Olympische Kwalificatie: Van der Weerden zet Oranje in de laatste seconde op gelijke hoogte (Eindstand 4 - 4) - Hoofdklasse Hockey Nederland

Olympische Kwalificatie: Van der Weerden zet Oranje in de laatste seconde op gelijke hoogte (Eindstand 4 – 4)

 

In het do or die-weekend moet het Nederlands elftal twee maal winnen van Pakistan om de Olympische Spelen in Tokyo te gaan halen. Waar Pakistan te kampen heeft met visa problemen en blessures, is ook het Nederlandse team niet helemaal compleet. Om 16.00 uur doet Hoofdklassehockey een LIVE verslag van de wedstrijd Nederland – Pakistan.

Opstelling Oranje: Visser (Gk), Bakker (C), van Ass, Schuurman, Baart, Kemperman, Pruijser, Kellerman, de Voogd, Janssen, van der Weerden

Opstelling Pakistan: Ali (Gk), Mehmood, Ali, Abbas, Shan, Rizwan, Bhutta, Butt, Irfan, Ahmad en Rizwan

0′ Het stadion is vandaag uitverkocht. Beide teams zijn aan het inspelen. De spanning loopt op, kan Nederland vandaag al het verschil maken? Het is 16.00 uur, beide teams lopen het veld op voor de volksliederen. De volksliederen hebben geklonken.

1′ Pruijser neemt de bal uit voor Oranje. Opvallend genoeg staat Bob de Voogd meteen in de basis. De Voogd werd opgeroepen omdat Hertzberger geblesseerd afviel afgelopen week.

3′ Nederland speelt nog even afwachtend. En Pakistan probeert een eerste druk te zetten

5′ Pakistan ontvangt de eerste corner, nadat een leep balletje via de backhand op de voet van Oranje komt. De sleep gaat laag naar de rechterkant. Visser kan er niet bij. Mubashar Ali maakt de 0 – 1. 

7′ De 0 – 1 is niet onverdiend. Ondanks dat het speltempo aan beide kanten laag ligt, is Pakistan vaker in het 23-meter gebied van Oranje te vinden, dan andersom.

10′ Een erg matige begin van Oranje. Pakistan is veel aan de bal, maar zet niet aan. Oranje zet de tegenstander niet onder druk en wacht af.

12′ Het is de eerste corner voor Oranje. De sleep is van Janssen maakt wordt via de uitloop onschadelijk gemaakt. De klap daarna is weer van Janssen, maar wordt gevaarlijk gemaakt door Pakistan. Nieuwe corner. Ditmaal van der Weerden die wil slepen. Hij kan de bal niet goed controleren, waardoor de bal gemakkelijk kan worden afgepakt.

Einde eerste kwart

17′ Pakistan speelt weer op de helft van Oranje. Wanneer kan de ploeg van Caldas het initiatief nemen?

20′ Strafbal voor Oranje na een onbesuisde actie van de Pakistaanse doelman. Mink van der Weerden scoort de bal door rechts op heuphoogte, keeper Ali te verschalken. 

21′ Een schitterende backhand van Kellerman gaat in de touwen! Nederland staat op voorspong. Doelpuntenmaker, Bjorn Kellerman

24′ Nederland schitterde in een aantal minuten. Meer dynamiek, meer passie zorgde ervoor dat Pakistan even werd overlopen

25′ De tweede strafcorner voor Pakistan. Deze kwam tot stand door een video-aanvraag. De sleep is weer van Mubashar. Hard gaat de bal op de voeten van Sander Baart. Baart kermt van de pijn. Is dit einde wedstrijd voor hem? Feit is dat Pakistan een nieuwe corner krijgt. Weer is het Mubashar. De sleep van hem gaat laag en wordt getipt door Ghazanfar. Doelpunt voor Pakistan

26′ Baart lijkt uitgeschakeld. Is dit een mentale dreun voor Oranje?

28′ Nederland zet nu echt veel druk en zet Pakistan volledig vast

30′ De laatste minuut gaat in. Pieters gaat nog een keer vol op snelheid richting de cirkel, maar komt in het blok van Pakistan terecht.

Einde tweede kwart

31′ Pakistan slaat af. Gaat Nederland met meer press en durf spelen?

34′ Dit is wel degelijk het geval. Nederland speelt hardere ballen naar elkaar en Pakistan wordt terug gedrongen

36′ Een grote kans, de bal gaat voor het goal van Ali langs. Pieters kan de bal niet goed zien, maar probeert hem erin te werken. Hij mist de bal, waardoor de bal over de zijlijn gaat

37′ Strafcorner voor Pakistan. Het is nummer vier van de wedstrijd. Wederom is het Mubashar die sleept. Ditmaal gaat de bal weer naar een tipper. Rizwan is scherp en kan de bal via de backhand in het net werken. 

40′ Het is niet onverdiend dat Pakistan op voorsprong komt. Het is niet dat er veel kansen komen, maar Oranje maakt weinig aanstalten om de druk op te voeren

43′ Pakistan zet weer druk op het doel van Oranje

44′ Een tweede keer dat Nederland via links gevaarlijk kan worden. Slordigheden in de eindpass zorgen ervoor dat er geen echte kansen komen.

Einde derde kwart

49′ Nederland zet nu Pakistan onder druk

50′ Keiharde duels zorgen ervoor de Abbas een groene kaart krijgt.

51′ Baart is ondertussen alweer een tijdje terug in het veld. Gelukkig is de bal die op zijn enkel ging geen probleem om de rest van de wedstrijd nog mee te spelen.

52′ Veel spelers van Oranje voor het goal. De bal gaat voorlangs, iedereen mist. Kemperman staat wel op scherp en kan de bal binnentikken! Nederland komt op gelijke hoogte. 

53′ De video-aanvraag van Pakistan wordt afgewezen. Nederland blijft op voorsprong en Pakistan verliest de video

55′ Een harde bal van een eigen speler zorgt ervoor dat Rizwan naar de grond gaat. De bal gaat hard op zijn lichaam.

56′ Strafcorner voor Pakistan. Een uitstekende redding van Visser! Hij houdt Nederland nu op de been

57′ Een nieuwe strafcorner voor Pakistan. Wederom is het Mubashar die uithaalt. De bal gaat op de plank en Oranje komt op achterstand

58′ Oranje heeft nog twee minuten de tijd. De spanning loopt op

59′ We gaan richting de laatste minuut. Nederland is aan de bal en bouwt rustig op. Het publiek fluit.

60′ Pakistan neemt de bal achter uit na een mislukte aanval van Oranje. Strafcorner voor Oranje na een hoge scoop die de cirkel van Pakistan ingaat. Pruijser neemt aan, maar Pakistan vergeet afstand te nemen. Mink van de Weerden sleept hard en de bal gaat op de lat. De bal komt hoog terug in de drukte, maar de scheidsrechters vergeten te fluiten. Een nieuwe strafcorner wordt versierd, en Mink van der Weerden is genadeloos. Zijn sleep gaat in de touwen. 

Einde wedstrijd

Reageer