Malou Pheninckx: ‘Het was een hele fijne zondag’

De dames van Kampong wisten zondag voor het eerst sinds 2009 weer eens te winnen van Amsterdam. In eerste instantie leek het daar niet op uit te draaien. Amsterdam leidde comfortabel met 2-0, maar Kampong wist de score om te draaien en met een 3-2 zege van het veld te stappen.

“We zijn dit seizoen ingegaan met het idee dat we voor de punten kunnen gaan”, vertelt Malou Pheninckx over de denkwijze van Kampong in de wedstrijden met de topteams.

Te bescheiden

“Ik denk dat we voorheen te bescheiden zijn geweest”, gaat Pheninckx verder. “De top vier is heel erg goed en wij gingen de wedstrijden in met een mentaliteit: we hebben niets te verliezen.”

“Je wilt graag punten pakken. We hebben wel vaker punten gepakt, dat was dan een gelijkspel en daar waren we heel blij mee. Nu hebben we laten zien dat het kan. We hebben het vertrouwen en het geloof dat we samen de punten kunnen pakken.”

Stimuleren

Het geloof in eigen kunnen wordt gestimuleerd door coach Santi Freixa, die dit seizoen voor het eerst voor de groep staat. “Hij kan vaak zeggen: jullie zijn goed. Maar nu hebben we het ook gedaan en nu moeten we het ook zelf geloven. We moeten ons eigen spel spelen en doen waar we goed in zijn.”

Dat deed Kampong dan ook tegen Amsterdam en daarom wanhoopte Pheninckx niet bij de 2-0 achterstand. “We stonden dan 2-0 achter, maar we stonden prima te spelen. In de tweede helft hebben we meer druk op Amsterdam gezet en met veel lef gespeeld Toen de 2-1 viel, kwam er iets los en hebben we de wedstrijd doelpunt voor doelpunt binnengesleept.”

Trots

“Als je dan drie punten pakt na een 2-0 achterstand is dat wel lekker. Het was een hele fijne zondag en ik ben nog steeds trots.”

Dankzij de overwinning op Amsterdam staat Kampong op een vijfde plaats, op één punt achterstand op Laren dat de vierde plaats bezet. “Je ziet dat we een bepaald niveau halen en dat het iedere week beter gaat”, zegt Pheninckx. “De ondergrens ligt iets hoger dan aan het begin van het seizoen. Van nederlagen halen we de positieve dingen eruit, in plaats van: shit, alweer verloren. En als iets niet goed is gegaan, dan gaan we daar weer op trainen.”

Reageer

Contact Us