Manu Stockbroekx naar Bloemendaal

Emmanuel ‘Manu’ Stockbroekx speelt na de zomer voor Bloemendaal. De Belgische international tekende voor twee seizoenen bij de hoofdklasser. Stockbroekx treedt hiermee in de voetsporen van zijn landgenoten Tom Boon en Simon Gougnard, die eerder actief waren op ‘t Kopje.

De 22-jarige middenvelder komt op dit moment uit voor KHC Dragons en speelde 83 interlands met de Red Lions, met wie hij deze zomer actief is op de Olympische Spelen van Rio de Janeiro.

Keuze voor Bloemendaal

‘Hockey is mijn passie en om daar nog meer kunde en ervaring aan toe te voegen koos ik voor Bloemendaal. Het zal een fantastische ervaring worden die op alle vlakken verrijkend zal zijn: een andere omgeving waarin ik met veel topspelers bij een topclub in een ander land zal spelen. En niet zo maar een land, maar een tophockey land’, aldus Stockbroekx op de website van Bloemendaal.

‘Manu is een perfecte aanvulling op het team. Al jaren actief in het nationaal team en in de top van het Belgische hockey, maar ook nog met zijn 22 jaar in staat om verder te groeien. Wij denken dat Manu binnen en buiten het veld perfect past bij Bloemendaal en dat beide partijen veel plezier gaan beleven aan deze overgang’, motiveert Floris-Jan Bovelander, lid van de Commissie Tophockey de keuze voor de Belg.

Drie internationale spelers

Stockbroekx is na Florian Fuchs en Blake Govers de derde buitenlander die is aangetrokken door Bloemendaal. Het team staat volgend jaar onder leiding van Michel van den Heuvel, die Laurence Docherty opvolgt.

Tegenover de komst van de drie internationale spelers staat het vertrek van Pelle Vos, Diede van Puffelen, Floris Molenaar, Russell Ford, Andres Mir en Dominic Hird.

Klik hier voor een volledig transferoverzicht voor het seizoen 2016-2017.

Foto: HC Bloemendaal

Comments (20)

 1. Het komt toch uit. Michel wil alleen met topspelers en internationals werken.

 2. inderdaad, het kopen van buitenlanders bij l’daal is natuurlijk niks nieuw, maar het geeft toch te denken dat een talent als pelle vos, maar ook van buffelen weggestuurd worden en ze voor een middelmatige Belg kiezen. misschien nog maar 2 buitenlandse toppers kopen en je wordt zomaar weer eens kampioen, gefeliciteerd Bl’ daal, heel leuk. en mooiste is altijd dat commentaar erbij: hij past zo goed bij l’daal…man, man, die belg weet niet wat hem overkomt straks in dat rijkendorp….maar goed, hij zal wel in amsterdam gaan wonen…

 3. Lieve meneer Derksen,

  Iets met een klok en een klepel…voordat je iets roept over wegsturen..probeer eens de waarheid te achterhalen ipv zoveel onzin te roepen.

 4. HGC vaart er wel bij. Vangen afdankertjes van Bdaal op (van der kan, ect) en halen wel de Play-offs.

 5. Denk niet dat dit dit alleen de strategie van Michel is maar ook van Bloemendaal zelf!
  Maar het is opvallend wat Bloemendaal ieder jaar weer doet.

 6. Ik vind het altijd zo sneu. Bovenlander is zo’n grote speler en hij staat elke keer met een speler op de foto waar hij de naam niet eens van kende tot 2 dagen ervoor. Ze hebben blijkbaar een nieuwe goudklomp gevonden daar in Bloemendaa maar iedereen weet hoe je ploeg ervoor staat als vd Heuvel een paar jaar aan het roer heeft gestaan…History repeats. Enne Manu zal niet opkijken in Bloemendaal hoor. In Brasschaat hebben ze pas echt geld..

 7. Ik ben het met je eens Henk; het is redelijk treurig.

  Bloemendaal is een dorpsclub, staat zich daar op voor en dan toch jaar in, jaar uit allerlei buitenlanders aantrekken. Waarom kan men zich niet beperken tot Nederlands talent als de eigen jeugdopleiding onvoldoende kwaliteit aflevert?

  Kortzichtig beleid waar behalve de betreffende spelers, niemand op langere termijn beter van wordt.

