Round-Up Livera HK (D): Yibbi Janssen scoort eerste doelpunt voor SCHC, Kampong krijgt pak slaag van Den Bosch

De kop is er af in de Livera Hoofdklasse Dames. De eerste speeldag kende een paar interessante uitslagen. In Utrecht eindigde de seizoensouverture voor Kampong in mineur na een 1-9 oorwassing van Den Bosch, terwijl Stichtse op bezoek bij Laren er met de punten vandoor ging na een afgetekende 0-5 zege.

Pinoké-Oranje-Rood 1-2

In het Amsterdamse Bos nam Pinoké het in eigen huis op tegen de Eindhovenaren van Oranje-Rood. De Steekneuzen kwamen in de veertiende minuut op voorsprong via een rake strafcorner via nieuwkomer Sian Keil, maar konden slechts zes minuten genieten van deze voorsprong. In de twintigste minuut kwam Oranje-Rood op gelijke hoogte vanuit de strafcorner, de treffer kwam op naam van Marlene Rybacha. Na een uur spelen kwam Oranje-Rood dan toch op voorsprong via Freeke Moes, waarna er niet meer werd gescoord. De drie punten gaan zodoende mee naar Eindhoven, eindstand 1-2.

Amsterdam-HGC 3-0

In het Wagener stadion ontving landskampioen Amsterdam de Gazellen uit Wassenaar. Promovendus HGC maar moest uiteindelijk haar meerdere erkennen in de ploeg van Robert Tigges en verloor met 3-0. De Amsterdammers kwamen na 40 minuten op voorsprong via Marijn Veen en gingen rusten met een 1-0 voorsprong. Na de thee verdubbelde Charlotte Vega een kwartier voor tijd de score, terwijl Joy Haarman de eindstand bepaalde op 3-0.

Bloemendaal-Victoria 3-1

Op ‘t Kopje trokken de Mussen uiteindelijk aan het langste eind tegen Victoria. De thuisploeg eindigde vorig jaar als elfde en wist na drie play-outwedstrijden nipt het vege lijf te redden, maar begint het nieuwe seizoen direct met een zege op de promovendus. De Rotterdammers kwamen echter vroeg op voorsprong via Daphne Voormolen, die al na twee minuten raak schoot. De gelijkmaker viel pas in de 49e minuut via Malou Nanninga, die uiteindelijk ook de zege over de streep trok door tien minuten voor het einde haar tweede te maken en een einde maakte aan de hoop van Victoria: 1-2. De eindstand werd bepaald door Pilar Romang, die vanuit een corner raak schoot in de laatste minuut.

Kampong-Den Bosch 1-9

Op de Klapperboom werd het een verschrikkelijke middag voor Kampong na een bezoek van Den Bosch. De Brabanders maakten gehakt van de ploeg uit Utrecht en stonden bij rust al met 0-6 voor. Na de rust liep de ploeg uit naar 0-9 en behoorde een wedstrijd met dubbele cijfers ineens tot de mogelijkheden. De tiende treffer bleef echter uit, terwijl Kampong nog een ‘eretreffer’ maakte. De score werd geopend door Joosje Burg, waarna ook Frédérique Matla en Ireen van der Assem scoorden vanuit een strafcorner. De Bosschenaren stonden binnen de 20 minuten op een comfortabele 0-3 voorsprong. Lieke Hulssen en opnieuw Matla en van der Assem brachten de score op 0-6, terwijl Burg, Hulssen en Pleun van er Plas doorstoomden naar 0-9. De enige Utrechtse treffer kwam op naam van Lisa Gerritsen.

Laren-SCHC 0-5

In het Gooi ging Stichtsche vandaag op bezoek bij Laren. In de eerste helft vielen er nog geen doelpunten, de tweede helft was de koek op bij Laren en incasseerde de ploeg van nieuwe coach Marc Materek maar liefst vijf treffers. Carolien Dirkse van den Heuvel opende de score, waarna Pien Dicke in zeven minuten tijd twee keer doel trof. Een rake strafcorner van Yibbi Janssen bracht de Bilthovenaren op een nog ruimere voorsprong, waarna de eindstand een minuut later werd bepaald door Laurien Leurink.

Hdm-Hurley 1-1

In Den Haag eindigde het duel tussen de nummers negen en zeven van vorig jaar in 1-1 gelijkspel. Beide treffers van de wedstrijd vielen in het laatste kwart. De thuisploeg kwam in de 58e minuut op voorsprong via Tessa Beetsma, maar zes minuten later kwamen de Hurleyanen alweer op gelijke hoogte. Nieuwkomer Yasmin Geerlings, die overkwam van Amsterdam bracht haar ploeg op gelijke hoogte. Hdm leek er vervolgens alsnog met de winst vandoor te gaan, maar een treffer van Hester van der Velt vanuit een strafcornervariant werd afgekeurd. Beide ploegen zullen zodoende genoegen moeten nemen met een punt.

 

Reageer

Contact Us