LIVE verslag van Duitsland – Nederland (D) Einde wedstrijd 0 – 1

 

Om 18.15 speelt Nederland haar achtste wedstrijd in de Pro League serie tegen Duitsland in Monchengladbach. In Duitsland zullen wij een LIVE verslag doen van alle verrichtingen via Instagram en Facebook. 

Opstelling Duitsland: Kubalski (gk), Lorenz, Oruz, Schroder, Notman, Stapenhorst, Muller-Wieland (c), Schauning, Hauke, Maertens en Granitzki.
Opstelling Nederland: Koning (gk) Stam, Nunnink, Veen, van den Assem, Matla, van Maasakker (c), de Waard, Leurink, Pheninckx en Koolen.

0′ Een kwartier voor de wedstrijd en beide teams warmen zich op. Bij Duitsland is het opvallend dat Nina Notman mee doet. De speelster speelt bij Hockeyclub Kampong. Nederland start met de gebruikelijke namen. Nog een aantal minuten voordat we gaan starten. De beide teams komen het veld op en de volksliederen klinken.

1′ De wedstrijd is begonnen.

2′ Nederland zet meteen druk. Een aanvallende actie van Leurink loopt dood. Duitsland slaat de bal meteen weg. De bal wordt meteen overgenomen en het is een doelpunt voor Oranje. Malou Pheninckx valt aan via de linkerkant. Ze houdt overzicht en legt de bal op Matla, die heel makkelijk de bal in het lege goal kan schuiven. 

3′ Nina Notman neemt de bal aan in de cirkel namens het Duitse team. Zij slaat de bal richting Koning. Op het moment van slaan wordt er afgefloten, door een overtreding van de Duitsers

4′ Duitsland wisselt. Dit doen zij door bijna de helft van het team eruit te halen. Vijf nieuwe speelsters betreden het veld.

6′ Een ongelukkig moment voor Charlotte Stapenhorst. Op het moment dat zij wisselt, loopt ze een ballenjongen omver. Gelukkig staat de jongen meteen weer op met de hulp van Stapenhorst.

7′ Duitsland zet aan en Nederland wordt onder druk gezet. De eerste strafcorner is voor Duitsland nadat de bal van Gablac tegen het lichaam van een Nederlandse verdedigster gaat. Een sleep gaat tegen de voet van de eerste uitloopster. Opnieuw een corner voor Duitsland. Deze wordt verkeerd aangegeven, maar Rebecca Grote kan toch nog een flats slaan. Maria Verschoor hakt daarna op een stick, zodat corner drie een feit is. Een kans wordt er gecreëerd voor Duitsland.

8′ Hannah Gablac is de speelster die afgelopen weekend samen met haar club, Club an der Alster, de derde plek pakte ten koste van Den Bosch. Tevens was het deze speelster die twee dagen geleden twee doelpunten maakte tegen Groot Brittannie, waardoor Duitsland met 2 – 0 won. Hannah is een speelster die door Nederland in de gaten gehouden moet worden. Lees ook: Duits International Hannah Gablac speelt uitstekend

13′ Nederland neemt het initiatief weer over.

14′ Strafcorner 1 voor Nederland. De Oranje-hemden hebben twee kanonnen in het team, namelijk Jansen en van Maasakker. De bal gaat naar van Maasakker die hard sleept. Een stick van de eerste uitloopster zorgt ervoor dat er geen doelpunt valt.

Einde eerste kwart

16′ Het tweede kwart begint

17′ Ook Freeke Moes is vandaag weer van de partij. De speelster van Oranje-Rood heeft publiek meegenomen van eigen huis. Moes scoorde het winnende doelpunt in de uitwedstrijd tegen China.

19′ Op dit moment is er geen team die bovenliggend is. Weinig kansen worden er gecreëerd. Duitsland probeert met hoog baltempo het Nederlandse damesteam te ontregelen.

