LIVE Olympische Kwalificatie: Monsterscore voor Oranje (Eindstand 6 - 1) | Hoofdklasse Hockey Nederland

LIVE Olympische Kwalificatie: Monsterscore voor Oranje (Eindstand 6 – 1)

 

In het do or die-weekend moet het Nederlands elftal twee maal winnen van Pakistan om de Olympische Spelen in Tokyo te gaan halen. In de eerste ontmoeting speelde Oranje gelijk, waardoor vandaag alle zeilen bijgezet moeten worden. Om 16.00 uur doet Hoofdklassehockey een LIVE verslag van de tweede wedstrijd Nederland – Pakistan.

Opstelling Oranje: Visser (Gk), Bakker (C), van Ass, Schuurman, Baart, Kemperman, Pruijser, Kellerman, de Voogd, Janssen en van der Weerden

Opstelling Pakistan: Abbas (Gk), Muhbashar, Memhood, Abbas, Rana, Shan, Rizwan (C), Bhutta, Butt, Irfan en Ahmad

0′ Het stadion is weer goed gevuld. Het zonnetje schijnt en iedereen is er klaar voor. Het is een belangrijke dag voor het Nederlands elftal. Kan het team vandaag het publiek vermaken? Gaat Nederland naar de Olympische Spelen? We weten het over 1,5 uur.

2′ De wedstrijd is begonnen en Nederland staat een stuk hoger dan gisteren tegen Pakistan.

3′ Pakistan zoekt geforceerd bij de opbouw de rechter kant. Gisteren werkte dit goed. De eerste kans is voor Pakistan. Rizwan kan alleen op keeper Visser afkomen. Hij wil de bal voorleggen voor de tip-in. Visser is scherp en duikt er boven op.

6′ Pakistan neemt het initiatief over. Het lijkt op hetzelfde speelbeeld als gisteren. Weer een kansje voor Pakistan. De bal wordt via de rechterkant voor geslagen. De tip-in kan net niet worden bereikt

7′ Joep de Mol met een hoogstandje. Hij lobt de bal met een hoge backhand uit een moeilijke situatie over alle Pakistanen heen.

8′ Een prachtige onderschepping van Kemperman bij het 23-meter gebied van de Pakistanen. Kemperman vindt Kellerman, die de bal naar zijn backhand trekt. Meedogenloos slaat Kellerman de bal in het goal van Abbas. 

9′ We horen het publiek nu al meer dan gisteren. Het publiek roept Holland, Holland, Holland

13′ Ja, het is een andere wedstrijd dan gisteren. Nederland neemt initiatief en zet Pakistan vast in eigen 23-meter gebied

15′ Pakistan zet even aan, maar Nederland verdedigt sterk

Einde eerste kwart

16′ Pakistan probeert Nederland onder druk te zetten

17′ Strafbal voor Nederland. Mink van der Weerden scoort. Dezelfde hoek als gisteren, ditmaal laag. De bal gaat rechts laag op de plank

18′ De wedstrijd is nog niet gespeeld. Nederland staat voor, maar Pakistan blijft aanzetten

20′ Een slordige fase voor beide teams. Veel balverlies, waardoor er veel omschakel momenten ontstaan

21′ Bob de Voogd krijgt een groene kaart

22′ Mirco Pruijser scoort de 3 – 0. Een mooie onderschepping tussen de 23-meter lijn en de middenlijn zorgt ervoor dat Pruijser in stelling kan worden gebracht. Met een 2:1 situatie (Kellerman loopt goed mee), wordt Pakistan overrompeld. Pruijser kiest voor zichzelf, maar had ook Kellerman kunnen inpassen. Desalniettemin, schiet hij genadeloos de bal op de plank

23′ Strafcorner voor Oranje. Eerst wordt er nog wel een groene kaart aan Pakistan gegeven. Van der Weerden staat klaar. De eerste uitloop is snel, geen doelpunt

25′ Nederland blijft de druk opvoeren

27′ Het is nu vrouw en kinderen eerst bij Pakistan. Nederland speelt goed

29′ Strafcorner voor Oranje. Pakistan komt niet meer uit de eigen cirkel. Van der Weerden staat weer klaar. En jawel, hij sleept de bal hard in de touwen!

Nederland juicht nadat de 4 - 0 wordt gescoord. Foto: Roel Ubels
Nederland juicht nadat de 4 – 0 wordt gescoord. Foto: Roel Ubels

30′ Vandaag lijkt er geen vuiltje aan de lucht.

Einde tweede kwart

31′ Pakistan slaat af.

32′ Nederland neemt over en zet meteen weer druk. Gaat de score verder oplopen?

34′ Pakistan heeft nu even het initiatief. De ploeg moet wat forceren om nog een kans te maken

35′ Groene kaart voor Pakistan

38′ Een dood moment in het spel. Het tempo gaat omlaag

39′ Gisteren kreeg hij veel kritiek te voortduren. Vandaag mag hij scoren. Terrance Pieters haalt hard uit met zijn backhand. Keeper Abbas had hem kunnen hebben, want richting zat er niet aan. 

40′ Het is niet helemaal duidelijk waarom Abbas vandaag keept bij Pakistan. Gisteren stond Ali nog op het goal bij de Pakistanen.

43′ Pruijser zorgt met een hoogstandje voor een nieuwe corner. Janssen en van der Weerden staan beiden op de kop. Ditmaal is Janssen die genadeloos is. Oranje staat op 6 – 0.

44′ Janssen gaat hard naar de grond nadat een Pakistaan de bal misslaat. Met zijn stick raakt hij Janssen’s schouder

Einde derde kwart

46′ Het laatste kwart is begonnen

47′ Een foutje van Jonas de Geus zorgt ervoor dat Pakistan een corner krijgt. Een tweede corner is een feit nadat er een voet van Nederland aan te pas komt. Vandaag lijken de corners niet te lukken. Ook de tweede corner levert niets op. Toch geeft de video aan dat er opnieuw een corner mag worden genomen. Deze wordt er andermaal uitgelopen.

50′ Kellerman speelt vandaag weer goed. Bij de meeste aanvallende situatie is de snelle spits betrokken.

53′ Een aantal zwakke momenten van Oranje. Ditmaal zorgt Pakistan voor een nieuwe corner. Rizwan mag slepen via de linkerkant van het veld. Hij kan de bal op de plank krijgen. Het staat 6 – 1. 

55′ Nederland creëert dit kwart erg weinig. De spelers lijken het welletjes te vinden

56′ Strafcorner voor Oranje. Van der Weerden staat klaar. Sterke redding van Abbas. Ook in de rebound kan niemand er meer bij

58′ Kellerman staat heel slim bij de linker hoekvlag. De bal is nog in de cirkel van Oranje, toch wordt de bal via via toch richting hem geslagen. Een goede onderschepping van Pakistan zorgt ervoor dat de aanval onschadelijk wordt gemaakt.

Einde wedstrijd

Reageer