wereld aan het worden is. Lees hier haar interview.

34′ Argentinië vraagt een video aan voor gevaarlijk spel. Deze wordt afgewezen.

36′ Een gele kaart voor Lucina van der Heyde voor een forse overtreding op een Duitse aanvalster.

37′ Een harde voorzet gaat omhoog en komt vol op het gezicht van de doelpunten maakster van Argentinie Retegui. Met veel bloed op haar shirt en hoofd verlaat zij het veld.

40′ Strafcorner voor Argentinië. En Duitsland vraagt meteen de video aan. Het is lastig te zien. Argentinië behoudt de strafcorner. Stopfout! De corner mislukt.

44′ Argentinië gaat nu echt de druk opvoeren. Kleine kansjes ontstaan.

Einde derde kwart

46′ Het laatste kwart is begonnen.

50′ Groene kaart voor Cecile Pieper

53′ De eerste 7 minuten beginnen weinig spectaculair. Beide ploegen maken veel fouten

56′ Een van de Argentijnse sterren Rebecchi speelt een onopvallende wedstrijd.

57′ We gaan naar de laatste drie minuten van de wedstrijd.

60′ De laatste minuut begint. De twee teams lijken vrede te hebben met een gelijkspel.

Shoot-outs

Wat gaan de shoot-outs ons brengen? De Argentijnse dames hadden afgelopen donderdag moeite vijf dames te kiezen die daadwerkelijk ook de wedstrijd wilden beslissen.

Anne Schroder is de eerste voor Duitsland. Zij neemt teveel tijd. Geen goal voor Duitsland.

Nu is het Albertarrio. Ook zij mist! Haar backhand gaat tegen de keeper aan.

Grave mist

De dames lijken cirkel angst te kennen. Habif scoort niet

Muller-Wieland is de eerste die scoort voor Duitsland!

Rebecchi scoort voor Argentinie. 

3-D koningin Pia Maertens is aan zet. Een mooie backhand flats op de plank, 1- 2.

Von der Heyde, niet goed in de wedstrijd, slaat tegen de keepster aan.

Huse kan de beslissing maken. En dit doet zij ook. Ze wordt naar de zijkant gedwongen door de keepster, maar kan de bal alsnog binnen werken. 

Einde wedstrijd

Reageer