Loick Luypaert na één jaar hoofdklasse terug naar België - Hoofdklasse Hockey Nederland

Loick Luypaert na één jaar hoofdklasse terug naar België

Kampong verdediger Loïck Luypaert heeft maandag op Twitter aangegeven dat hij Kampong na één seizoen inruilt voor de club waar de jonge Luypaert begon met hockey: Braxgata in Boom. Hij tekent voor drie seizoenen. Na Tom Boon, Simon Gougnard, Elliot van Strydonck en Thomas Briels is de verdediger de vijfde Belg die na dit seizoen de hoofdklasse verlaat. 

Kampong Bloemendaal heren Luypaert MdW

Er werd al langer gespeculeerd over Luypaerts vertrek, er werd gedacht aan een terugkeer naar Dragons, de club waarvoor de strafcornerspecialist uitkwam voordat hij naar Nederland kwam. Luypaert laat in een reactie weten voor Braxgata gekozen te hebben omdat hij graag  dicht bij zijn familie in Antwerpen wilde spelen.

Comments (10)

 1. Dus, wie gaat er volgend seizoen slepen bij Kampong?

 2. De Belgische spelers gaan naar huis, ze hebben in de keuken mogen kijken. Zij doen daar hun voordeel mee! Nederlandse talenten hebben geen kans gehad. De clubs doen maar wat, alles korte termijn politiek.
  Ga eindelijk zelf mensen opleiden en haal geen kant en klaar ” producten ” op in het buitenland. Steek het geld in de opleiding van eigen talenten en geef het niet langer uit aan de buitenlandse sterren. OZ kampioen van Nederland met 6 buitenlandse internationals, wat een aanfluiting!
  KNHB kom eens eindelijk met voorschriften M.b.t. het aantal buitenlandse spelers per selectie.
  Waarom gaat Toon Siepman naar het buitenland? Waarom kunnen de hoge heren bij de bond geen nationaal plan op poten zetten zodat de talenten door bewezen toptrainers iedere week getraind worden?

 3. @Bommel, nogal kort door de bocht allemaal. Mag een club zelf zijn beleid bepalen ? welke talenten komen weinig aan bod? Geef eens wat namen ?

  Misschien gaat Toon Siepman wel naar het buitenland voor de uitdaging ? Het aanbod ? Zou dat kunnen ?

 4. @Bart Wat denk je van Havenga? Nederlands international met een goede corner. Zijn er niet zo veel van hoor. Loop de clubs maar na. Van der Weerden en Hertzberger hebben niet het eeuwige leven dus ontwikkeling van cornerspecialisten is belangrijk.

 5. Bart, Havenga ga is indertijd binnengehaald om achter in de as te spelen en om corners richting doel te duwen.. Het seizoen erna halen ze Luypaert binnen en guess what.. speelt achter in de as en gaat corners pushen.. Je kan toch moeilijk beweren dat het iets is dat de ontwikkeling van Havenga ten goede is gekomen..

 6. @Sep, en wie is ook alweer de coach van Kampong? En wat is ook alweer zijn functie bij Oranje ? En wie laat deze coach continu slepen? Niet Havenga toch?

  Dus de assistent coach van Oranje werkt er zelf aan mee de buitenlanders beter te maken.

 7. @Bart Helemaal eens. Clubcoach heeft blijkbaar een ander belang dan (dezelfde) bondscoach. Misschien moet de KNHB dit dan toch reguleren. We zullen zien hoe de OS gaan lopen. Als we dan echt “ingehaald” zijn dan is het toch wel helder??

 8. Sorry, maar hoe kun je het raar vinden dat als je twee goede verdedigers hebt, je de beste laat pushen, het ging uiteindelijk toch om winnen? Havenga kan zich komend seizoen prima ontwikkelen voor de spelen, al zal er misschien wel een extra verdediger komen, hij push waarschijnlijk het meest. @Sep, wat jij noemt (havenga laten pushen ipv luypaert, vanwege zijn nationaliteit) is dat niet juist belangen verstrengeling waar mensen zich zorgen om hebben gemaakt toen Cox zowel nationaal als op clubniveau een rol kreeg?

 9. @joost, ik vind dat heel raar want je kan ook gewoon er een verdediger bij halen die geen corner heeft en dan dus je vertrouwen uitspreken in Havenga daar heeft Kampong en Oranje allebei veel meer aan in de toekomst dan een Belg die een jaar langs komt, nu vertrekt deze jongen en word er nogal geforceerd geroepen dat nu de tijd van Havenga er is en dat ze heel vertrouwen in hem hebben, dat is natuurlijk onzin want Luypaert had voor volgend seizoen ook nog een contract en dus als hij was gebleven had hij weer een jaar lang gepusht.

  De belangen van de clubcoach en de assistent bondscoach liggen dus gigantisch ver uit elkaar.

 10. misschien was ik niet duidelijk want dat was wat ik probeerde duidelijk te maken en dat was de reden dat Cox de belg liet pushen ipv de nederlander.

Reageer