LIVE verslag van Nederland - Groot Brittannie (D) (Eindstand 2 - 0) - Hoofdklasse Hockey Nederland

LIVE verslag van Nederland – Groot Brittannie (D) (Eindstand 2 – 0)

 

Hoofdklassehockey is vanavond LIVE bij de wedstrijd Nederland – Groot Brittannie. Volg vanavond alle ontwikkelingen rondom het duel op hoofdklassehockey.nl. De wedstrijd vangt aan om 18.00 uur.

0′ De wedstrijd vangt bijna aan. De teams komen bijna het veld op. De hitte gaat vandaag misschien een rol spelen. De speelsters komen het veld op. Met bijna 4.000 toeschouwers is het een volle bak in Eindhoven. Laura Nunnink speelt vandaag haar 100ste interland.

1′ We zijn begonnen.

2′ Nederland speelt met de sterkst mogelijke selectie volgens Annan.

4′ De eerste keer dat Nederland de cirkel van GB nadert. Een klein kansje voor Matla die voorlangs gaat.

5′ Een geweldige steekpass van Pheninckx richting Nunnink. Zij gaat de cirkel in en creëert gevaar. Uiteindelijk is er geen doelpoging

6′ Strafcorner 1 is voor Groot-Brittanie. Een prachtige redding van Marloes Keetels. Zij kan de bal stoppen op de doellijn.

8′ Het eerste schot van Nederland is voor Lidewij Welten. Met haar backhand vuurt zij een bal af richting het doel van GB. De bal gaat op de handschoen over de achterlijn.

12′ Een voorzet van Pheninckx gaat naar Frederique Matla. Zij flatst gemakkelijk de bal in het goal

Frederique Matla scoort de 1 - 0 voor Nederland. (c) Roel Ubels
Frederique Matla scoort de 1 – 0 voor Nederland. (c) Roel Ubels

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

13′ Een schitterende steekpass van Xan de Waard richting Pheninckx. De speelster van Kampong probeert te slaan, maar de verdediging van GB zit er kort bij. Geen doelpunt voor Oranje

15′ Weinig kansen voor beide teams in het eerste kwart

Einde eerste kwart

16′ Nunnink neemt de bal uit. Nederland zet meteen druk

18′ De druk van Nederland houdt aan. Welten is aanwezig met haar krachtige voorwaartse acties.

20′ Een schitterende voorzet van Margot van Geffen vanaf de rechterkant van het veld. Ewans (GB) maakt een foutje en Martijn Veen tipt de bal in het goal 

Marijn Veen maakt de 2 - 0 tegen Groot-Brittannie. (c) Roel Ubels
Marijn Veen maakt de 2 – 0 tegen Groot-Brittannie. (c) Roel Ubels

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

22′ Strafcorner 1 voor Nederland. Uiteraard gaat de bal naar van Maasakker. Zij sleept de bal richting de rechterkant van het goal. In de rebound maakt Nederland gevaarlijk spel, waardoor de scheidsrechter affluit.

25′ Een moeizame fase voor beide teams. De bal wordt gemakkelijk ingeleverd aan beide kanten.

28′ GB zet een beetje aan en probeert Nederland onder druk te houden.

Einde tweede kwart

31′ De sproeiers zijn klaar. Het veld moest extra worden gesproeid door de hitte. We zijn gestart met het derde kwart

33′ Een mooie voorzet van Matla gaat richting Veen. Zij probeert de bal aan te nemen in de cirkel, wat net niet lukt.

34′ Het is niet te merken dat Matla vorige week het landskampioenschap in rook zag opgaan. Levensgevaarlijk is de speelster van Den Bosch in balbezit. Een bal wordt nu dwars door de as gespeeld. Matla pikt de bal op de kop van de cirkel en vuurt een backhand op het goal van GB. De inzet is net niet goed genoeg en gaat naast.

35′ Xan de Waard maakt veel fouten. Zij zit nog niet goed in de wedstrijd

37′ Ditmaals is het de Waard die wel aanwezig is. Een hele snelle cirkelpenetratie wordt beloond met een corner. Haar aanval wordt namelijk onjuist gestopt door GB. Strafcorner nummer twee voor Oranje. De bal gaat terug naar aangeefster Keetels. Haar voorzet gaat uiteindelijk weer op een voet. Corner nummer drie voor Oranje. Nu gaat de push van van Assem naar de inkomende Welten, zij tipt de bal naast het goal

40′ Groot-Brittannie probeert op te bouwen

41′ Strafcorner twee voor GB. De rebound wordt goed gepareerd door Josine Koning die in de rust Anne Veenendaal heeft vervangen.

43′ Groene kaart voor Laurien Leurink

Einde derde kwart

46′ We zijn begonnen aan het vierde kwart

47′ Een gevaarlijke situatie met Kyra Fortuin die de achterlijn zoekt. De bal gaat voor langs, niemand kan de bal aanraken.

50′ Fortuin is veel aan de bal. Dit zorgt voor gevaar. Toch ontstaan er niet veel kansen voor Nederland.

51′ Strafcorner voor Nederland. Het is alweer de vierde voor Nederland. Een sleep van Caia van Maasakker gaat op de voeten. Strafcorner nummer vijf voor Nederland. Ditmaal de sleep van Matla Deze wordt goed weggewerkt.

52′ GB probeert er wel uit te komen, maar Nederland is fel in de omschakeling. Eva de Goede pakt de bal af en speelt meteen een aanvaller in. Wederom een corner. Strafcorner nummer zes. De sleep gaat via een afschuif op de voeten, strafcorner nummer zeven. Ditmaal is het Caia van Maasakker met een sleep. De bal gaat hoog en gevaarlijk. Wederom geen doelpunt voor Nederland in de corner.

53′ Nederland heeft moeite met de corners. Tot nu toe is het rendement 0%

54′ Gele kaart voor Maria Verschoor. Vijf minuten tijdstraf voor Verschoor. Een iets te harde actie op de stick van de tegenstander wordt zwaar bestraft.

55′ De keepster van GB is gewisseld voor een extra veldspeelster

58′ Nederland komt niet echt meer in gevaar. GB wil wel, maar heeft gewoonweg niet de kwaliteit om Nederland onder druk te zetten.

60′ Verschoor komt er weer in. Nederland gaat winnen met 2 – 0 van Groot-Brittannie.

Einde wedstrijd

Reageer