Lotte Smets: ‘Ik heb het niet goed opgeschreven’

SCHC slaagde er maandag niet in de EHCCC-titel te prolongeren. Na de finale waarin werd verloren van Den Bosch werd vooral nagepraat over de shoot-outs van de Bilthovense ploeg. Want wat ging er nu precies mis in de serie?

Bij de stand van 3-2 in het voordeel van Den Bosch liep Caia van Maasakker naar de 23-meterlijn. De international stond echter niet op het formulier. Sarah Jaspers moet de vierde shoot-out nemen, maar zij stond samen met de rest van de ploeg op de middenlijn toe te kijken.

Stick ophalen

In allerijl moest Jaspers naar de kant rennen om haar stick op te halen. Ze miste vervolgens haar shoot-out, maar kreeg wel een strafbal toegekend omdat ze was gevloerd door Josine Koning. Toen mocht Van Maasakker alsnog aanleggen, maar zag haar inzet door Koning gestopt.

‘Ik heb het niet goed opgeschreven’, steekt SCHC-coach Lotte Smets de hand in eigen boezem. ‘Sarah en Caia hadden gewisseld. Sarah stond eigenlijk op nummer vier. Ze hadden gezegd: ‘Het kan zijn, dat er nog gewisseld wordt.’ Ik heb het wel gehoord, maar ik heb het niet opgeschreven.’

Verwijten

‘Natuurlijk verwijt ik het mezelf’, gaat Smets verder, ‘maar je verandert er niks aan.’ Of de fout is gemaakt door de spanning zegt ze: ‘Dat weet ik niet.’

Het verlies in de finale van het EHCCC betekent een zuur einde aan de interim-periode van Smets bij de dames van SCHC. Ze nam in april het roer over van Etienne Spee, die was opgestapt. De eerste wedstrijd onder leiding van Smets werd tegen MOP verloren. In de play-offs werd de ploeg door Amsterdam in de halve finales uitgeschakeld.

Intensief

‘Het is inderdaad een intensieve periode geweest’, zegt Smets. ‘Aan de ene kant ben je blanco en weet je heel veel niet. Want er is best wel veel gebeurd. Dat weet je niet en dat kan een voordeel zijn. Aan de andere kant weet je ook weer dingen niet, die wel misschien kunnen bijdragen. Ik heb er enorm van genoten en je leert er altijd van en wat dat dan is geweest, daar moet ik nog een keer over nadenken.’

In ieder geval blijft Smets niet verbonden aan Dames 1. ‘Nee. Ik heb een hele leuke baan en daar richt ik mij ook op. Ik blijf wel gewoon technisch coördinator van de jeugd’.

Comments (1)

  1. Procedure?

    Gekke situatie, gebeurde vorige week ook al bij Were di – Groningen.. Puur toeval of is het protocol foutgevoelig?

Reageer

Contact Us