Loots: "We hebben er echt alles aan gedaan" - Hoofdklasse Hockey Nederland

Loots: “We hebben er echt alles aan gedaan”

Foto © Proshots

Een mooier afscheid had Dirk Loots zich niet kunnen wensen, want zondagmiddag mocht de interim-coach van HGC de EHL-cup voor eigen publiek omhoog houden. Een prestatie waar nauwelijks iemand rekening mee had gehouden aangezien het team uit Wassenaar het seizoen beëindigd had op een teleurstellende negende plek.

Eind maart kreeg de 37-jarige Loots te horen dat hij per direct de HGC-mannen onder zijn hoede kreeg in verband met het ontslag van Jorge Dabanch. Onder de vleugels van Loots stuntten de Gazellen twee keer door een overwinning te boeken op Pinoké en Rotterdam en dus nu in de EHL.

“We hebben er echt alles aan gedaan om de EHL te winnen: We hebben er een voedingsdeskundige bijgehaald, fysieke testen gedaan, gebokst, teambuilding… Tja, wat hebben we er niet aan gedaan?” Vertelt de dolblije Loots tegen de omringende pers. “Het was vandaag echt een prachtige teamprestatie.”

Ondanks de knappe teamprestatie had de oefenmeester toch veel lovende woorden over voor één speler in het bijzonder. “Rodrigo (Garza, red.) was fantastisch. Na maanden van blessureleed speelde hij vandaag zijn laatste wedstrijd voor ons tegen zijn oude club (Club de Campo, red.). In de rust tussen het derde en vierde kwart schreeuwde hij in de dug-out dat we één corner nodig hadden om de EHL te winnen, en wat bleek? Zijn terugkeer heeft ons sterker gemaakt,” gaat Loots verder. “Het gaf ons meer lucht om door te wisselen en hij eiste alles op. Ik heb zeer veel respect voor hem.”

Niet alleen voor de Spaanse Garza was dit zijn laatste wedstrijd, ook Loots verlaat de club waar hij negen jaar in het eerste speelde. De oud-international wordt namelijk de nieuwe manager van de hockeymannen van Jong Oranje. Alejandro Verga, die van Almere overkomt, neemt het stokje van hem over, en Loots is daar tevreden over. “Ik ben blij met de komst van Alex. Ik heb als assistent bij Amsterdam met hem gewerkt en hij is een echt ‘mensenmens’.”

Loots, die een eigen bedrijf heeft en vader is van drie kinderen, neemt daarmee afscheid van het coachingsvak, voorlopig althans. “Deze titel smaakt zeker naar meer. Mijn hart vertelt me dat ik door moet gaan, maar mijn hoofd zegt dat ik een stapje terug moet doen. En ik zie mezelf nog wel terugkomen. Ik heb een fantastische kans gekregen om dit team te coachen en als er iemand is die met een opgeheven hoofd kan vertrekken, ben ik het wel,” aldus een trotse Loots.

Comments (1)

  1. Maria Moniz – Philips

    Ontzettend leuk en goed, Dirk! Gefeliciteerd!

Reageer