FIH Pro League: India wederom weergaloos en speelt gelijk (Eindstand shoot-outs 3 - 1) - Hoofdklasse Hockey Nederland

FIH Pro League: India wederom weergaloos en speelt gelijk (Eindstand shoot-outs 3 – 1)

 

Het Nederlands Elftal speelt vanmiddag de tweede wedstrijd tegen India. Gisteren verloor de ploeg van Max Caldas kansloos met 5 – 2. De ploeg speelde machteloos en zonder inspiratie. Kan de ploeg van Caldas vandaag terugslaan? Hoofdklassehockey is er LIVE bij.

Line-up India: Pathak (Gk), Singh R., Kumar, Singh M. (C), Singh G., Singh. M., Singh H., Sharma Singh G. en Sowmarpet

Line-up Oranje: van der Ven (Gk), van Dam, de Geus, Bakker (C), van Ass, Verga, Pruijser, Kellerman, de Mol, Janssen en van der Weerden

0′ De volksliederen hebben geklonken. Het Nederlands Elftal speelt vandaag met van der Ven op het goal in plaats van Blaak. Opvallend is ook dat India zijn keeper heeft gewisseld. Vandaag mag Parattu zijn goal proberen leeg te houden.

1′ Nederland schiet uit de startblokken. Het eerste schot is van Oranje. Goede redding van Parattu.

3′ Wederom gatenkaas bij Oranje. Verga dekt niet genoeg zijn man. India kan vrij op van der Ven afkomen. De bal gaat naast.

6′ Een gigantische kans voor India. Upadhyay kan eigenlijk de bal in een leeg goal leggen. Hij mist de bal en de bal gaat op zijn voet.

7′ Groene kaart voor Jeroen Hertzberger

9′ Rupinder Singh krijgt de eerste sleepkans voor India. Hij sleept de bal net naast het goal.

13′ Nederland speelt een beter eerste kwart dan gisteren. Het is niet spectaculair, maar de cirkel van de tegenstander wordt wel een aantal keer gevonden.

15′ Een vlijmscherpe pass op Mandeep Singh. De bal gaat hard de cirkel van Oranje in. Singh kan de bal net niet aannemen.

Einde eerste kwart

16′ Nederland probeert meteen druk te zetten

18′ Van der Ven is er als de kippen bij als de Nederlandse defensie weer staat te slapen. Balk laat de bal gewoon over zijn stick lopen waardoor een 1 op 1 situatie onstaat. Van der Ven werkt de bal weg.

20′ Nu een goede redding van Pathak. De tip-in was van Pruijser.

25′ Doelpunt voor Oranje. Van der Weerden sleept de eerste corner in de kruising.

25′ In de eerste de beste aanval is het raak voor India. Als een mes door het boter. India is medogenloos en scoort de 1 – 1 via Upadhyay. 

26′ Een hoge backhandslag van van Ass gaat net naast het goal.

26′ Doelpunt van Oranje!! Een voorzet van Balk komt bij Hertzberger uit. Die prikt de bal in het goal De Scheidsrechter vraagt zelf de video aan. 

27′ Jeroen Hertzberger gaat voor de man-of-the-match. Hij slaat de bal hard de cirkel in richting Kellerman. Kellerman tipt de bal in het goal. Nederland scoort in drie minuten drie keer. 

28′ Strafcorner voor Oranje door een fikse beuk van Singh in de rug van Galema. De sleep is weer van der Weerden. De bal gaat rechtdoor op de legguards van Pathak.

Einde tweede kwart

31′ Het derde kwart is begonnen

32′ Strafcorner voor India door een domme overtreding van Oranje. India wilde de bal uitnemen, maar de Nederlandse defensie nam geen afstand.

34′ India begint sterk aan het derde kwart en zet volle druk op de verdediging van Oranje

35′ Manpreet Singh krijgt een gele kaart en moet tien minuten op de bank zitten. Een bijzondere beslissing van de scheidsrechter want Singh lijkt zichzelf te moeten beschermen in het duel met Balk.

39′ Strafcorner voor Oranje. De sleep van van der Weerden gaat via Parattu naast het goal. Het is alweer de derde corner voor Oranje

41′ Oranje probeert de druk op te voeren nu de ploeg een man meer heeft.

45′ We gaan de laatste minuut van het derde kwart in. Nederland doet erg weinig met een man meer situatie. Het blijft een 1 – 3 voorsprong voor Oranje.

Einde derde kwart

46′ India speelt weer met elf man. Gaat Nederland de voorsprong nu behouden?

47′ Flinke tackel op Balk. Ditmaal geen kaart voor India

49′ India kan nog niet het verschil maken. Oranje houdt nu gemakkelijk stand

50′ Strafcorner voor India. Rapinder Singh heeft een genadeloze sleep. Dit keer op de legguards. De rebound is raak!! Mandeep Singh scoort. 

51′ Een heerlijke ambiance in India. Het publiek gaat er vol achterstaan. Nederland staat vol onder druk.

52′ Een heerlijke rush van van Dam. Vanaf eigen helft stoomt hij op. Het eindstation is de keeper van India.

54′ Van der Ven houdt zijn ploeg op de been. De sluitpost van Oranje straalt vandaag veel zekerheid uit.

55′ Video aanvraag van India. De Geus speelt de bal gevaarlijk hoog. Een strafcorner voor India. Rupinder Singh sleept. Zijn bal is hard en van der Ven maakt een fout. De bal gaat dwars door het midden. 

56′ Video aanvraag van Oranje. Brinkman loopt de cirkel in en Rupinder Singh duikt naar de bal. Zijn stick lijkt de bal te raken. Brinkman claimt dat Singh zijn stick raakt. Wat doet de scheidsrechter? Nederland verliest zijn aanvraag en krijgt geen gelijk.

57′ Het is dat India in het derde kwart een tijd met tien man heeft moeten spelen. Wat was er gebeurd als zij wel elf man hadden gehad?

59′ Strafcorner voor Oranje. Janssen sleept laag, maar op de legguards van de keeper.

60′ Video aanvraag voor India. Een vreemde situatie in de laatste secondes van de wedstrijd. De bal gaat hoog en de toeter gaat als teken voor het einde van de wedstrijd. De video kan geen goed oordeel over de situatie geven, waardoor de scheidsrechter besluit om de wedstrijd te beëindigen zonder India een corner te geven.

Einde wedstrijd

Reageer