Maartje Paumen vertrekt naar Royal Antwerp - Hoofdklasse Hockey Nederland

Maartje Paumen vertrekt naar Royal Antwerp

Maartje Paumen gaat aan een nieuw avontuur beginnen. Na dertien seizoenen Den Bosch gaat de strafcornerspecialiste spelen voor Royal Antwerp. Dat schrijft Paumen op haar website. De 31-jarige oud-international tekende een contract voor een jaar, met een optie voor nog een seizoen.

“De keuze om te vertrekken bij Den Bosch was ontzettend moeilijk. De beslissing om te vertrekken was dan ook niet binnen een dag gemaakt”, zegt Paumen.

Besluit genomen

Ze hakte de knoop definitief door bij de start van de tweede competitiehelft. Paumen werd geplaagd door pijntjes en had bovendien weinig zin in hockey. “Het waren genoeg signalen om mezelf af te vragen of ik zo nog wel verder wilde. Het spelen bij Den Bosch is absolute topsport, je bent vijf dagen per week met hockey bezig. Ik merkte dat ik dat niet meer trek. De keuze was gemaakt.”

“Ik kon natuurlijk een andere Hoofdklasse-club zoeken, maar dat wilde ik niet. Ik zou in Nederland nooit een andere kleur aantrekken dan geel en zwart”, zegt Paumen over haar keuze om voor een buitenlands avontuur bij Royal Antwerp te kiezen.

Royal Antwerp

“Ik had direct een goed gevoel bij Royal Antwerp, een gezellige familieclub”, gaat Paumen verder. “Naast de reden dat de club me aanspreekt, ga ik bij Royal Antwerp ook samenwerken met een maatje van me: Sofie Gierts. Ze is oud-international van België en coacht de ploeg. Ik ken haar al lang en vind het onwijs tof om met haar dit avontuur aan te gaan. Onder haar leiding hoop ik mijn ervaring en kennis over te kunnen dragen aan mijn nieuwe teamgenoten.”

Nadat Paumen het besluit had genomen, viel er een last van haar schouders. “Ik heb nergens meer last van en voel me weer als een 18-jarige op het veld. Ik wil er nog een keer alles uithalen. Nog een keer alles geven om het bij Den Bosch mooi af te sluiten.”

Palmares

Paumen speelt al sinds 2004 voor Den Bosch, waarmee ze tien keer landskampioen werd. Vorig jaar november zette ze een punt achter haar interlandloopbaan. Met Oranje werd Paumen, die in 235 interlands 195 keer scoorde, onder meer twee keer olympisch kampioen.

Reageer