LIVE verslag van Nederland - Spanje (m): Eindstand: 4-0 | Hoofdklasse Hockey Nederland

LIVE verslag van Nederland – Spanje (m): Eindstand: 4-0

 

Hoofdklassehockey is vanavond Live bij de wedstrijd Nederland – Spanje (mannen). Volg vandaag alle ontwikkelingen rondom het duel op onze website, Facebookpagina en nieuwe Instagram-account (hoofdklassenl). De wedstrijd vangt aan om 18.00 uur.

Opstelling Nederland: Sam van der Ven (GK), Lars Balk, Jonas de Geus, Glenn Schuurman, Jeroen Hertzberger, Billy Bakker, Mirco Pruijser, Roel Bovendeert, Floris Wortelboer, Mink van der Weerden (C), Diede van Puffelen

Opstelling Spanje: Quico Cortes (GK), Sergi Enrique, Miguel Delas (C), Enrique Gonzalez, Alvaro Iglesias, Marc Salles, Joan Tarres, Alejandro de Frutos, Vicenc Ruiz, Albert Beltran, Josep Romeu

Een half uur voor de wedstrijd en het stadion vult zich met veel enthousiaste oranjefans. De wedstrijd Nederland – Spanje belooft vandaag een kraker te worden. Het weer is tot nu toe niet slecht, ook al dreigt het weer niet de hele wedstrijd mee te zitten. Donderwolken en regen naderen het stadion in Rotterdam. Hopelijk blijft het droog. De vraag vandaag heerst of de ploeg van Max Caldas zich kan revancheren van de dubbele nederlaag die minder dan een maand werd geleden tegen Argentinië en Duitsland.

0′ De volksliederen klinken. De wedstrijd staat klaar om te beginnen

2′ De eerste kans voor Nederland. Een prachtige pass beland bij Bovendeert. Hij pusht de bal net rechts naast het goal.

5′ Nederland zet druk op Spanje. De bal is voornamelijk op het middenveld van beide teams.

7′ Jeroen Hertzberger speelt vandaag zijn 225ste interland. De speler van Rotterdam en tevens topscorer op de Nederlandse velden heeft er in de huidige FIH Pro League al drie doelpunten in liggen.

10′ Spanje vindt voor de eerste keer de cirkel van Sam van der Veen. De bal lijkt op de bolle kant de komen van de Nederlandse verdediger. De scheidsrechter ziet er geen corner in.

12′ Jonas de Geus speelt met een splijtende pass de opkomende Thierry Brinkman in. Brinkman slaat de bal achter de 23 meter lijn richting de goal. De bal beland in het goal en het Nederlands publiek juicht! Helaas, wordt de bal niet geraakt en blijft de score op 0-0 staan.

13′ Het is Spanje die nu meerdere malen in de cirkel van Oranje komt. Een backhand slag gaat net tegen de legguards aan van de keeper.

15′ Het is rust. De teams gaan na het eerste kwart rusten met een tussenstand van 0-0

Einde eerste kwart

16′ Het zonnetje schijnt en beide ploegen staan klaar om het tweede kwart te beginnen. Nederland neemt de afslag.

18′ Wederom is het Spanje die in de cirkel van Nederland is te vinden. Het lijkt wel of de ploeg van Caldas nog aan het slapen is. Er is veel balverlies en het tempo bij de heren ligt laag

25′ Een mooie opbouw van Nederland beland bij Mirco Pruyser op de 23 meter lijn. Helaas wordt de cirkelpenetratie onschadelijk gemaakt door Spanje

26′ Groene kaart voor Iglesias. Een drieste actie van de Spanjaard op Bob de Voogd wordt bestraft

27′ Een klein lobje van Billy Bakker gaat via de linkerkant richting Pruyser. Een harde voorzet beland uiteindelijk bij de Voogd, die met zijn backhand een schot afvuurt op de keeper van Spanje.

30′ Doelpunt Oranje. Thierry Brinkman scoort! Spanje vraagt de video scheidsrechter aan… De spanning stijgt in het stadion. Het doelpunt wordt afgekeurd doordat Brinkman de bal met de bolle kant raakt.

Einde tweede kwart

31′ Spanje en Nederland staan klaar voor het derde kwart. Kan Nederland de overwinning in eigen huis realiseren? Of gaat Spanje voor een stunt en winnen zij van de nummer drie van de wereld.

32′ Een gigantische kans voor Nederland. De bal wordt voor de goal gebracht. Hertzberger legt aan, maar slaat over de bal.

33′ Doelpunt voor Oranje! Een prachtige doelpunt van Roel Bovendeert. De bal wordt in de cirkel gebracht en via een tip-in beland de bal in het goal van Cortes. 

35′ De wedstrijd lijkt eindelijk los te komen. Nadat Nederland de druk meteen op het Spaanse goal heeft gezet, is het ook Spanje die graag wil hockeyen.

36′ Strafcorner voor Spanje. Het is pas de eerste corner van de wedstrijd. Een sleep beland op de legguards van de keeper. Ook de rebound wordt met een backhand naast geslagen door Josep Romeu.

39′ Er wordt nog steeds strijd geleverd door Nederland. Vooral Jonas de Geus laat goed zien waarom hij in het team zit. Overtuigende passes zorgen ervoor dat Nederland druk uitoefent op Spanje.

40′ Het is Nederland die weer scoort. Een prachtig schot van Pruyser op de kop van de cirkel beland links laag op de plank

43′ Een prachtige diagonale bal beland bijna op de stick van Arjen Lodewijks. De speler die in de cirkel al klaar stond kan net niet bij de bal.

44′ Een video call wordt gevraagd door Billy Bakker. Een lastige situatie in de cirkel waarbij het lijkt alsof de bal op de bolle kant van Spanje komt. De scheidsrechter besluit, er komt een strafcorner voor Oranje. Een sleepcorner van Mink van der Weerden komt op de legguards van de keeper. Deze wordt hoog weggeschopt, waardoor er weer een corner komt. De bal wordt niet goed gestopt en de corner eindigt in niets.

Einde vierde kwart

48′ Strafcorner voor Nederland. De Voogd geeft de bal aan. De sleep op het goal beland wederom op de legguards. Ditmaal is het Lars Balk die er als de kippen bij is: 3-0 voor Nederland

49′ Spanje heeft problemen met de druk van Nederland. Vrijwel elke aanval wordt nu onderschept door Oranje. Het grote verschil met de eerste twee kwarten ligt puur op het feit dat het baltempo omhoog is gegaan en Nederland veel meer beleving laat zien

54′ Een mooie bal wordt de cirkel ingebracht. Wederom is het Nederland die gevaar geeft op het goal van Spanje

56′ Max Caldas gebaart dat het tempo omhoog moet. Waar Nederland in vlagen goed aanvallend spel laat zien is het inderdaad af en toe erg traag.

58′ Een prachtige backhand van Arjen Lodewijks zorgt ervoor dat Nederland op een comfortabele 4-0 voorsprong komt. 

Einde vierde kwart

 

Reageer