Maartje Krekelaar: ‘Ik denk wel dat het in mijn pakketje zit’

Na afloop van de topper met Amsterdam kwamen de emoties los bij Maartje Krekelaar van Den Bosch los. Met haar twee doelpunten en een assist had ze een groot aandeel in de 3-1 overwinning van de regerend landskampioen. Krekelaar werd geknuffeld door haar teamgenoten en er vloeiden tranen bij de middenvelder die eerder deze week te horen kreeg geen deel uit te maken van de Oranjeselectie voor de finaleronde van de Hockey World League (HWL).

“Ik wilde een goede wedstrijd spelen en dan is het gewoon mooi dat je twee doelpunten maakt. En dan komt gewoon de ontlading. Iedereen die je feliciteert en die een lief woordje zegt. Daar word ik gewoon emotioneel van.”

Gebeld met slechte nieuws

Maandag werd Krekelaar door bondscoach Alyson Annan gebeld met het slechte nieuws. “Ze vertelde mij dat ik er niet bij zat. Dat het voor mij nog te vroeg kwam. Ze zei ook dat ik in de goede stijgende lijn zat en dat ik zo door moet gaan. Het is voor mij niet over, maar het is toch een teleurstelling.”

“Je houdt er toch wel rekening mee”, gaat Krekelaar verder. “Ik heb het EK niet gespeeld en zij hebben het EK gewonnen. Ze zijn een hecht team, hebben goed gepresteerd dus waren zouden ze wisselingen doorvoeren? Aan de andere kant weet je dat je zelf er lekker in zit en hoop je toch op een plekje.”

Niet te veel nagedacht

Krekelaar vreesde dat het slechte nieuws van invloed zou zijn op haar spel in de topper. “Ik was voor de wedstrijd een beetje bang dat het teveel in mijn hoofd zou zitten. Raoul (Ehren coach Den Bosch, red.) kwam voor de wedstrijd even naar mij toe en zei: wat ga je vandaag (vrijdag red.) doen? Ik ga zo hard werken en knokken en dingen simpel doen dan komt het vanzelf. En dat is gewoon vandaag gebeurd. Ik heb niet te veel nagedacht of in mijn hoofd gezeten.”

Krekelaar opende na vier minuten de score. Ze wipte de bal over keepster Zoë van den Barselaar, die de geblesseerde Anne Veenendaal verving, in de bovenhoek. Nadat Marijn Veen meteen daarna de ploegen op gelijke hoogte had gezet scoorde Krekelaar opnieuw, op bijna identieke wijze. Vanaf rechts kwam ze de cirkel in en liftte de bal in de verre hoek. Vervolgens bediende Krekelaar Marloes Keetels die de bal in tweede instantie langs Van den Barselaar tikte.

In mijn pakket

“Ik had vorig jaar tegen Oranje-Rood ook zo’n goal gemaakt”, zegt Krekelaar over haar twee goals. “Ik denk dat het wel in mijn pakketje zit zeg maar. Het is niet zo dat ik de cirkel inloop en denk ik ga nu een lobje doen. Het gebeurt, ik doe het gewoon. Ik kan niet echt uitleggen waarom.”

De ontlading bij Krekelaar was zichtbaar, zeker bij haar tweede treffer. “Toen ik die tweede maakte viel er iets van pffff. Het was echt een ontlading. Ik zei ook: fuck it. Het is superleuk om belangrijk te zijn in zulke wedstrijden. Ik vind het ook fijn dat we als team hier een prestatie hebben neergezet. Ik ben echt trots op het team en ook zeker trots op mijzelf.”

Bekijk de foto’s van het duel tussen Den Bosch en Amsterdam

Reageer

Contact Us