LK Indoor: Ook Amsterdam prolongeert landstitel (heren)

Dat Rotterdam en Amsterdam elkaar in de finale om het landskampioen troffen was voor weinigen een verrassing. Beide ploegen waren heer en meester in de poulefase van de Hoofdklasse Indoor en wonnen al hun tien wedstrijden. Amsterdam deed dat nog net iets overtuigender, zij eindigden de competitie met een doelsaldo van +39, tegenover +25 van Rotterdam. Zaterdag kruisten zij de degens in het Topsportcentrum Rotterdam, nadat Schaerweijde en hdm in de halve finales waren verslagen. Het werd een finalewaardig duel.

Amsterdam-aanvoerder Robert Tigges gaf zijn ploeg het goede voorbeeld. Al in de derde minuut onderschepte hij de bal vlak bij de eigen cirkel, rende hij het veld over naar de andere hoek, om vervolgens knap uit de heup raak te schieten. Drie minuten later volgde Max Sweering. Zelf zette de Amsterdammer de aanval op en uit een goede pass van Johannes Mooij vond ook hij het net.

De eerste mogelijkheid voor Rotterdam ontstond uit een corner. De redding van Laurens Goedegebuure belandde op de voet van Nicki Leijs. Diezelfde Leijs redde de Zuid-Hollandse inzet vervolgens prachtig met zijn puntje van de lijn. Sweering kon niet veel later zijn tweede maken uit een soepel uitgevoerd Amsterdams offensief.

Bij 3-0 vond Rotterdam-oefenmeester Reinoud Wolff het tijd voor een time-out. Dat bleek een goede zet, want het spel was amper hervat of Oliver Polkamp maakte de eerste treffer voor zijn ploeg. Hierna volgde een sterke fase van Rotterdam en tussen de bedrijven door vermaakte met name Polkamp het publiek met technische hoogstandjes. Mooij moest een Rotterdamse aanvallende impuls bekopen met een flinke jaap in zijn jukbeen.

Amsterdam pakte het dominante spel na rust weer op. De Noord-Hollanders liepen uit naar 5-1 door doelpunten van Teun Rohof en Sweering. Aanvoerder Sjoerd Gerretsen was de tweede Rotterdammer, na Mauritz Hertzberger, die plaats moest nemen op de strafbank. Voor coach Wolff het teken de tweede time-out in te zetten. Opnieuw had het effect, Polkamp scoorde wederom voor zijn ploeg.

Dichterbij dan 5-2 kwam Rotterdam niet. Met een schitterende turn zette Leijs de hele Zuid-Hollandse defensie op het verkeerde been, waardoor Tigges vrij kon binnen schuiven. Met de 6-2 score kon Amsterdam in de resterende minuten weinig meer gebeuren. Zelfs de gehandhaafde Mooij kwam nog binnen de lijnen en met nog veertig seconden op de klok vroeg coach Joost Bitterling een ogenschijnlijk nutteloze time-out aan. Amsterdam wint met 6-2 en prolongeert de landstitel.

 

 

Reageer

Contact Us