Looije: "We hebben deze wedstrijd benaderd als een finale" - Hoofdklasse Hockey Nederland

Looije: “We hebben deze wedstrijd benaderd als een finale”

De heren van Schaerweijde hebben zondag goede zaken gedaan door te winnen van Laren. In de eerste helft kwam de ploeg uit Zeist op de een 1-0-achterstand door een doelpunt vlak voor rust van Rody Hofkamp. Schaerweijde kan de punten goed gebruiken om zich veilig te spelen in de hoofdklasse. Matt L’Huillier tekende aan het begin van de tweede helft aan voor de gelijkmaker. Vijf minuten later zette Daan Lemmens Schaerweijde op een 2-1-voorsprong. Philip Engelkens bracht de ploeg van trainer Bart Looije in veilige haven door de 3-1 binnen te slaan.

Er breken spannende tijden aan voor de ploegen onderin de competitie. Eigenlijk zijn veel duels echte finales die afgewerkt worden. Schaerweijde knokte ook voor deze drie punten. “We hebben deze wedstrijd ook benaderd als een finale. Zij begonnen met een corner, maar daarna hadden wij het spel. De keeper van Laren kreeg een gele kaart voor het rekken van tijd en dat was eigenlijk meer in het voordeel van Laren dan voor ons,” vertelt Schaerweijde-coach Bart Looije over de wedstrijd.

Looije begreep dat de keeper om tijd vroeg om zijn legguards aan te passen en de scheidsrechter stond dat toe. Uiteindelijk heeft de arbitrage dat beoordeeld als tijd rekken en toen heeft de scheidsrechter daar geel voor gegeven. Volgens Looije veranderde daardoor het spelbeeld. “Laren ging achter de bal hangen en wij kregen helemaal geen ruimte meer, we gingen gehaast spelen en niet meer ons eigen spelletje spelen.”

Looije vertelt dat hij in de rust zijn ploeg heeft toegesproken en dat hij ervan overtuigd was dat als zijn team zou scoren er meer doelpunten zouden vallen. En dat gebeurde ook. “Vooral de derde goal was een goed voorbeeld van hoe wij willen spelen. Dat was een aanval over veel schijven.”

Schaerweijde staat na de overwinning op de achtste plek in de hoofdklasse met 17 punten uit zeventien competitiewedstrijden. Volgende week speelt Schaerweijde tegen HGC en dat is weer een belangrijke wedstrijd. “We hebben van te voren een aantal tegenstanders besproken waarvan we vinden dat we van hen punten moeten en ook kunnen pakken. Vorig jaar hebben we van een aantal ploegen geen punten gepakt, zoals Pinoke, Den Bosch en Laren, dat hebben we nu wel gedaan. Volgende week weer een finale, het staat zo dicht bij elkaar. Nu pakken we punten en schieten we omhoog, maar volgende week kan het weer heel anders zijn.”

Reageer