Finale Europa Cup Dames: Amsterdam - Real Sociedad (Eindstand 7 - 0) - Hoofdklasse Hockey Nederland

Finale Europa Cup Dames: Amsterdam – Real Sociedad (Eindstand 7 – 0)

 

Door de 1-0 zege van Amsterdam gisteren op Den Bosch, staat de ploeg van Rick Mathijssen vandaag in de finale. Deze finale wordt gespeeld tegen de verrassende finaliste Real Sociedad. De Spaanse club won op haar beurt gisteren van Der Club an der Alster met 2-1. Via dit platform wordt er vandaag een LIVE verslag uitgebracht van de wedstrijd. Volg vanaf 16.00 uur de finale op deze pagina. 

Opstelling Amsterdam: Veenendaal (gk), van Male, Veen, Adegeest, Vega, Verschoor, Thompson, Kappelle, Albers, Stam en de Goede (c)

Opstelling Real Sociedad: Arrillaga, Belzunegui N., Telleria, Marana (c), Altuna, Segurola, Pacella, Campoy, Erguin, Sanchez, Jori (gk)

0′ Het is mooi weer en de cup staat op het veld, de spelers komen bijna het veld op. Amsterdam is klaar voor de finale.

1′ De bal wordt uitgenomen. De EHCC wordt voor de laatste keer georganiseerd.

2′ Bij de eerste aanval wordt er meteen een corner gegeven aan Amsterdam. Het is gelijk raak, Eva de Goede sleept de bal in het goal

3′ Vandaag wordt het prijsschieten voor Amsterdam. Het staat 2-0. Een snelle combinatie met Kitty van Male en Felice Albers zorgt er uiteindelijk voor dat Marijn Veen in stelling wordt gebracht. Veen prikt de 2-0 in het goal. 

6′ Het is de eerste keer dat Sociedad van eigen helft komt. Kunnen zij vandaag tegenstand bieden aan de nummer twee uit de Livera Hoofdklasse?

8′ Yasmin Geerlings probeert met een subtiel tikje de keeper uit te schakelen. Ze raakt de paal

11′ Een prachtige actie van Kitty van Male aan de rechterkant van het veld. Zij loopt op, speelt een aantal verdedigsters uit en lost een backhandschot op keepster Arrillaga. Het schot gaat over het goal.

13′ De tweede strafcorner voor Amsterdam. De bal wordt weer gesleept door Eva de Goede. Zij sleept links naast de paal. Er niemand die de bal raakt. Wel volgt er een tweede corner. Wederom is het de Goede die sleept. Zij raakt de paal. In de rebound is het Kelly Jonker die raak schiet. 

15′ Amsterdam blijft dreigend. Sociedad komt niet vanaf de eigen helft af

Einde eerste kwart

16′ Start van het tweede kwart. Groene kaart voor speelster Segurola van Sociedad.

21′ Een mooie individuele actie aan de rechterkant levert de eerste kans op voor de gasten. Het schot van Sociedad gaat tegen de legguards van Veenendaal.

25′ Het is dat de keepster van Sociedad oplettend is. Een mooi schot van Geerlings wordt goed gestopt.

26′ Marijn Veen speelt vandaag wederom weergaloos. Vooral op de korte meters is ze zeer explosief.

27′ Op het moment dat Veen een aanval opzet vanaf de linkerkant wordt Kitty van Male in de cirkel aangespeeld. Een moeilijke situatie waarbij ze net geen controle over de bal heeft. Marijn Veen is oplettend en pikt de bal op. Een keiharde slag gaat rechts laag op de plank. 

Einde tweede kwart

31′ Amsterdam zet meteen aan.

31′ De eerste strafcorner in het derde kwart voor Amsterdam is een feit. Deze wordt verkeerd aangegeven door Kitty van Male.

33′ Een prachtige onderschepping van Kelly Jonker waardoor Amsterdam in een overtal richting het Spaanse goal gaat. Marijn Veen wordt op de kop van de cirkel ingespeeld Een backhandslag van Veen gaat voorlangs.

36′ Maria Verschoor is vandaag jarig. Zij gaat vandaag haar verjaardag extra belonen met een Europese titel

38′ Strafcorner van Amsterdam. Een sleep gaat niet tussen de palen.

39′ Felice Albers krijgt de bal van Eva de Goede op het middenveld. Een mooie aanval zorgt ervoor dat zij kan uithalen op de kop van de cirkel. Helaas raakt ze net niet goed de bal.

43′ Nog twee minuten. Amsterdam heeft geen enkele moeite met de Spaanse opponent.

Einde derde kwart

46′ Sociedad neemt de bal uit

47′ Yasmin Geerlings mag vandaag ook scoren. De 5-0 wordt gemaakt voor Amsterdam. 

50′ Kitty van Male is vandaag lekker op dreef. Zij mag vandaag misschien dan nog niet scoren. Bij meerdere aanvallende situaties is zij betrokken.

52′ Een kans van Albers. De keeper is al uitgeschakeld, maar haar push wordt tegengehouden door de verdediging. Een strafcorner volgt door het hakken op een stick. En wie anders dan Eva de Goede mag scoren. Een hard schot gaat op de plank. ‘s Werelds beste speelster maakt haar tweede doelpunt. 

55′ Wederom is het Marijn Veen die scoort. Een hattrick van Veen, die aan de hele wereld laat zien waarom zij zo goed is. De snelheid die zij kan maken, is door weinig verdedigsters bij te houden. 

57′ De glimlach staat op het gezicht van de wissels wanneer zij het veld weer in komen. Iedereen weet het, Amsterdam gaat hier kampioen worden.

59′ Weer is het Marijn Veen. Ditmaal slaat zij de bal naast het goal.

60′ Wat zou iedereen het Verschoor gunnen. Haar rush gaat naar het goal van Sociedad. Haar schot wordt helaas afgekeurd. Geen doelpunt voor Verschoor op haar verjaardag.

Einde wedstrijd

Reageer