LIVE verslag van Nederland – USA (D): Eindstand 7 - 1 - Hoofdklasse Hockey Nederland

LIVE verslag van Nederland – USA (D): Eindstand 7 – 1

 

Hoofdklassehockey is vanmiddag Live bij de wedstrijd Nederland – Verenigde Staten (dames). Volg vandaag alle ontwikkelingen rondom het duel op hoofdklassehockey.nl. De wedstrijd vangt aan om 16.00 uur.

Opstelling Nederland: Josine Koning (K), Laurien Leurink, Xan de Waard, Marloes Keetels, Caia van Maasakker, Ginella Zerbo, Ireen van den Assem, Laura Nunnink, Lauren Stam, Margot van Geffen, Freeke Moes

Opstelling Verenigde StatenKelsey Bing (K) Lauren Moyer, Dabielle Grega, Amanda Magadan, Julia Young, Ali Froede, Nicole Woods, Mackenzie Allessie, Kathleen Sharkey, Cailtin van Sickle, Alyssa Manley

0′ De teams staan klaar voor de entree. Met luid gejuich worden de speelsters van Nederland verwelkomd.

1′ Meteen neemt Nederland het initiatief. De bal wordt overgenomen door Freeke Moes.

2′ De eerste kans is daar voor Nederland. Tot twee maal toe wordt de bal in de cirkel gebracht. De bal gaat eerst net naast. De tweede kans is van Ginella Zerbo, zij pusht de bal op de zijplank.

4′ Vandaag is niet alleen Caia van Maasakker degene die de corner kan slepen. Ook specialist Yibbi Jansen speelt vandaag mee. Gaat zij vandaag Nederland helpen om een doelpunt te maken?

5′ Het spel bevind zich vooral op de helft van de USA. Nederland zet heel veel druk en verovert al heel snel de bal. De spaarzame keren dat de USA aan de bal is wordt de bal vrij gemakkelijk ingeleverd.

6′ Doelpunt voor USA. Via de zijkant wordt de bal de cirkel ingebracht. De bal beland bij de spitsen van Amerika. Een rommelige situatie waarbij Taylor West als laatste haar stick laat doen spreken. 0-1  in het voordeel van Amerika. 

10′ Een aantal onzekere momenten van Malou Pheninckx aan de linkerkant van het veld. De bal schiet van haar stick af. Nederland kan de druk die zij de eerste vijf minuten hadden niet doortrekken

12′ Doelpunt voor Oranje. Wie anders dan de speelster die in vorm is. Via een mooie combinatie krijgt Xan de Waard de bal. Zij maakt met een mooie klap de 1-1. 

(c) Roel Ubels
(c) Roel Ubels

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

14′ Nederland speelt een lage druk en de USA is aan de bal. De bal wordt een aantal maal naar elkaar gespeeld, waarna de scheidsrechter fluit voor het einde van het eerste kwart

Einde eerste kwart

16′ De USA zet aan. De bal gaat de cirkel van Nederland in. Een echte kans wordt er niet gecreëerd.

18′ Corner 1 voor Oranje. Een mooie sleep van Caia van Maasakker beland op de handschoen van Moyer. Met een schitterende reflex houdt de doelvrouw van de USA haar goal schoon.

18′ De aanval die hierop volgt wordt met een snelle cirkelpenetratie van Yibbi Jansen vervolgt. Uiteindelijk is het Kyra Fortuin die het doelpunt achter haar naam mag zetten. Het staat 2-1 voor het Nederlands elftal.

19′ Veel wordt er verwacht van één van de spitsen van Oranje (Freeke Moes wordt matchwinnaar in China). Freeke Moes scoorde uit tegen China het winnende doelpunt. Vandaag mag zij weer haar debuut maken. De wedstrijd tegen China, welke afgelopen woensdag werd gespeeld, was Moes niet geselecteerd.

22′ Doelpunt van Xan de Waard! Een weergaloze backhand zorgt ervoor dat Nederland naar een 3-1 uitloopt. 

24′ Tot nu toe is het Nederland die de wedstrijd volledig controleert. De spaarzame ballen die Amerika aanneemt, worden vrijwel meteen afgepakt. Het is wachten op een doelpunten festival in Rotterdam.

28′ Nederland zet wel aan, maar vind tot nu toe weinig de cirkel van de tegenstandster.

Einde tweede kwart

31′ Nederland staat klaar voor de afslag.

33′ Strafcorner voor Nederland. De bal beland bij Moes in de cirkel. Een sleep van ditmaal Yibbi Jansen gaat wel richting de hoek, maar wordt uiteindelijk niet omgetoverd tot een doelpunt.

35′ Een bal komt van de zijkant via Leurink in de cirkel van de USA. Een tip-in gaat naast het goal, maar komt tegen de scheidsrechter aan. Nederland is scherp en flatst de bal in het goal. 4-1 door Margot van Geffen! Amerika vraagt gelijk de video aan. De spanning stijgt in het stadion. Amerika krijgt gelijk. Het doelpunt wordt afgekeurd. De tussenstand blijft 3-1.

36′ Nu is het wel raak. Nederland scoort de 4-1! Kyra Fortuin maakt haar tweede doelpunt van de wedstrijd. 

41′ Het is Nederland die keer op keer de cirkel van de USA nadert. Waar gaat de doelpuntenteller eindigen.

41′ Wederom een corner voor Nederland. De bal wordt weer afgelegd op Yibbi Jansen. Zij kiest voor dezelfde hoek en sleept de bal hard laag op de plank. 5-1 voor Nederland.

43′ Kyra Fortuin speelt een dijk van een wedstrijd. Een prachtige aanval van Oranje wordt ingeleid door Fortuin. Uiteindelijk legt zij de bal heel slim voor de stick van Margot van Geffen. Helaas wordt de bal net gemist en gaat de bal over de achterlijn.

45′ Doelpunt Oranje! Marloes Keetels is erg alert wanneer een speelster van Amerika de bal op haar lichaam krijgt. Iedereen kijkt naar de scheidsrechter, behalve Keetels. Hard laag schiet zij de bal op de plank.

46′ Nederland zet gelijk aan in het vierde kwart.

51′ Nederland lijkt gevaarlijk te worden via Zerbo, maar een echt schot komt er niet van.

53′ Kiki Gunneman komt op goal te staan. Haar debuut in Oranje is een feit.

56′ Schot van Pheninckx beland op een Amerikaanse voet in de cirkel. Strafcorner voor Oranje.

56′ GOAL! Wie anders dan Caia van Maasakker scoort vanuit een prima strafcorner. Een onhoudbare push van van Maasakker.

Einde wedstrijd. Nederland wint met ruime cijfers overtuigend van Amerika. Eindstand 7-1.

Reageer