Round-up HK (H): Spanning om de laatste twee play-off plekken is verder gestegen door het verlies van Oranje-Rood en HGC

 

Volg alle wedstrijden vanavond LIVE op Hoofdklassehockey.nl. Kijk op de pagina uitslagen om alle wedstrijden LIVE te volgen. Ook is hier meteen de virtuele stand te vinden. Kampong doet goede zaken door vanavond met 4 – 1 te winnen van HGC. Bloemendaal krijgt een gevoelige tik en verliest met 3 – 1 van Rotterdam. Door de overwinning van Kampong en het verlies van Bloemendaal is Kampong de nieuwe lijstaanvoerder.

Door het verlies van HGC en Oranje-Rood wordt de strijd om de eerste vier plekken erg spannend. Zowel Amsterdam, Rotterdam, Den Bosch, Oranje-Rood en HGC kunnen de laatste twee play-off plekken nog pakken. 

SCHC – Den Bosch (uitslag 2 – 3)

In de zesde minuut was het Dockier die voor de gasten de 0 – 1 op het scorebord mocht zetten. In het eerste kwart was het Thomas Vis die met zijn specialiteit, de strafcorner, beide ploegen weer op gelijke hoogte bracht. Austin Smith bezorgde voor de rust alweer de 1 – 2 in het voordeel van Den Bosch. Dobbelaar gaf in de 40ste minuut weer hoop door de 2 – 2 te scoren. Schoenaker zorgde in de 50ste minuut dat Den Bosch de overwinning naar zich toe kon trekken. Door de overwinning van Den Bosch is er nog een reële kans om de play-off te halen. De ploeg staat dan wel op de vijfde plaats, maar heeft evenveel punten als Oranje-Rood die op de vierde plaats staat.

Almere – Klein Zwitserland (uitslag 2 – 1)

De thuisploeg heeft vandaag uitstekende zaken gedaan in de strijd tegen degradatie. Beide ploegen strijden nog om rechtstreekse degradatie. Door de overwinning van Almere, zakt Klein Zwitserland een plekje op de ranglijst. De spanning in de Hoofdklasse stijgt tot de laatste speelronde.

Valentijn Charbon was de gevierde man voor Almere. In de eerste helft kon hij in de 7de en 33ste minuut scoren. Door deze doelpunten ging Almere met een riante voorsprong de rust in. Koen Bijen scoorde in de 37ste minuut nog een tegendoelpunt. Uiteindelijk was het Klein Zwitserland die niet kon door drukken en dus een gevoelige nederlaag leed tegen Almere.

HGC – Kampong (uitslag 1 – 4)

Een vrij gemakkelijke overwinning voor Kampong betekent dat de Utrechtse ploeg de koppositie weer overneemt van Bloemendaal. Kellerman (2x), Meulenbroek en Ceulemans konden voor de rust al vier keer scoren. Uiteindelijk was het van Heijningen die in de 43ste minuut iets terug kon doen. Door het verlies van HGC is de ploeg nog niet helemaal zeker van de play-offs. Er zijn nog vier andere ploegen die de derde plaats in de Hoofdklasse van HGC kunnen overnemen (Oranje-Rood, Amsterdam, Rotterdam en Den Bosch)

Rotterdam – Bloemendaal (uitslag 3 – 1)

Waar Bloemendaal een gemakkelijke avond lijkt te hebben is het de thuisploeg die de overwinning naar zich toe kon trekken. Een  0 – 1 voorsprong van Tim Swaen in de 23ste minuut was ook meteen de ruststand. Rotterdam kwam fris en fruitig weer op het veld na een goede kop thee en kon in korte tijd drie keer scoren. Doelpunten van Beltran (42), Hertzberger (43) en Hoedemakers (48) zorgden ervoor dat Rotterdam opeens riant aan de leiding kwam te staan. Afgelopen week was het Hertzberger die een strafbal mistte, vandaag scoorde hij wel uit de ‘bal’. Rotterdam doet goede zaken en strijd nog mee om een plek bij de eerste vier.

Amsterdam – Oranje-Rood (uitslag 2 – 0)

De kraker van vanavond speelde zich af in het Amsterdamse bos. Beide ploegen moeten winnen om een plek in de play-off veilig te stellen. Justin Reid-Ross zorgde in de 35ste minuut dat hij met zijn strafcorner de thuisploeg op voorsprong kon helpen. Verga verdubbelde de score in de 37ste minuut. Door de overwinning van Amsterdam komt de ploeg weer dichtbij de eerste vier play-off plekken.

Pinoké – Tilburg (uitslag 2 – 1)

In Amsterdam was vandaag Tilburg te gast. De gasten staan net boven de degradatiezone, maar kunnen met een overwinning  zichzelf veilig stellen in de Hoofdklasse. Jacob Smith was degene die in de eerste helft de 1 – 0 voor Pinoké kon maken. Jip Krens scoorde tegen in de 52ste minuut. Uiteindelijk was het Hendrickx die in de 62ste minuut de einduitslag van 2 – 1 op het scorebord zette.

Reageer

Contact Us