LIVE verslag van Duitsland - Nederland (H) Eindstand 2 - 4 - Hoofdklasse Hockey Nederland

LIVE verslag van Duitsland – Nederland (H) Eindstand 2 – 4

 

Hoofdklassehockey is vanavond LIVE bij de wedstrijd Duitsland – Nederland (Heren). Volg vanavond alle ontwikkelingen rondom het duel op hoofdklassehockey.nl. De wedstrijd vangt aan om 20.45 uur.

Opstelling Duitsland: Muller, Windfeder, Haner (c), Wellen, Herzbruch, Linnekogel, Walter (gk), Fuchs, Boeckel, Rothlander en Grosse

Opstelling Nederland: De Geus, Bakker (c), Schuurman, Pruijser, Kellerman, de Mol, Blaak (gk), de Vilder, van der Weerden, van Puffelen, Galema

Nog tien minuten voor de wedstrijd. Het grote stadion is ongeveer voor de helft gevuld. In het vorige onderonsje won Duitsland met 1 – 0. Wat kan Nederland vandaag laten zien. Extra goed letten wij vandaag op Marlon Landbrug, die vandaag zijn debuut kan maken.

0′ Beide teams schudden elkaar de hand. De zon is net onder gegaan en de schemering slaat toe in het stadion. De spanning is te voelen. Het Duitse publiek is lyrisch op het moment dat de commentator het Duitse team noemt.

1′ Nederland neemt de bal uit

2′ Het Nederlandse publiek is aanwezig. Luidkeels wordt er geroepen: ‘Holland, Holland, Holland’

3′ Nederland zet aan en is meteen gevaarlijk. Marlon Landbrug is ondertussen in de ploeg gekomen. Hij speelt in de aanval

4′ Een balletje gaat van Landbrug naar Kellerman die op de achterlijn staat. De bal zit in de stuit. Kellerman haalt uit en slaat de bal keihard hoog over het goal. De bal beland tegen een klein ’tuinhuisje’. Het huisje blijft staan…..

5′ Strafcorner 1 voor Nederland. Mink van der Weerden mag meteen aanleggen. En dit doet hij ook. Wat een overtuiging!!! 0 – 1 voor Nederland. 

7′ Duitsland voert het baltempo op. Jonas de Geus komt het veld in samen met Bjorn Kellerman. Het is de Geus die afgelopen week bekend maakte aan het einde van het seizoen te stoppen bij zijn club Almere.

9′ Een hele snelle aanval van Duitsland beland bij Bosserhoff. Hij slaat met zijn backhand. Deze wordt gestopt door Pirmin Blaak. In de rebound is het Malte Hellwig die de bal hard in de touwen legt. 

11′ De aanvallers van Duitsland spelen een spelletje met de scheidsrechter. Tot driemaal toe wordt er een waarschuwing uitgedeeld. De officiële kaarten worden nog op zak gehouden.

12′ Jelle Galema stuit op de keeper van Duitsland

13′ Jonas de Geus onderschept de bal op het middenveld. Volgens het Duitse publiek wordt dit te hard gedaan. Het publiek roept: ‘Boeeee’. Ondertussen is het de Geus die opstoomt richting de cirkel van Duitsland. Hier beland de bal op de voet van Duitsland net buiten de cirkel.

15′ Nederland zet aan. Komt er nog een kans.

Einde eerste kwart

16′ De spanning stijgt. Beide ploegen lijken in het eerste kwart aan elkaar gewaagd. Kan een van beide teams het tweede kwart naar zich toe trekken?

17′ Duitsland zet aan en neemt een vrije bal op de rand van de cirkel. Het is Nederland die countert met de snelle Landbrug.

18′ Stefan Veen is aanwezig om Nederland aan te moedigen. De spits van weleer kijkt aandachtig naar het Nederlandse team.

22′ Nederland zet weer druk. Landbrug laat meteen van zich horen in zijn eerste interland. Wat is hij snel en wat is hij af een toe een plaag voor de Duitse verdediging.

23′ Strafcorner voor Duitsland. Nederland gaat klaar staan, maar blijkbaar niet snel genoeg volgens de Duitse spelers. ’40 seconds!!’, roepen de spelers van Duitsland, waarmee ze suggereren dat de scheidsrechter harder moet optreden richting Nederland. Wat een sleep!!! 2 – 1 in het voordeel van Duitsland. Lukas Windfeder is de doelpuntenmaker. 

