De Ruiter: "Het was fantastisch om met Miek samen te mogen spelen" - Hoofdklasse Hockey Nederland

De Ruiter: “Het was fantastisch om met Miek samen te mogen spelen”

Roel Ubels
Roel Ubels

Voor de dames van Laren ging het seizoen als een nachtkaars uit. In de EHCCC finale verloren de dames uit ‘t Gooi van Den Bosch met 4-2.

Den Bosch ging meteen hard van start en ging opzoek naar de openingstreffer. Deze valt al snel voor de Bossche dames, Sabine Mol weet een voorzet binnen te werken en liet goalie Joyce Sombroek kansloos. De dames van Raoul Ehren blijven druk houden op de Larense defensie, maar de ploeg van Maarten Gehner is ook enkele keren gevaarlijk met kansen voor Maxime Kerstholt en Kim Lammers. “Ben je net aan de wedstrijd begonnen en moet je je ritme nog vinden en dan kijk je al tegen een achterstand aan,” vertelt Laren-aanvaller Macey de Ruiter.

De dames uit het Gooi weten uiteindelijk toch de gelijkmaker te scoren. Een voorzet van Lisanne de Lange wordt door Kim Lammers in het doel gewerkt. Den Bosch zet meteen orde op zake en scoort meteen de 2-1. Wederom was Sabine Mol de doelpuntenmaker. Laren probeerde een aansluitingstreffer te forceren en krijgen een goede kans via Macey de Ruiter. De Ruiter: “Het is jammer dat ik mijn kans niet weet af te ronden. Als de bal erin zou zijn gegaan kunnen we het Den Bosch echt lastig maken.”

Toch wisten de gasten de stand nog wel gelijk te trekken, maar de Bossche dames hebben de overhand en lopen uit naar een comfortabele 4-2 voorsprong. Deze werd niet meer weg gegeven, waarna Den Bosch de beker mocht omhooghouden.

Vlak voor tijd was er ook nog een publiekswissel voor de stoppende Laren-middenvelder Miek van Geenhuizen. “Het was fantastisch om met Miek samen te mogen hockeyen. Ze is zo ontzettend technisch. Ik heb veel van haar geleerd en het is ontzettend jammer dat ze stopt,” aldus De Ruiter.

Pauline Brugts stopt ook met hockeyen. De 26-jarige verdedigster uit Vlijmen was jarenlang een vaste waarde in de defensie van Den Bosch. Brugts gaat voor een jaar naar Australië.

Voor de toekomst wil De Ruiter bij Laren blijven en meer bepalend zijn voor haar team. De Ruiter: “Ik ben nu de oudste van de jonkies en ik wil nu meer een dragende speelster gaan worden.”

Comments (6)

 1. Pieter Hendrik

  leuk stukje!

 2. Hendrik Pieter

  Heb je het over De Ruiter? Die ogen… man 🙂

 3. Prima stukje.. Volgende keer alleen wel of alles in tegenwoordige tijd schrijven, of verleden tijd.. Nu loopt het door elkaar, waardoor er eigenlijk niet zo veel meer van klopt. “Sabine Mol weet een voorzet binnen te werken en LAAT Joyce Sombroek kansloos” of” Sabine Mol wist een voorzet binnen te werken en liet Joyce Sombroek kansloos”… Helaas is dit niet het enige voorbeeld waarbij er “tijden” door elkaar heen lopen. Dit soort fouten worden m.i. te vaak gemaakt op deze site!

 4. @John…… Grappig, eerst een heel verhaal over het Nederlandse taalgebruik van de redactie. Dan jouw afsluiting: Dit soort fouten worden… enz. in plaats van: dit soort fouten wordt…. enz. Zo zie je maar dat het best lastig is om een goed stuk te schrijven. Ben dus voorzichtig(er) met je commentaar 😉

 5. @paul: ik zeg ook niet dat het makkelijk is, een goed stuk schrijven. Alleen als je een journalistiek medium bent, of een informatief medium, of wat dan ook eigenlijk, als je serieus genomen wilt worden als website lijkt het me raadzaam taalfouten uit je geplaatste stukken te halen. Het komt slordig over, amateuristisch.

  Verder ben ik het wel met je eens dat het van mijn kant ook niet echt handig is 🙂

 6. @John. Volledig eens.

Reageer