Maartje Krekelaar: ‘We waren onoverwinnelijk’

Amsterdam leek dit seizoen bij de dames een greep naar de macht te doen, maar het was uiteindelijk Den Bosch dat werd gehuldigd als landskampioen. De 19de titel in 21 jaar. Met dat aantal komt de ploeg op gelijke hoogte met recordhouder Amsterdam, dat in de finale in twee wedstrijden (3-2 en 4-1) werd verslagen.

“Bizar, we waren vandaag onoverwinnelijk”, zegt Maartje Krekelaar van Den Bosch. “We streden voor iedere meter. We hadden elkaars rug. Het was zo vet om deze wedstrijd te spelen. Zo gaaf.”

Spanning snel weg

Het tweede duel in de finale om de landstitel was in tegenstelling tot het duel van donderdag, waarin Den Bosch pas in de laatste minuut de overwinning pakte, eigenlijk al snel van alle spanning ontdaan. Na zes minuten zette Pleun van der Plas Den Bosch op voorsprong, die in het tweede kwart werd verdubbeld door een rake strafcorner van Ireen van den Assem.

“We stonden in de rust 2-0 voor, maar zeiden wel tegen elkaar: Amsterdam kan gewoon nog komen. We moeten niet denken dat het klaar is. Er zijn nog 35 minuten. We moeten blijven gaan. We gaan niet de 2-0 verdedigen, maar de 3-0 maken. En dat hebben we gedaan”, zegt Krekelaar.

Duidelijke cijfers

Na rust liep Den Bosch via doelpunten van Margot van Geffen en Marlies Verbruggen uit naar 0-4. Het tegendoelpunt van Charlotte Vega in de slotminuut kon de pret over het winnen van de landstitel niet meer drukken.

“Raoul (Ehren, red.) zei nog wel in de rust na het derde kwart: wie denk dat het godverdomme al klaar is? Dus wij allemaal: Niemand. Dus toen zeiden we nog tegen elkaar: gas erop. Als je achterover gaat leunen, dan komen zij. Ze zijn veel te goed om dat niet te doen.”

Hebbes

“Ik moet zeggen dat echt pas toen ik op het scorebord keek, en het was nog twee minuten, dacht: we hebben hem, we hebben hem”, gaat Krekelaar verder. “Je voelt het aan hen, je voelt het aan ons. Je weet gewoon dat zij er geen vijf meer gaan maken.”

Voor Krekelaar is het haar vijfde titel met Den Bosch. Het eerste kampioenschap in die serie ook zonder boegbeeld Maartje Paumen, die vorig seizoen afscheid nam. “We zaten voor het seizoen wel te denken: we missen eigenlijk een hele grote leider. En iedereen roept het ook: je mist Paumen. Maar ik had wel echt het volle vertrouwen dat we het zouden oppakken.”

Zonder Paumen

“In het begin was het lastig”, geeft Krekelaar toe. “Als je een corner haalde, wist je vaak: Paumen, die zit. Vooral op de belangrijke momenten. Maar nu zie je ook dat anderen zoals Matla en Ireen. Zij kunnen ze ook gewoon maken. Het is niet alleen maar Paumen. Je ziet dat wij het als team heel goed kunnen opvangen en hebben laten zien dat wij het ook zonder Paumen kunnen doen.”

Meer Amsterdam-Den Bosch:
Lees het interview met Rick Mathijssen
Bekijk de samenvatting van het duel tussen Amsterdam en Den Bosch
Bekijk de foto’s van het duel tussen Amsterdam en Den Bosch

Reageer