  Kennelijk overtreft de behoefte om kampioen te worden en ‘mee te tellen’, de lokale trots….

 8. Ach zie het positief. Ze halen tenminste niet toppers weg bij andere clubs/concurrenten.
  Of lukt dat niet meer?!? 🙂

 9. Hoe sterk de meningen over ‘koopclub’ en/of ‘Michel’s koopdrang’ ook zijn:

  Manu Stockbroekx is een absolute wereldspeler.

 10. Hockey Liefhebber

  Het bashen op Bloemendaal als koopclub is weer begonnen. Terwijl de realiteit is dat elke club die mee doet in de top al vele jaren een aantal internationale topspelers nodig heeft. De concurrentie is dusdanig groot, dat je 10 tot 12 topspelers nodig hebt, anders ga je er gewoon vanaf. Geen enkele club lukt het om 10 tot 12 Nederlandse topspelers te halen, en al helemaal niet uit de eigen jeugd. Amsterdam, OZ, R’dam, A’dam, HGC en Bloemendaal hebben afgelopen jaren allemaal met steeds minimaal 3 buitenlandse spelers gespeeld. Met soms uitschieters (OZ 2 jaar geleden 7, HGC vorig jaar 7). Bloemendaal heeft al jaren de financien prima op orde en probeert, omdat de mensen van de club dat leuk vinden, op een positieve manier tophockey in het dorp te houden. Met veel clubjongens (ofwel eigen jeugd, ofwel vanaf 18e jaar op Bloemendaal), aangevuld met een aantal toppers van buiten.

 11. Gras is Groen

  Bloemendaal heeft nu de grootste talenten van Australie, Belgie en Duitsland in de selectie, niet slecht.

  HGC zou zonder Peillat en zijn corner nergens zijn. De hoofdklasse is de beste club competitie ter wereld, het is alleen maar goed voor Nederlands hockey dat er buitenlandse toppers komen. En voor het argument dat er dan geen plek meer is voor Nederlands talent – waarom kiezen zij ook niet eens voor een buitenlands avontuur?

 12. Gaat ook helemaal niet om de buitenlanders. Bloemendaal heeft 3 hele goede spelers gehaald. Vorig jaar waren ze volledig in paniek en hebben ze wat rommel bij elkaar gesprokkeld (Mir, Ford en eigenlijk is Brinkman ook (nog?) niet veel). Voor komend seizoen is de kwaliteitsimpuls in ieder geval veel groter. Gaat mij alleen om die Bovenlander. Dat was mijn jeugdheld, hij moet dit niet doen. Heel blij met Ford en Brinkman op de foto vorig jaar. Zonde. Verder is Bloemendaal natuurlijk een beetje in paniek dat ze zodra ze beet hebben hun clubheld met een willekeurige international uit het buitenland op de foto te zetten. Andere clubs zijn allang rond en zullen straks in 1 persberichtje de vertrekkende en toegevoegde spelers melden. Verder ben ik met je eens dat 3 buitenlanders niet gek is per ploeg. Al lijken Amsterdam en Kampong er net altijd wat minder nodig te hebben. Wel zonde als je eigen talent laat gaan naar clubs die gelijkwaardig zijn.

