Liveverslag play-offs HK (H): Bloemendaal - Amsterdam (Bloemendaal wint met shoot-outs) - Hoofdklasse Hockey Nederland

Liveverslag play-offs HK (H): Bloemendaal – Amsterdam (Bloemendaal wint met shoot-outs)

 

Hoofdklassehockey is vanmiddag LIVE bij de wedstrijd Bloemendaal-Amsterdam (H). Ook zullen de scores van Bloemendaal en Amsterdam hier bijgehouden worden. Volg vandaag alle ontwikkelingen, zoals interviews, rondom het duel op onze website, Facebookpagina en Instagram-account (hoofdklassenl). De wedstrijd vangt aan om 16.00 uur.

0′ De tribunes zijn goed gevuld. Het publiek juicht de spelers toe bij de line-up. Uit de schoorsteen van het clubhuis komt Oranje-Rood. Bloemendaal is er klaar voor!

2′ Een afwachtend begin van beide ploegen. Bloemendaal start met een lage druk, terwijl Amsterdam rustig de bal rond laat gaan.

7′ Het publiek is muisstil. Zou het komen door de spanning, of omdat de wedstrijd nog niet wil losbranden?

10′ We houden in deze blog ook de tussenstand bij van de wedstrijd Kampong – HGC. De halve finales kunnen vandaag worden beslist. Bij een overwinning van Kampong, is HGC uitgeschakeld.

12′ Een backhandslag van Amsterdam lijkt bijna een kans te worden. De verdediging van Bloemendaal zit er goed bij

15′ Een snelle actie van Jorrit Croon aan de linkerkant zorgt voor het eerste gevaar. De bal wordt voorgelegd op Thierry Brinkman, die met zijn backhand net niet de keeper kan verschalken.

18′ Een gigantische kans voor Roel Bovendeert. Hij stuit op de keeper.

Einde eerste kwart

18′ In het eerste kwart is er weinig te beleven. Bloemendaal krijgt twee kleine kansjes, maar benut deze niet. Bij de wedstrijd Kampong – HGC staat het na het eerste kwart ook nog 0 – 0.

21′ Een harde overtreding van Arthur van Doren op Mirco Pruyser op het middenveld. Het lijkt alsof Pruyser de tegenstander opzoekt. Van Doren vangt Pruyser op, maar ontvangt daarvoor wel een kaart.

22′ Eerste strafcorner voor Bloemendaal. Tim Swaen lijkt te gaan pushen. En dit is wat hij ook doet. Een kanonskogel gaat richting de keeper. Helaas voor Bloemendaal gaat de bal net over de lat.

23′ Een scoop gaat vanaf de 23 meterlijn van Bloemendaal richting de cirkel van Amsterdam. Florian Fuchs kan de bal net boven zijn hoofd controleren, waardoor het publiek gaat juichen. Zijn vervolg is minder, waardoor er geen echte kans ontstaat.

24′ De eerste strafcorner voor Amsterdam. De sleep is hard, maar gaat door het midden. Een makkelijke prooi voor de keeper.

29′ Er is nog weinig beweging te zien van Oranje-International Billy Bakker. Vooral in niet balbezit is hij erg rustig in de omschakeling. Kan hij dit zich permitteren, of spaart hij zich voor de rest van de wedstrijd?

31′ De tweede corner voor Bloemendaal. Swaen en Brinkman staan klaar. De bal gaat naar Brinkman die de bal achter zijn lichaam weer naar Swaen passt. Swaen pusht hard, maar op de legguards van de keeper

34′ Een schitterende aanval van Amsterdam die dwars door de as van Bloemendaal gaat. De bal wordt uiteindelijk naar rechts gelegd, waarna de bal mooi over de keeper heen wordt gespeeld. 0 – 1 voor de gasten uit Amsterdam. Doelpuntenmaker Jan Willem Buisant

35′ Nog een kans voor Amsterdam. Mirco Pruyser slaat de bal midden op de keeper. Bloemendaal snakt naar de rust

Einde tweede kwart

36′ Het derde kwart gaat beginnen. Een 0 – 1 tussenstand, betekent dat Amsterdam een derde wedstrijd kan afdingen. De derde wedstrijd zal dan ook gespeeld gaan worden in Bloemendaal, op zondag om 16.00 uur. Bij de wedstrijd Kampong – HGC staat het nog 0 – 0. De spanning is daar om te snijden. Bloemendaal neemt de bal uit

37′ Bloemendaal moet nu oppassen. Amsterdam blijft dreigend en creëert zijn tweede strafcorner. Reid-Ross staat dit keer binnen de lijnen. Een harde sleep gaat richting de handschoen en wordt vrij gemakkelijk tegengehouden.