21′ Nederland speelt in het tweede kwart erg slordig. Opkomende spelers zijn lastig te vinden

22′ Groene kaart voor Schaunig (Duitsland)

24′ Het Duitse team probeert keer op keer via de rechterkant aan te vallen. Meerdere malen lukt dit ook en zijn de Duitsers gevaarlijk

26′ Een matig tweede kwart van beide teams. Nederland lijkt in te dutten. Strafcorner 4 voor Duitsland. Aanvoerster Muller-Wieland wil de bal terug spelen naar de aangeefster. De verdediging van Nederland zit er tussen.

27′ Groene kaart voor Cecile Pieper (Duitsland)

29′ Een prachtig schot van Maria Verschoor met de backhand. De Duitse keepster is oplettend. Strafcorner twee voor Nederland. Van Maasakker rent naar de bank, welke variant vraagt ze? Het wordt wederom variant ‘van Maasakker’. De keiharde sleep lijkt op een voet te komen, waardoor Nederland de video aanvraagt. Wie krijgt er gelijk? Ondertussen rent van Maasakker naar Alyson Annan en vraagt haar welke variant ze nu moeten spelen. Strafcorner drie voor Nederland wordt gegeven. Ditmaal een variant, via van Maasakker. De bal wordt achter haar lichaam langs gespeeld.

30′ Pheninckx, speelt een goede wedstrijd tot nu toe. Aanvallend is ze gevaarlijk aan de bal. Een voorzet van haar belandt nu op een lichaam van Duitsland. Met 20 seconden te gaan, gaat een speelster van Duitsland naar de grond

Einde tweede kwart

31′ We beginnen aan het derde kwart

32′ Hauke speelt tijdens een vrije slag hard de spits Notman in. Meteen is er gevaar voor het Duitse team. Strafcorner voor Duitsland. Het is de vijfde corner voor Duitsland. Een prachtige sleep wordt gered door Josine Koning.

34′ Anne Schroder (Duitsland) is furieus. Hard roept ze naar haar team: ‘Jullie moeten vrijlopen!’

35′ Fout op fout op fout door Nederland. Nu is het Yibbi Jansen die de bal op schouder hoogte de cirkel in slaat. Gevaar dreigt en Duitsland mag dus een vrije slag nemen.

39′ Ondertussen horen we het publiek. Duitsland, Duitsland, Duitsland….. Dit blijkt te helpen, want de Duitser lossen een schot. Deze gaat op de voet van Nederland in eigen cirkel. Strafcorner voor Duitsland. Een sleep en een weergaloze redding van Josine Koning.

40′ Groene kaart voor Duitsland. Vloekend komt Anne Schroder op de bank zitten. Ze is het er duidelijk niet mee eens.

42′ Speelt Nederland vandaag nou zo slecht, of is Duitsland zo goed? Feit is dat de stand nog wel 0 – 1 in het voordeel van Oranje is.

45′ We gaan de laatste minuut in. Maria Verschoor staat in de spits met Veen en Matla. Kunnen zij iets forceren?

45′ Gele kaart voor Yibbi Jansen

Einde derde kwart

46′ Het vierde kwart begint. Wat zou Alyson Annan haar team hebben verteld? Krijgen we nog een mooi laatste kwart? Maria Verschoor neemt de bal uit

47′ De topscorer uit de Nederlandse competitie Ginella Zerbo staat nu in het veld

49′ Het is erg stil in het stadion, zelfs zo stil dat het Nederlandse publiek is te horen: ‘Het is stil aan de overkant’, wordt er gezongen

51′ Het heeft een tijd geduurd. Maar een mooie aanval beland bij Freeke Moes. Zij wil een backhand slaan, maar slaat over de bal heen.

52′ Elisa Grave zet aan en komt de cirkel van het Nederlandse team in. Haar aanval wordt vrij gemakkelijk onschadelijk gemaakt.

55′ Een foutenfestival in het 23 meter gebied van Nederland. Beide ploegen verspelen onnodig een aantal maal de bal

57′ De keepster van Duitsland gaat eruit

58′ Nog twee minuten op de klok. De wedstrijd lijkt te gaan eindigen in een 0 – 1 overwinning voor Duitsland

59′ Gele kaart voor Nike Lorenz

Einde wedstrijd

Reageer

Contact Us