25′ Een rommelige situatie voor het goal. Arjen Lodewijks is scherp en flatst de bal in de drukte in het goal. 

27′ Duitsland valt weer aan. Het baltempo ligt nog niet heel hoog. Het zijn vooral individuele acties van bijvoorbeeld Wellen die gevaarlijk zijn voor Nederland.

Einde tweede kwart

31′ Begin van de derde kwart. Duitsland neemt de bal uit

33′ Een keihard schot van Kellerman gaat in het zijnet. Groene kaart voor Linnekogel (Duitsland)

34′ Nederland zet aan. Veel druk rond de cirkel van Duitsland. Florian Fuchs is een van de smaakmakers aan Duitse kant. De Duitse speler is onderdeel van Bloemendaal. De speler is vandaag weer even ’thuis’.

35′ Met ingehouden adem kijkt het publiek toe hoe Mirco Pruijser een gigantische kans mist voor Nederland. Een backhand wordt een ‘luchtslag’.

37′ Het is Nederland die de klok slaat. Meerdere ballen gaan nu de cirkel in bij Duitsland.

39′ Nederland bouwt op

40′ Duitsland versiert een strafcorner door de bal op een voet te pushen. Een video beslissing moet er aan te pas komen. De scheidsrechter dacht aan een nieuwe corner, maar Nederland vecht deze dus aan. Succesvol, want de corner wordt omgetoverd tot een lange corner.

42′ Nederland zet druk en komt de cirkel in. Een bal wordt geslagen en komt tegen de voet. Strafcorner voor Nederland. Mink van der Weerden staat klaar. De sleep wordt eruit gelopen.

44′ Lange corner voor Oranje.

45′ Landbrug is fel wanneer Duitsland probeert uit te nemen. De debutant is nog steeds goed aanwezig.

Einde derde kwart

46′ We starten met het laatste kwart

47′ Een afwachtende start van beide teams.

48′ Duitsland heeft balbezit en speelt op de helft van Nederland. Een harde tackle bij de cirkel van Nederland, lijkt een corner te worden voor Duitsland. De scheidsrechters zijn vandaag niet pietluttig en het spel gaat door.

51′ Nederland versiert een vrije bal op de cirkelrand van Duitsland. Een korte pass, wordt meteen verlengd met een flats de cirkel in. Niemand raakt de bal.

52′ Het spel gaat op en neer. Lange corner voor Duitsland. Deze wordt gemakkelijk verwerkt. In de omschakeling versiert Nederland een strafcorner. Van der Weerden staat klaar. Gigantisch hard sleept hij de bal half hoog in de touwen!! Nederland neemt de leiding. 

53′ Nederland lijkt het spel nog niet te willen vertragen. De bal gaat over rechts naar Teun Beins. Hij slaat de bal over het hele veld. Inslag voor Duitsland.

55′ Blessure bij Dan Nguyen. Hij strompelt het veld af.

56′ De spanning is te voelen in het stadion. Beide ploegen moeten winnen. Het Nederlandse publiek die hier massaal op af is gekomen is duidelijk te horen.

57′ Duitsland versiert een corner door duwend werk van Joep de Mol. Nederland vraagt de video referee aan…… De corner blijft staan. Een tikje van Haner gaat naar Herzbruch die weer de bal doorspeelt naar de aangever. Zijn inzet gaat tegen de keeper aan.

58′ Van der Weerden neemt uit. Een scoop gaat over het hele veld. Duitsland neemt over en gaat meteen druk zetten.

59′ Lange corner voor Duitsland. Er staan ondertussen 20 man in het 23 meter gebied van Oranje.

60′ Een gelukkige wedstrijd is het niet voor Kellerman. De keeper is eruit en hij kan opstormen naar een leeg goal. Hij mist. Kellerman krijgt nog een kans! En deze keer benut hij hem wel. Door op te stormen en de laatste verdediger uit te spelen, is het Nederland die met 2 – 4 de overwinning naar zich toe trekt.

Einde wedstrijd

Reageer