 13. Floppieenteun

  Bloemendaal slaagt er al jaren in om de grootste buitenlandse spelers naar de club te halen. Govers, Fuchs en Stockbroekx zijn ook weer fantastische aankopen die enorm veel gaan toevoegen. Wel spelers die een betrekkelijke korte periode bij de club zullen spelen. Nederlandse toppers spelen vaak het grootste gedeelte van hun hockeyloopbaan bij dezelfde club. Zie Hertzberger bij Rotterdam, Bakker en Verga bij Amsterdam, Kemperman en de Wijn bij Kampong en v/d Weerden, v/d Horst en de Voogd bij OZ. Het blijkt lastig voor Bloemendaal om deze spelers over te halen om de overstap te maken naar het Kopje (Brinkman en Hofman zijn de enige topaankopen de afgelopen 6 jaar). Wat overblijft is dus talenten laten doorstromen uit de jeugd (Bloemendaal heeft een groot achterland) en toptalenten scouten, halen en goed begeleiden. Daar is nog veel winst te boeken (en moet winst gehaald worden om de komende jaren als absolute topclub te overleven). De eigen jeugdspelers zijn de afgelopen jaren namelijk niet of nauwelijks doorgebroken (lees: Vos, Feenstra, Boelaars, Visser, Vergnes, Martens, v/d Wal, van Hooydonk, Koopman en van Kan). Ditzelfde geldt voor de gehaalde toptalenten (lees: Molenaar, van Puffelen en Dominic Aarts,). Schuurman en Bovendeert zijn hierop uitzonderingen. Het kan niet de bedoeling zijn dat Bloemendaal spelers levert aan de hoofdklasse/overgangsklasse zonder daar zelf van te profiteren. Positieve uitzondering is de ontwikkeling van de talenten J. Brinkman en Aarts. Hopelijk slagen deze spelers wel. Lukt het de komende zomer niet om nog een Nederlandse international/toptalent te halen dan zou ik gaan voor nog een ervaren buitenlandse topper (selectie is naar mijn idee momenteel nog niet breed genoeg voor een nieuwe landstitel). Swann, Gougnard, Fuerste, Child, Knowles, Briels en Ockenden zouden prima opties zijn. Daar hoef je er nog maar een van te halen en je gaat waarschijnlijk als titelfavoriet het nieuwe seizoen in.

 14. @floppieenteun

  Pfff.. wat een blaatverhaal, wat zeg je nou eigenlijk? Geen touw aan vast te knopen
  “Nog een paar halen en je gaat WAARSCHIJNLIJK als titelfavoriet het nieuwe seizoen in” ……????
  Ik zeg: “Succes ermee Bloemendaal” we zien het volgend seizoen wel weer
  Eerst de play offs zonder Bloemendaal

  PS: je bent Floris vd Linden nog vergeten in je rijtje van toppers die bij dezelfde club blijven

 15. het gaat erom dat Bl’daal zo kortzichtig en opportunistisch is met die buitenlanders, ze spelen er gemiddeld gezien nauwelijks langer dan 1 of 2 jr. bij andere clubs zie je dat ze dat beter doen. het zegt iets over de club en het beleid, het is zeer korte termijn en komt op mij een beetje snobistisch over, alsof er een paar hele rijke meneren het gewoon gezellig en leuk vinden om lekker op zondag naar ‘hun’ nieuwe aanwinsten te komen kijken, gewoon omdat het kan. brood en spelen….het lijkt me zeer frustrerend als je pelle vos heet. en floppie: alsof het heel moeilijk is om de beste spelers te halen?????is toch gewoon kwestie van betalen, of begrijp ik het niet en denk je werkelijk dat ze graag 45 min uit de buurt van amsterdam willen spelen?

 16. Bijschrift foto:
  Club icoon laat zich misbruiken als hoertje en gaat wederom op de foto met kortstondige passant

 17. Bloemendaal beleid is korte termijn politiek; wat is er mis mee om talenten in Heren 1 te laten rijpen en er eventueel genoegen mee te nemen even niet mee te doen om het landskampioenschap? Gedegradeerd wordt er toch niet en men houdt zo talent binnenboord en voor langere tijd.

  Aanstellen van vd Heuvel en aantrekken van buitenlanders is alleen maar aardig voor een een bepaalde tijd.

  Zonde, onnodig en kortzichtig.

 18. Amsterdam

  @dirk,

  Je slaat de spijker op zijn kop. Niets aan toe te voegen. HGC ook een ‘snobclub” maar wel een veel beter langer termijn beleid met goede gerichte buitenlandse aankopen die langer blijven

 19. Ben met alles wel eens, je zou eens moeten kijken naar de gemiddelde tijd dat spelers bij Bloemendaal blijven, en het aantal buitenlandse internationals die bij Bloemendaal komen spelen, dat percentage ligt vrij hoog denk ik, volgens mij zijn de enige die echt loyaal zijn gebleven aan de club: hofman, jolie, stockmann, allen komen zij trouwens ook van andere clubs. Jolie speelt er sinds 2005, Stockmann kwam over van Kampong, Hofman van Schc. Ik ben er nog weel wat vergeten…

 20. Het viel me op bij de goals van afgelopen zondag op hockey.nl dat Bloemendaal wel al tribunes heeft geplaatst… Denk dat die alleen voor dames 1 nodig zullen zijn.

Reageer

Contact Us