Maartje Paumen gaat aan de slag als assistent bij dames MOP - Hoofdklasse Hockey Nederland

Maartje Paumen gaat aan de slag als assistent bij dames MOP

Maartje Paumen heeft besloten een punt te zetten achter haar actieve loopbaan, Vanaf volgend seizoen wordt ze assistent van coach Ageeth Boomgaardt bij de dames van MOP, die uitkomen in de Promotieklasse.

“Voor mij is het een mooie start om mij te ontwikkelen in het trainersvak. Ageeth is voor mij een prachtige mentor. Tevens staat er op MOP een jonge ambitieuze groep meiden die beter wil worden. Dat heeft voor mij de doorslag gegeven. Met veel plezier geef ik mijn kennis en ervaring dan ook door aan dit team”, aldus Paumen.

Imposante loopbaan

Met deze stap komt een einde aan de imposante loopbaan van de 32-jarige strafcornerspecialiste die 17 seizoenen tophockey omvatte. Met Oranje won Paumen onder meer twee olympische en twee wereldtitels. Na de Spelen in Rio de Janeiro in 2016, waar het Nederlands team zilver pakte, beëindigde ze haar interlandloopbaan. Met 195 doelpunten in 235 interlands is Paumen topscoorder aller tijden bij Oranje.

Op clubniveau kwam de geboren Limburgse uit voor Oranje Zwart (drie seizoenen), Den Bosch (13 seizoenen) en sinds vorig seizoen het Belgische Royal Antwerp. Met Den Bosch won ze elf keer de landstitel en tien keer de Europa Cup. Met 368 treffers is Paumen, die in 2011 en 2012 werd uitgeroepen tot beste speelster van de wereld, topscoorder aller tijden in de Hoofdklasse.

Waardevol

“Wij zijn erg blij met de komst van Paumen als assistent van Boomgaardt. De kennis en ervaring van Maartje als speelster kan van grote waarde zijn voor onze vrij jonge ploeg. Ageeth en Maartje kennen elkaar goed en vullen elkaar goed aan”, aldus Remco van Lotringen, commissaris Tophockey van MOP Dames 1.

Reageer