Round-up HK (H): Oranje-Rood stunt bij Kampong, Rotterdam in extremis naast Bloemendaal | Hoofdklasse Hockey Nederland
Jair van der Horst scoort het winnende doelpunt voor Tilburg tegen Amsterdam.

Round-up HK (H): Oranje-Rood stunt bij Kampong, Rotterdam in extremis naast Bloemendaal

 

De tiende speelronde zit erop en daarmee is er ook een einde gekomen aan het eerste dubbelweekend waarin op zowel zaterdag als zondag werd gehockeyd. Ook dag twee van het weekend stelde niet teleur en kende een paar mooie verrassingen.

Kampong – Oranje-Rood (Uitslag 1 – 3)

Op de eigen Klapperboom heeft Kampong zich vandaag laten verrassen door Oranje-Rood, dat uiteindelijk met 1-2 te sterk bleek. Gisteren hadden de Utrechters al de grootste moeite met Almere (3-4) en vandaag lukte het dus niet om het weekend met twee overwinningen af te sluiten. Voor Oranje-Rood komt de zege als geroepen na de 1-4 nederlaag bij Bloemendaal. Met twee rake corners was Mink van der Weerden vandaag weer eens de gevierde man. In de 26e minuut opende hij de score, waarna Thomas Briels in het derde kwart de score verdubbelde. Tien minuten voor tijd bracht Boet Phijffer de spanning even terug, maar met nog twee minuten te gaan bezorgde van der Weerden zijn ploeg de bevrijdende 1-3.

Bloemendaal – Rotterdam (Uitslag 1 – 1)

Regerend landskampioen Bloemendaal leek vandaag uitstekende zaken te gaan doen op ’t eigen Kopje, maar kreeg in de allerlaatste minuut alsnog het deksel op de neus. In een spannende wedstrijd tussen de lijstaanvoerder en de huidige runner-up pakten de Rotterdammers uiteindelijk een zwaarbevochten punt door een rake corner van Kane Russell, die in extremis een treffer verzorgde vanuit een corner. Na een lange zegereeks voor beide ploegen morsen de nummers 1 en 2 van het klassement du beide punten vandaag en blijft het gat tussen de twee slechts drie punten.

Hurley- Klein Zwitserland (Uitslag 1 – 2)

In het Amsterdamse Bos is promovendus Hurley er niet in geslaagd om punten te pakken tegen Klein Zwitserland. De Steenbokken boekten met 1-2 een uiterst belangrijke zege in de strijd om afwending van play-outs, want de Hagenaars staan voorlopig op een veilige negende plek. Alle treffers vielen in de tweede helft. In het derde kwart bracht Koen Bijen zijn Klein Zwitserland op voorsprong via een corner, waarna Kenny Bain zeven minuten voor tijd de gelijkmaker verzorgde. De wedstrijd leek af te stevenen op een gelijkspel, maar Tim Drummond had andere plannen en tekende voor de winnende.

HGC – Almere (uitslag 5 – 1)

Waar de Gazellen gisteren nog pijnlijk onderuit gingen in het Wagener Stadion (7-3), heeft de ploeg van Paul van Ass vandaag in eigen huis orde op zaken gesteld door eenvoudig af te rekenen met hekkensluiter Almere. Voor de Flevolanders betekende het de vierde nederlaag op rij, terwijl de ploeg nog altijd slechts een puntje pakte na tien duels. Aan het einde van het eerste kwart kwam de thuisploeg nog brutaal op voorsprong, in het tweede kwart stelde de Gazellen orde op zaken. Kenta Tanaka bracht zijn ploeg op gelijke hoogte, waarna Siem Schoenaker en Maico Casella in een tijdsbestek van een minuut de stand op 3-1 brachten. Na rust waren Karst Timmer en opnieuw Schoenaker ook nog op het scorebord terug te vinden.

Tilburg – Amsterdam (Uitslag 1 – 0)

Het is Amsterdam niet gelukt om dit dubbelweekend de maximale score te behalen. Gisteren boekten de Amsterdammers nog een zeer ruime zege op HGC, vandaag ging de ploeg van Santi Freixa pijnlijk met 0-1 onderuit op bezoek bij Tilburg. Door de nederlaag zijn de Amsterdammers weer afgezakt naar het rechterrijtje. Al in het eerste kwart liepen de bezoekers tegen een achterstand aan, nadat Jaïr van der Horst de ban brak voor de Tilburgers. Het bleek de enige treffer van de wedstrijd en de Amsterdammers keren zodoende puntloos huiswaarts.

Den Bosch – Pinoké (Uitslag 3 – 1)

Aan de eigen Oosterplas heeft Den Bosch er voor gezorgd dat het dit weekend de maximale score behaalde, door met 3-1 af te rekenen met de Steekneuzen. Door de zege zijn de Bosschenaren nog altijd terug te vinden op een keurige derde plek en heeft het de status van play-offkandidaat nog maar eens extra bevestigd. Topscorer Alex Hendrickx bracht de Steekneuzen na veertien minuten nog op voorsprong door een strafbal te verzilveren, maar daarna was het de beurt aan de Bosschenaren. Aan het einde van het eerste kwart bracht Austin Smith zijn ploeg op gelijke hoogte via een strafcorner, waarna Tijmen Reijenga in de tweede helft de voorsprong op zijn rekening nam. Drie minuten later besliste Jelle Galema het duel.

Zie hier alle wedstrijden die zaterdag in de Hoofdklasse werden gespeeld.

Foto: Rogier Balk

Reageer