LK Indoor: Kampong-kampioen Korink: 'Tegen hdm hadden wij meer kans' - Hoofdklasse Hockey Nederland

LK Indoor: Kampong-kampioen Korink: ‘Tegen hdm hadden wij meer kans’

Een veel beter scenario in de finale om het landskampioenschap indoor konden Kampong en Lisette Korink (op de foto in de halve finale tegen MOP) zich niet wensen. De Utrechtse aanvaller scoorde zaterdag al in de tweede minuut voor haar ploeg en nam daarmee meteen de druk van de schouders van de titelverdediger weg. ‘Ik tikte de lange bal direct voor me langs het doel in. Nee, dat was niet ingestudeerd, maar daarom supermooi dat hij erin vliegt’, omschrijft de blije Utrechtse haar doelpunt. 

De opponent in de eindstrijd zette Korink en Kampong even op het verkeerde been. ‘We verwachtten eigenlijk Den Bosch’, bekent Korink. ‘Toen het hdm werd gaf ons dat het gevoel dat er meer kansen lagen op een overwinning. Wij hebben Den Bosch natuurlijk in de poule gehad en toen hadden wij veel moeite met hen.’ Kampong eindigde als nummer twee in Poule A achter de ongeslagen Brabanders. Twee keer werd het 5-2 voor de Bosschenaren.

Het aanvallende spel van hdm, de nummer twee van Poule B, was voor Kampong makkelijker te bespelen, zo bleek in de finale. ‘Wij vinden het moeilijk om tegen ingezakte ploegen te spelen. Den Bosch kan precies dat heel gedisciplineerd. Zij zijn zo op elkaar ingespeeld, daar ligt echt hun kracht. Als we hen in de finale hadden getroffen, was het nog spannender was geworden’, glimlacht Korink.

Korink roemt de rol van Alexandra Heerbaart in de finale. ‘De uitslag is misschien een beetje vertekend, want hdm werd een aantal keer zeer gevaarlijk. Bij de 0-2 stand vond ik dat zij het heft in handen namen, maar onze keeper stond er steeds toen het moest. Daardoor konden wij de 0-3 maken en de wedstrijd rustig uitspelen.’

 

Reageer