Liveblog FIH Pro League (H): Australië wint met ruime cijfers van Oranje (Eindstand 1 – 4)

 

Hoofdklassehockey is vanmiddag LIVE bij de wedstrijd Nederland – Australië  Volg vanmiddag alle ontwikkelingen rondom het duel op hoofdklassehockey.nl. De wedstrijd vangt aan om 17.10 uur nadat de wedstrijd twee uur was uitgesteld.

Opstellingen Nederland: Blaak (Gk), Janssen, van der Weerden, Bakker (C), van Ass, Schuurman, de Wijn, Baart, Pruijser, Kellerman en Brinkman

Opstellingen Australie: Lovell (Gk), Craig, Dawson, Anderson, Ockenden, Whetton, Govers, Simmonds, Zalewski, Brand en Hayward

Met 6.500 toeschouwers zit het Wagener stadium vandaag stamp vol. Het meeste publiek was 1,5 uur voor de wedstrijd in het stadion om te genieten van de warming-ups van beide teams. Beide teams komen elkaar volgende week misschien weer tegen, wanneer de final-4 wordt gespeeld. Het weer is goed, en het beloofd vandaag een mooie middag te worden.

Update: De wedstrijd is nu uitgesteld tot minimaal 16.45 uur vanwege de kapotte sproeiers. De brandweer komt nu in actie om het veld te sproeien.

0′ Na een dikke twee uur uitstel is het veld eindelijk gesproeid. De teams staan klaar voor de line-up. Australië komt als eerste het veld op. Ook Nederland staat klaar voor de line-up. De volksliederen hebben geklonken. De wedstrijd gaat van start.

1′ Mirco Pruyser staat klaar voor de afslag. Nederland neemt in de eerste helft de bal uit.

2′ De wedstrijd heeft twee uur stil gelegen vanwege kapotte sproeiers. De brandweer schoot gelukkig de organisatie te hulp.

De brandweer moest er aan te pas komen om de wedstrijd te laten starten. Foto: Roel Ubels
De brandweer moest er aan te pas komen om de wedstrijd te laten starten. Foto: Roel Ubels

4′ Nederland lijkt scherp te zijn. De ploeg neemt het initiatief en dwingt Australië terug op eigen helft

5′ Strafcorner voor Australie. De bal gaat op een lichaam van Nederland. Doelpunt voor Australie. Een droge sleep gaat links laag op de plank. Doelpuntenmaker is Blake Govers. 

6′ Nederland gaat meteen vol in de aanval. Wederom een cirkelpenetratie. Een push gaat op de legguards van de keeper.

8′ Een volle hak wordt beloond met een strafcorner voor Nederland. Wie anders dan….. JIP JANSSEN!!! Keihard gaat de sleep door het midden. De keeper ziet er niet goed uit bij Australië. De bal leek makkelijk houdbaar. 

Nederland juicht nadat de gelijkmaker wordt gescoord. Foto: Roel Ubels
Nederland juicht nadat de gelijkmaker wordt gescoord. Foto: Roel Ubels

9′ We zien een ander Nederland dan tegen Groot-Brittannie en Argentinië. De ploeg is de eerste tien minuten fel, en heeft erg snelle omschakelingen.

13′ Het initiatief ligt nu even bij Australië. Nederland wordt terug gedrongen, door vooral veel persoonlijke fouten.

14′ Strafcorner twee voor Australië. En weer wordt Blaak aan dezelfde kant gepasseerd. Doelpunten maker is ditmaal Jeremy Hayward. De bal gaat half hoog in de touwen.

15′ Nog een halve minuut te gaan. Nederland valt nog een keer aan. Een gevaarlijke aanval die professioneel onschadelijk wordt gemaakt.

Einde eerste kwart

16′ Een korte speech van Caldas gaat er hopelijk voor Nederland toe leiden dat zij de score terug kunnen brengen. Kellerman neemt de bal voor Oranje uit. Strafcorner drie voor Australië. Ditmaal sleept Govers hard over!

