LK Indoor: Rotterdam makkelijk voorbij hdm, treft Amsterdam in de finale (heren)

De poulefase was voor Rotterdam slechts een opwarmertje voor het echte werk. Met dertig punten uit tien wedstrijden was de ploeg van Reinoud Wollf de topfavoriet in de halve finale tegen hdm. De Haagse ploeg kwalificeerde zich als veldovergangsklasser knap, maar nipt voor de play-offs om het landskampioenschap indoor. Opvallend genoeg werd de formatie tweede met een, weliswaar miniem, negatief doelsaldo. 

Ondanks de statistieken, kwam hdm meer dan aardig mee in de beginfase van de wedstrijd. Sterker nog, de ploeg van Patrick Jacobs pakte in de vijfde minuut de leiding door een treffer van Boris Burkhardt. Lang konden de meegereisde Haagse fans niet genieten van de voorsprong, want Simon Egerton zorgde met een rollertje in de achtste minuut voor de gelijkmaker.

Intussen nam Rotterdam het initiatief over van de opponent, de scherpte miste echter een paar keer bij de verdiende strafcorners. Het duurde tot na de pauze voordat de havenstedelingen hun veldoverwicht in score wisten uit te drukken. Na de 2-1 van Timmo Kranstauber, strafbal na shoot van Roald Rietema op de doellijn, in de 25ste minuut ging het hard. Thijs van Dam, opnieuw Kranstauber en Paul Spies vergrootten de score naar 5-1.

Hdm verdiende in de laatste seconden nog een strafcorner en legde daarvoor aan in de wetenschap dat de wedstrijd gespeeld was. Dat deze corner faliekant mislukte maakte derhalve ook geen verschil meer. Rotterdam speelt de finale tegen die andere gedoodverfde favoriet: Amsterdam. De Noord-Hollanders wonnen met 4-2 van Schaerweijde.

 

Reageer

Contact Us