Mahieu: "Daar kan ik eigenlijk bijna niet mee leven" | Hoofdklasse Hockey Nederland

Mahieu: “Daar kan ik eigenlijk bijna niet mee leven”

De hockeyer gebruikte de drugs op een feestje waar hij was voor het hoofdklasseseizoen begon. In oktober werd hij voorlopig geschorst. Een contra-expertise vroeg hij niet aan, waarop hij voor een jaar werd geschorst.

In het Parool zegt hij: “Ik wist dat de spullen op de lijst met verboden middelen staan, maar ik heb er niet bij stilgestaan dat ze nog traceerbaar zouden zijn toen de competitie was begonnen”, aldus Mahieu. “Toen ik moest plassen voor de dopingcontrole, is die bewuste avond niet eens door mijn hoofd geschoten.”

In oktober hoorde Mahieu dat hij positief had getest. “Ik had mijn verhaal voor de zitting opgeschreven en na drie regels stroomden de tranen over mijn wangen. Zo heb ik alle zes kantjes voorgelezen. Een paar weken later kreeg ik te horen dat ik niet twee jaar werd geschorst, maar één jaar.”

“Het moeilijkste van alles vind ik dat ik, als aanvoerder van mijn team, in de spiegel moet kijken en moet accepteren dat dit een gevolg is van mijn eigen handelen. Daar kan ik eigenlijk bijna niet mee leven. Wat is er nog over van mij als hockeyer?”

In een persverklaring laat Mahieu weten: “Wellicht ten overvloede wil ik nog vermelden dat de vanaf oktober 2012 genoemde dubbele hernia in mijn rug geen leugen is. Op dit moment wordt er gekeken naar een behandeling, en wens ik in stilte te werken aan mijn herstel.”

Comments (25)

 1. Het is natuurlijk zijn eigen schuld, maar ik heb respect voor de wijze waarop hij hiermee om gaat: geen excuses zoeken of de schuld bij anderen neerleggen, maar bij zichzelf te rade gaan. Met zo’n instelling is een rentree in de hockeywereld met de borst recht vooruit goed mogelijk!

  Ging iedereen maar zo om met de teleurstellingen in het leven!

 2. Al dagen circuleren op HKH.nl de geruchten over her “gebruik” van Jesse,

  Slechts een journalist reageerde adequaat. Noor Tonkens van Het Parool! Een compliment waard!

  De overige hockeyjournalisten reageerden niet, HKH.nl deed het niet, Hockey.nl (als spreekbuis van de KNHB) mocht het niet!

  Goed werk Noor!

 3. Beetje melodramatisch verhaal maakt hij ervan.

 4. Ab van der Wouden

  Ben benieuwd wanneer de volgende gepakt wordt. Die hockeyers gebruiken veel te veel drugs op dance-feestjes…

 5. de hele hockeywereld weet al sinds oktober dat hij op cocaine is betrapt – en nu komt het pas in de pers. Hij is overigens niet de enige die weleens is gepakt, of die het gebruikt,

 6. Heerlijk gestructureerd artikel ook zo…

 7. Redactie Hoofdklassehockey.nl

  Zeker complimenten aan Noor Tonkens van het Parool! We probeerden Mahieu al een poosje te bereiken, maar tevergeefs.

 8. Waarom heeft Pinoké Jesse ontslagen? Als een van je sporters zo in de problemen komt, ga je toch achter hem staan. Drugs gebruikt op een feestje voor het seizoen…Als alle hockeyers die dat doen weggestuurd worden hebben we een hoop gaten op te vullen.

 9. @Self-pass, waarschijnlijk omdat als je dit in iedere andere baan zou doen je ook ontslagen word.

 10. @ robbie: hier maak je een principiele denkfout! in andere banen interesseert het namelijk niemand wat je in je vakantie doet en in het weekend. Hij deed het zelfs nog buiten de competitie..vindt het wel erg, dat je je zo lang inzet en dan one strike out..

 11. Robbie; als jij op zaterdagavond op een feestje iets gebruikt en jij benadeelt niemand en verschijnt maandag gewoon op je werk, ontslaat niemand je. Nog afgezien van het feit dat niemand je er op gaat controleren. Hij heeft niemand benadeeld of zichzelf bevoordeeld, dus waar dient de straf toe?

 12. @hoera, dan had hij gewoon niet moeten gebruiken was er niks aan de hand geweest

 13. @otto: heelemaal met je eens! maar was het niet nog erger als die had geweten hoe lang dat in je urine blijft zitten? voor mij een duidelijk teken dat die echt niet heeft nagedacht..en buiten de seizoen lopen wel meer sporters slikkend en snuivend rond..misschien kunnen zij dan da nu iets van meenemen..

 14. Tjonge zeg, er heeft een hockeyer coke gebruikt, wat een ontdekking.
  Hij heeft “gewoon” een “leuk” feestje meegemaakt, de meesten doen dat “alleen” met alcohol. Maja, mag niet he, een lijntje snuiven of een pilletje nemen. En ja dat mag niet in “top” sport, dan moet je op de blaren zitten. Denk maar niet dat hij de enige is, gok ik maar zo….

