LK Indoor: hdm verslaat Den Bosch en treft Kampong in finale (dames)

In het Topsportcentrum Rotterdam speelden zaterdag 6 februari vier vrouwenteams om de nationale zaaltitel. Den Bosch, de nummer één van Poule A, was op voorhand de favoriet in de halve finale tegen hdm. De Brabanders waren dit indoorseizoen nog ongeslagen, terwijl de Haagsen reeds vier keer verloren in Poule B en zich ternauwernood plaatsten voor de play-offs. 

Hdm Den Bosch zaal dames RU  (5)

De krachtsverhoudingen waren aan het begin van de halve finale evenwel in het voordeel van hdm. De ploeg onder aanvoering van Mila Muyselaar had de opponent goed onder druk en creëerde de beste mogelijkheden in de beginfase. Nina van der Marel opende in de zevende minuut de score. Pas vlak na de net opgelopen achterstand kreeg Den Bosch wat mogelijkheden, maar Julia Remmerswaal stond goed bij de inzetten van Joosje Burg en Marlies Verbruggen.

Den Bosch won aan overwicht en toen Lieke Hulsen drie minuten voor rust de 1-1 maakte, was dit zeker verdiend. Na de wissel een zelfde beeld als in de eerste helft. De Zuid-Hollanders waren sterker en kwamen op voorsprong dankzij Van der Marel. In de jacht op de gelijkmaker werd Den Bosch sterker en dwong hdm achterin tot fouten. De tweede strafcorner, een variant met Hulsen als schutter, betekende de 2-2.

Sian Keil was de eerste speler die een kaart te zien kreeg, maar hdm profiteerde niet van het overtal. Drie minuten voor tijd veroverden de Haagsen alsnog de eerste strafcorner van de tweede helft. Nadat Frederique Matla bij de eerste poging werd weggestuurd voor te vroeg uitrennen, was Laura Keibels aangeven van de volgende corner net als in de eerste helft niet goed. De bal belandde prompt bij Matla, maar haar doelpoging werd gekeerd door Remmerswaal. De protesten vanaf de Bossche bank, die meende dat de hem-goalie bij de redding haar bolle kant gebruikte, werden niet gekend.

Een zenuwslopende strafballenserie volgde. Hdm kwam op voorsprong en Keibel had de beslissende bal op haar stick. Josine Koning redde knap. Na de vijf reguliere strafballen, waarvan beide ploegen er vier scoorden, legde Ireen van den Assem aan voor de eerste sudden death-strafbal. Haar push was niet zuiver genoeg. Pien van Nes schoot haar ploeg vervolgens naar de finale van het landskampioenschap indoor. Daar nemen de Haagsen het op tegen Kampong, dat met 2-4 won van MOP.

 

Comments (2)

  1. Dank voor je snelle verslag!

  2. Matig van Denbosch zeg, met dit team hadden ze die titel gewoon moeten winnen.

Reageer