39′ Het duel wordt harder. Aan beide kanten zijn er nu een aantal bodychecks uitgedeeld

42′ De rust die Bakker uitstraalde in het tweede kwart wordt nu overgenomen door het hele team. Er is totaal geen stress en Amsterdam tikt rustig de bal rond. Bloemendaal loopt achter de feiten aan

43′ Ondertussen is het HGC die de leiding heeft genomen bij Kampong. Ashley Jackson scoort de 0 – 1 voor HGC. De gasten staan op voorsprong. Dit is echter van korte duur. Derck de Vilder scoort in dezelfde minuut nog de 1 – 1.

46′ Een harde voorzet van Bloemendaal die de cirkel ingaat. De bal lijkt haalbaar. Niemand raakt de bal aan, waardoor de bal het goal ingaat.

47′ Strafcorner voor Bloemendaal. Het is de derde corner voor Bloemendaal. Een harde sleep gaat tegen een eigen speler aan. De bal gaat over het goal.

48′ Ondertussen is het HGC die er geen gras over laat groeien. In de 44ste minuut is het strafcorner specialist Ashley Jackson die zijn ploeg op 1 – 2 brengt.

50′ Een gigantische kans voor Bloemendaal. de bal gaat voor het goal langs en hoeft alleen maar aangeraakt te worden. Iedereen mist de bal, waardoor Amsterdam makkelijk kan uitverdedigen.

 52′ De grootste kans van de wedstrijd is daar voor Bloemendaal. Een vrije schot kans wordt met een flats om zeep geholpen.

53′ Kampong weet wat ze moeten doen. Jip Janssen scoort in de 48ste minuut gelijk voor Kampong. In Utrecht is de tussenstand nu 2 – 2.

Einde derde kwart

53′ Bloemendaal hervat het vierde kwart met een bal op de middenstip. De oranje-hemden hebben nog één kwart om iets aan de achterstand te doen.

57′ Strafcorner vier voor Bloemendaal. Een harde sleep gaat op de voet van de lijnstopper. Het lijkt een strafbal!! De scheidsrechter is heel gedecideerd en geeft een strafcorner. De lijnstopper stond naast het goal. Strafcorner vijf voor Bloemendaal. Deze wordt om zeep geholpen door een slechte stop.

59′ Amsterdam countert en lijkt te scoren. De push gaat tegen de legguards. Wederom is het Bloemendaal die fel is en meteen countert. Dit resulteert in strafcorner nummer zes. De sleep gaat op een lichaam, strafcorner nummer zeven voor Bloemendaal. De bal gaat nu op de tip. Florian Fuchs scoort de 1 – 1!

60′ Amsterdam zet meteen aan. De ploeg wil het niet laten aankomen op shoot-outs.

62′ Het duel is los gekomen in het laatste kwart. Beide ploegen gaan vol voor de overwinning. Nu is het Bloemendaal die het initiatief weer overneemt.

65′ Iets meer rust in het veld. Amsterdam tikt weer rustig rond.

67′ Een foutje van Justin Reid-Ross die de bal verliest. Een counter van Bloemendaal lijkt voor gevaar te zorgen. De tackleback van Reid-Ross is goed. Amsterdam blijft op 1 – 1 staan.

68′ Het duel lijkt op shoot-outs af te stevenen. Beide ploegen creëren weinig kansen meer.

70′ We gaan de laatste minuut in. Amsterdam lijkt nog een corner te halen. De scheidsrechter wuift het appel weg. Bloemendaal neemt de bal snel uit

Einde vierde kwart

71′ De wedstrijd zal worden beslist met shoot-outs. De handen worden geschud. De aanvoerders doen de toss. Bloemendaal neemt de eerste shoot-out. Het is aan Jorrit Croon. De baltovenaar tikt de bal een paar keer heen en weer voordat hij van start gaat. Een turn en het staat 1 – 0 voor Bloemendaal.

Nu is het Verga aan de bal. Hij wordt op zijn stick gehakt. Een strafbal voor Amsterdam. Mirco Pruyser staat klaar. Links laag in de hoek, 1 – 1

Thierry Brinkman is cool. En scoort. 2 – 1. 

Mirco Pruyser gaat nu. Hij wordt op zijn stick gehakt. Strafbal voor hem. Justin Reid-Ross neemt de strafbal en scoort de  2 – 2. 

Dit keer is het Bloemendaal die aan de beurt is. Ook een strafbal door een overtreding van de keeper. Die wordt gemist!! Arthur van Doren mist.

Maar Amsterdam maakt geen gebruik van dit voordeel. Een duel met de keeper wordt gewonnen door de keeper.

Bloemendaal weer aan de beurt. Simpel lopen ze er opgelopen naar de rand cirkel. De keeper staat blijkbaar niet goed klaar en de bal wordt makkelijk in een leeg goal gelegd.

Amsterdam mist!

Bloemendaal kan de wedstrijd nu op slot zetten. Er wordt opgelopen richting het goal van Amsterdam. Een turn lijkt te komen van Fuchs. De speler draait terug en speelt de bal met zijn backhand in het goal. Bloemendaal wint en kan zich gaan opmaken voor de wedstrijd tegen Kampong volgende week!

Reageer