17′ Opvallend bij Oranje is dat van der Ven nu in het goal staat. Weer een corner voor Australie. Govers sleept recht op van der Ven af. De bal stuitert terug en komt op de voeten van de Nederlandse defensie. Strafcorner nummer vijf voor Australië. Ditmaal lijkt het een fout van van der Ven. De bal wordt gesleept door Govers, maar lijkt houdbaar. Doelpunt voor Australië.

19′ Nederland zet weer druk.

20′ Het is niet dat Nederland vandaag niet wil. Het is Australië die dodelijk efficiënt is met zijn corners. Blake Govers is een fenomeen en laat dat vandaag aan het Nederlandse publiek zien.

22′ Een schot van Craig met de backhand wordt goed gepareerd door van der Ven.

26′ Van der Ven zit er goed bij op een aantal momenten wanneer Australië in de cirkel van Oranje is te vinden.

28′ Australië ziet er vandaag fysiek sterk uit. Vooral in directe sprintduels worden de Nederlanders er relatief makkelijk uit gelopen.

Einde tweede kwart

31′ De brandweer ruimt de spullen weer op. Australië gaat de bal uitnemen.

32′ Australie probeert de eerste minuten Oranje onder druk te zetten. Het balbezit is in handen van Australië.

33′ Kellerman wordt hard op zijn stick geslagen in de tegenstander zijn cirkel. De scheidsrechter vindt het niets.

34′ Strafcorner voor Nederland. Deze wordt makkelijk gestopt. De score blijft op 1 – 3 staan.

36′ Jonas de Geus is vandaag vaak te laat. Hij oogt traag wanneer de tegenstander in balbezit is.

38′ Een prachtige voorzet op Galema. Hij maakt een sliding en lijkt de bal binnen te tippen. De bal gaat door de legguards van de keeper, maar helaas ook net naast het goal.

40′ De druk gaat er nu op. Nederland speelt vol op de aanval.

42′ Strafcorner voor Nederland. Het is alweer nummer drie voor Nederland. Zowel Janssen als van der Weerden staan in het veld. De sleep gaat op de variant, maar gaat rechts naast het goal.

45′ De video wordt gevraagd door Australië. Het is lastig te zien, maar het lijkt alsof een voorzet van Australië door de keeper gevaarlijk wordt verwerkt. Strafcorner voor Australië. De sleep is weer van Hayward en weer een doelpunt!

Einde derde kwart

46′ Het laatste kwart is begonnen. Gaat Nederland een pak slaag krijgen?

48′ Nederland speelt met een hoge press. Toch lijkt Australie dit niet veel uit te maken. De gasten hockeyen er makkelijk uit.

51′ Een schot van Kellerman gaat met de backhand hoog over.

52′ Terwijl Pruijser en Kellerman een hoge press proberen neer te zetten, is het de rest van het team die niet aansluit. Bakker staat er ver achter. De press wordt makkelijk omzeilt door Australie. Kellerman schreeuwt naar zijn medespelers: ‘We spelen toch een hoge press?’

55′ Strafcorner vier voor Nederland. Van der Weerden sleept hard op de handschoen van Lovell.

57′ Een prachtige aanval van Oranje die door Bob de Voogd net naast wordt getipt.

58′ Groene kaart voor de Wijn. Een ferme tik op de tegenstander levert hem een twee minuten tijdstraf op. Strafcorner nummer zeven voor Australie. Met een rendement van 4 uit 6 doet Australië het tot nu toe erg goed. De sleep gaat hard op de voeten van de eerste uitloop. Strafcorner nummer acht voor Australie. De sleep gaat weer richting de linkerkant, maar ditmaal gaat de bal net naast de paal. Geen doelpunt.

59′ Groene kaart voor Australië, Tim Brand.

60′ De laatste minuut gaat in. Nederland lijkt te gaan verliezen. Ondanks de pogingen van Oranje lukt het ze niet om te winnen.

Einde vierde kwart

 

 

Comments (1)

  1. Hein Oosterman

    Maar hoe kun je in godsnaam een AVR kiezen uit het land van 1 van de spelende teams? Er zijn nog zoveel andere landen. Belangenverstrengeling is dan een feit!!

Reageer

Contact Us