Round-up HK (H): Amsterdam en Oranje-Rood in evenwicht, ook Kampong en Bloemendaal delen punten - Hoofdklasse Hockey Nederland

Round-up HK (H): Amsterdam en Oranje-Rood in evenwicht, ook Kampong en Bloemendaal delen punten

Het eerste dubbelweekend in de Hoofdklasse Heren is gespeeld. Na een sensationele vrijdagavond viel er deze zondag ook genoeg te beleven. De topper tussen Kampong en Bloemendaal bleef onbeslist, terwijl ook Amsterdam en Oranje-Rood de punten deelden. 

Almere-Pinoké 3-4

Almere speelde vandaag voor de tweede keer dit weekend een thuiswedstrijd. Waar de Flevolanders afgelopen vrijdag hun meerdere moesten erkennen in Amsterdam (1-3), kwam er vandaag opnieuw een ploeg langs uit het Amsterdamse Bos. De Steekneuzen verloren vrijdag nipt van Bloemendaal na een spectaculaire wedstrijd (4-5) en hoopte vandaag de eerste punten van het weekend te pakken, maar de thuisploeg kwam na acht minuten al op voorsprong door een goal van Deegan Huisman. In de 32e minuut kwamen de Steekneuzen op gelijke hoogte door een rake strafcorner van Alexander Hendrickx, maar op slag van rust kwam Almere wederom op voorsprong via Andrin Rickli, die doel trof vanuit een corner. De Flevolanders konden niet lang genieten van de voorsprong, want halverwege het derde kwart bracht opnieuw Hendrickx zijn ploeg weer op gelijke hoogte. Almere kwam vlak voor het einde van het derde kwart wederom op voorsprong vanuit een benutte corner door Cornelisse, waarmee Almere afstevende op een eerste zege. Agustin Bugallo dacht daar anders over en bracht zijn ploeg op 3-3, maar de gifbeker was nog niet leeg voor de thuisploeg: goudhaantje Hendrickx scoorde opnieuw vanuit een strafcorner en bezorgde zijn ploeg de eerste zege van het seizoen.

Amsterdam-Oranje-Rood 2-2

In het Wagener Stadion ontving Amsterdam vandaag concurrent Oranje-Rood. De ploeg van Santi Freixa morste in de eerste speelronde punten, maar kon vandaag goede zaken doen door het dubbelweekend af te sluiten met een maximale score. De bezoekers gingen vrijdag voor eigen publiek onderuit tegen Den Bosch. Bij Amsterdam zijn de ogen voorlopig gerecht op de van HGC overgekomen Tanguy Cosyns, die al vier keer doel trof in zijn eerste twee wedstrijden. De Belg bewees vandaag opnieuw zijn waarde met een rake strafcorner in de 21e minuut, waarna er – onder meer door een uitstekend keepende Blaak geen treffers meer vielen voor de rust. De Eindhovenaren kwamen beter uit de rust en kreeg de ploeg in het derde kwart een strafbal, die werd verzilverd door Mink van der Weerden. Acht minuten later kwam Oranje-Rood vervolgens op voorsprong via Thomas Briels, maar acht minuten voor tijd werd de zoveelste strafcorner benut door Cosyns, die nu al zes keer scoorde in drie wedstrijden. Het bleek het laatste wapenfeit en de punten werden zodoende verdeeld.

Den Bosch-Rotterdam 2-3

Aan de Oosterplas vandaag een leuk affiche tussen twee ploegen die stiekem hopen op een plek bij de laatste vier. Beide ploegen wonnen hun wedstrijd eerder dit weekend en konden er dus met een perfecte score vandoor gaan. De Bosschenaren moesten het vandaag doen zonder sterspeler Jelle Galema, die tegen Oranje-Rood geblesseerd uitviel. De betere kansen waren er aan het begin voor Rotterdam, maar een drietal strafcorners leverde niets op. Voor de rust werd er niet gescoord. Na de rust gingen de corners er wel in aan de zijde van Rotterdam. Binnen tien minuten stonden de bezoekers twee keer door Tristan Algera op een comfortabele voorsprong. In het vierde kwart volgde al snel een aansluitingstreffer van Joaquin Menini, maar Tjep Hoedemakers gooide roet in het eten door de voorsprong weer uit te bouwen naar 1-3. De treffer van Noud Schoenaker had geen verdere gevolgen en zodoende neemt Rotterdam de punten mee naar huis.

HGC-Hurley 2-2

In Wassenaar kreeg HGC vandaag promovendus Hurley op bezoek. De thuisploeg was nog altijd zonder puntverlies en hoopte vandaag hun derde overwinning op rij te boeken. Voor de gasten is het voorlopig nog even wennen aan het niveau van de Hoofdklasse, al kende de ploeg een lastig programma met achtereenvolgens Bloemendaal, Kampong en HGC. De Hurleyanen kwamen tegen de Gazellen al snel op achterstand via een rake strafcorner van Steijn van Heiningen. Direct na rust werd de voorsprong van de thuisploeg verder uitgebouwd door Kenta Tanaka, waardoor er lange tijd geen vuiltje aan de lucht leek voor HGC. De bezoekers gooiden de handdoek niet in de ring en scoorden zeven minuten voor het einde nog om de spanning terug te brengen. Het harde werken werd beloond, want twee minuten later was het opnieuw raak via Noam Sheridan: het eerste punt voor Hurley is binnen en HGC verspeelde vandaag de zege.

Kampong-Bloemendaal 2-2

De topper op de Klapperboom tussen Kampong en Bloemendaal is onbeslist gebleven. De twee finalisten van vorig jaar waren allebei nog zonder puntverlies en namen het voor het eerst sinds de door Bloemendaal gewonnen finale weer tegen elkaar op. De eerste kansen waren er voor Terrance Pieters, die prima speelde. Uiteindelijk was het vlak voor het einde van het eerste kwart Jasper Luijkx die de bal raak schoot en Maurits Visser verschalkte. Dat de ploegen aan elkaar gewaagd zijn bleek vandaag opnieuw en het spel ging op en neer. Met nog twintig seconden op de klok produceerde Bloemendaal dan ook alsnog een gelijkmaker voor de rust via Martijn Grimbergen, die hard uithaalde. Na rust waren het de Mussen die op voorsprong kwamen. In de 52e minuut verschalkte Roel Bovendeert Kampong-goalie David Harte. Drie minuten later was de eerste treffer voor Terrance Pieters in het shirt van Kampong een feit en scoorde hij direct een hele belangrijke goal waardoor de twee titelkandidaten in evenwicht blijven en allebei nu op zeven punten staan na drie wedstrijden.

Tilburg-Klein Zwitserland 2-3

Onderin troffen de nummers tien en elf van vorig jaar elkaar in Tilburg. Geen van de twee ploegen had tot vandaag nog een punt en beide ploegen waren dus wederom terug te vinden onderaan de ranglijst. De eerste helft leverde geen treffers op, maar na rust was het al vrij snel raak. Namens Klein Zwitserland bracht Wisse Schapers zijn ploeg op voorsprong, maar lang konden de Hagenaars er niet van genieten. Vier minuten later mocht de thuisploeg aanleggen voor een strafbal, die werd benut door Jip Krens. Lange tijd werd er niet gescoord, maar zes minuten voor het einde kwamen de Steenbokken dan toch op voorsprong via Ruben Versteeg. Twee minuten later liep de ploeg nog verder uit naar 1-3 via Benjamin Craig, waarna de aansluitingstreffer van Jaïr van der Horst niets meer opleverde. De Hagenaars boeken hun eerste zege, Tilburg blijft voorlopig puntloos.

Reageer