 15. @hoera: Coke blijft maximaal 8 dagen in je urine zitten bij intensief verbruik. Wat iedereen buiten zijn seizoen om doet moet iedereen lekker zelf weten, maar neem aan dat je wel de hersens hebt om na te gaan wat voor drugs je gebruikt en hoelang ze ongeveer in je urine zitten…. In dit geval heeft hij het echt kort voor de competitie (als het al voor de competitie was en niet tijdens) gebruikt en is het dus een domme oen aangezien coke een korte tijd na gebruik nog aantoonbaar is.

 16. amsterdammer

  Wat moet je zeggen? Doping mag niet, het is ongezond en oneerlijke competitie. De topsporter heeft een voorbeeldfunctie maar de topsporter is ook een mens! Mensen vieren feestjes, mensen maken fouten….veel fouten en moeten daar iets mee. Toppers staan in de schijnwerpers en zouden zich dat wellicht beter moeten realiseren. En ik denk dat Jesse Mahieu die cocaine nooit heeft gebruikt om er beter van te gaan hockeyen! Net als dat je van XTC niet beter gaat spelen!;-)
  Maar het mag niet, het is dom en zeer onverstandig en je kan worden gecontroleerd, dat is nu aan de hand. Sterkte Jesse, hopelijk blijf je hockeyenthousiast en kan je met opgeheven hoofd terugkomen. Op mijn Amsterdamse club in ieder geval wel en mag je fouten maken.

 17. @cees: je bent een echte expert hoor! Als je online zoekt vindt je van 30 dagen tot 24 uur alle mogelijke tijdstrippen op wie hij het had kunnen doen. Dus laten we het toch gewoon beter bij wat hij zegt? Hij is eerlijk naar buiten gekomen en zal er wel van balen, ook zonder die expert-power van jou 😉

 18. Hoezo worden anderen beschermd? Meneer E. in de doofpot? Omdat hij in het Nederlands elftal speelde? Mahieu is niet de enige die wel eens een lijntje snuift

 19. Lees net op de site dat de dames en heren van Amsterdam op Zondag 10 maart groot feest gaan organiseren !

  ehhh hoe lang duurt het ook alweer precies voordat een en ander uit je urine is..?

 20. Kan de redactie mij verklaren waarom de teksten van knhb in de discussie bij de voorspellingen ineens zijn verdwenen???? Diegene die alsmaar sprak over privacy etc.??? Rare gewaarwoording als je dit ziet.
  Jammer dat inderdaad nu alle geruchten op waarheid berusten dit niet eerde bekend is gemaakt, dat was beter voor Jees, Pinoke en de KNHB geweest.

  • Redactie Hoofdklassehockey.nl

   Op verzoek van de KNHB zijn de reactie van KNHB verwijderd, omdat dit niet écht iemand van de KNHB bleek te zijn.

 21. Wat is dat voor een weee reaktie van die Mahieu zeg.

  Meteen toegeven, en dan nog een beetje lopen huilen ook.

  Kun je beter jarenlang glashard ontkennen, tegen iedereen een rechtzaak aanspannen, en uiteindelijk uit de biecht klappen en een traantje wegpinken op de bank bij Oprah. Of op tafel bij Wilfried.

  Maar meteen dat beotekleed aantrekken- zo is voor mij de lol er helemaal af.

 22. Los van al het gemekker over wel fout of niet fout, hoe kon het gebeuren dat ‘de geruchten steeds sterker werden’? Er heeft dus iemand gelekt. Volgens de KNHB zijn uitspraken van de tucht commissie niet openbaar, het is aan de club en/of speler om de uitspraak publiekelijk te maken. Dat was gisteren.

  Giles Bonnet geeft aan dat hij het al in oktober wist, het bestuur dus ook. Het werd in november definitief, het wordt eind februari naar buiten gebracht. Zou ik anders hebben gedaan, maar dat terzijde.

  Wie o wie uit het Amsterdamse bos, of uit Nieuwegein, kon dit geheimpje niet langer bewaren? Wat Mahieu heeft gedaan is kwalijk, mag niet dus terecht gestraft. Maar klikken, een geheimpje verklappen, is eigenlijk veel kwalijker.

 23. Coke is wel degelijk een prestatie bevorderend middel. Ik weet niet hoeveel van de reaguurders hier het ooit gebruikt hebben maar ik kan uit eigen ervaring vertellen dat het aanvoelt als red bull x20. Het goedje word niet voor niets gebruikt om langer door te kunnen feesten en meer alcohol aan te kunnen, daarnaast bevordert het ook zeker bepaalde fysieke prestaties ;).

  Dat Mahieu het niet gebruikt heeft om zijn hockeyprestaties te bevorderen is geloofwaardig. Maar het is in zijn bloed aangetroffen en daar moet de doping autoriteit recht lijnen in trekken, hahaha grappig woordspeling :P.

  Ik vind dat wanneer spelers een vergoeding krijgen en ook zeker een voorbeeld hebben voor de jeugd gewoon drugsvrij moeten zijn!! Mahieu is al gezegend met een enorm talent voor hockey, dan heb je dat soort spullen toch helemaal niet nodig!

  Mag hij eigenlijk helemaal niet meer spelen? in geen enkele competitie of enkel niet in HK of OVK?

 24. Klikken is erger??

  Dit is gewoon nieuws het is maatschappelijk relevant en dat mag best in de openbaarheid.

Reageer