Round-up HK (H): Den Bosch zegeviert in Eindhoven, Bloemendaal na doelpuntenfestijn langs Pinoké

 

De tweede speelronde in de Hoofdklasse Heren is gespeeld en leverde veel spektakel op. In de Brabantse derby bleek Den Bosch te sterk voor Oranje-Rood, terwijl Bloemendaal in een kraker van jewelste uiteindelijk met 4-5 de sterkste bleek in duel met Pinoké

Hurley-Kampong 1-4

In het Amsterdamse Bos nam promovendus Hurley het vanavond op tegen vice-kampioen Kampong. Na de fikse 6-0 nederlaag op ‘t Kopje hoopte de ploeg zich te herpakken tegen de Utrechters, maar dat lukte helaas niet bepaald. Nog binnen het eerste kwart kwam de ploeg op een 0-2 achterstand. Een rake strafcorner van Jip Janssen opende de score in de vijftiende minuut, terwijl een minuut later Kemperman de score verdubbelde. Bjorn Kellerman deed er nog een schepje bovenop en verzorgde de 0-3, waarna Jelle Siersema voor rust nog wel iets terug deed: 1-3. Direct na de thee was Kemperman opnieuw trefzeker, waarna er niet meer werd gescoord. Kampong neemt de punten mee naar Utrecht, promovendus Hurley blijft puntloos.

Klein-Zwitserland-HGC 0-2

De eerste seizoen voor eigen publiek heeft Klein Zwitserland geen punten opgeleverd. De Haagse derby werd beslist in het voordeel van HGC, dat met 0-2 te machtig bleek. Voor de Wassenaarders dus de volle zes punten uit twee, de Hagenaars blijven voorlopig zonder punten. De Springbokken kwamen al na twee minuten op achterstand door een treffer van Kenta Tanaka, die vorig weekend ook al scoorde. De score werd in de 61e minuut verdubbeld door Seve van Ass, waarmee hij de zege veiligstelde. Klein Zwitserland blijft puntloos, HGC haalde met zes uit twee de maximale score.

Rotterdam-Tilburg 5-1

In de Hofstad kreeg Rotterdam bezoek van Tilburg. Beide ploegen verloren hun eerste duel en hoopten vanavond hun eerste drie punten te pakken. Voor Rotterdam leek het op voorhand een makkelijke wedstrijd te gaan worden, maar de ploeg kwam al vrij snel op achterstand. In de derde minuut bracht Rik Sprengers zijn ploeg op voorsprong via een strafcorner. Op slag van rust rechtte de Rotterdammers hun rug en werd de achterstand binnen twee minuten omgebogen via Thijs van Dam en Jeroen Hertzberger, waardoor de thuisploeg alsnog ging rusten met een 2-1 voorsprong. Na de rust bleek Rotterdam oppermachtig en liep de ploeg al snel uit naar 4-1 via Hertzberger en Kane Russell, die raak schoot vanuit de strafcorner. Timo Goor bepaalde de eindstand op 5-1.

Pinoké-Bloemendaal 4-5

De Steekneuzen hebben hun knappe prestatie op bezoek bij Amsterdam geen vervolg kunnen geven. Kampioen Bloemendaal bleek uiteindelijk met 4-5 te machtig, maar gemakkelijk ging het niet. De thuisploeg pakte op bezoek bij Amsterdam nog een punt en toonde vanavond opnieuw veerkracht. Tim Swaen opende in de vierde minuut via een strafcorner al de score, maar toen stond Matis Papa op. In een tijdsbestek van twee minuten prikte hij vlak voor het einde van het eerste kwart tweemaal. Op slag van rust werd de score alsnog gelijkgetrokken door Bloemendaal via Jasper Brinkman, opnieuw via een corner. Na de rust was het opnieuw een doelpuntenfestijn. Tim Swaen bracht de Mussen op voorsprong, maar Pinoké gaf zich niet gewonnen. Vier minuten later maakte Pepijn Scheen gelijk, maar de gebroeders Brinkman lieten Bloemendaal uitkomen tot 3-5. Opnieuw werd het razend spannend door een aansluitingstreffer van Marlon Landbrug, maar gescoord werd er vervolgens niet meer.

Almere-Amsterdam 1-3

Almere nam het op Flevolandse bodem op tegen Amsterdam. De Almeerders gingen afgelopen weekend flink onderuit in Den Bosch (5-0) en kwamen in eigen huis al snel op achterstand. Tanguy Cosyns bleek opnieuw een geweldige versterking voor de Amsterdammers, en had na acht minuten opnieuw een rake strafcorner in huis. Datzelfde kunstje herhaalde de Belg in de 22e minuut, waarmee al op vier treffers staat voor zijn nieuwe ploeg. Almere deed vijf minuten later via Daniel de Haan iets terug en kwam op 1-2, wat uiteindelijk de ruststand bleek. Billy Bakker besliste het duel drie minuten voor het einde en liet Almere puntloos. De eerste zege van de Amsterdammers is een feit.

Oranje-Rood-Den Bosch 2-4

De Brabantse derby heeft een duidelijke winnaar opgeleverd. Zowel thuisploeg Oranje-Rood als Den Bosch pakte afgelopen zondag de drie punten, deze vrijdagavond bleken de Bosschenaren duidelijk de sterkere. Na vier minuten was het al raak voor de bezoekers via een prima goal van Jelle Galema, terwijl de score binnen de tien minuten nog werd verdubbeld door Noud Schoenaker, die te sterk was voor de defensie en met zijn backhand Pirmin Blaak verschalkte. In het tweede kwart kwamen er via Joaquin Menini en opnieuw Schoenaker – ditmaal vanuit een corner – nog twee treffers bij, waardoor de ruststand van 0-4 op het scorebord kwam te staan. Na de rust gaven de Eindhovenaren niet op, met een aansluitingstreffer vanuit de strafcorner van Mink van der Weerden tot gevolg. Thibeau Stockbroeckx prikte in de 57e minuut nog een tweede, maar het bleek te laat. Den Bosch pakt de tweede zege van het seizoen, de mannen van Robbert van der Horst verliezen voor het eerst dit seizoen.

Reageer

Contact Us