Marc Materek: ‘Het gaat sneller dan verwacht’

Met acht punten uit acht wedstrijden doet promovendus Groningen het uitstekend. Coach Marc Materek gelooft in de kwaliteiten van zijn groep, maar is verrast door de snelle ontwikkeling van de ploeg. “Dat is een compliment aan de groep. Het zijn meiden die leergierig en ambitieus zijn. Ze willen leren en stappen maken. Dat is gaaf om te zien.”

“En dat is iets wat ik niet had verwacht”, gaat Materek verder. “We wisten wel dat we de kwaliteiten hadden en dat we zo’n eind konden komen, maar het gaat sneller dan verwacht.”

Zege op MOP

Met de 1-0 zege op MOP afgelopen zondag werd alweer het achtste punt van het seizoen binnengehaald. Een terechte zege volgens Materek.

“Op basis van de eerste helft zeer zeker. Voor de rust waren we de bovenliggende partij. We waren initiatiefrijk, durfden te spelen en te gaan. Ik heb een goed Groningen gezien. Na de rust was het gelijkwaardig. MOP gaat dan ook forceren. Vlak voor tijd kregen ze een dot van een kans en komen we goed weg. Het is niet zo dat we gelukkig hebben gewonnen.”

Aansluiting

Het duel met MOP was volgens Materek wel de wedstrijd waarin, kijkend naar de ranglijst, de punten moesten worden gepakt. “Anders zou het gat met de andere ploegen te groot worden. We staan nog steeds op een play-outplek, maar we houden aansluiting met groep van plaats zes tot en met negen.”

Ondanks de goede resultaten van Groningen is Materek niet van plan de doelstelling tussentijds rigoureus bij te stellen. “Vooraf hebben we gezegd: alles behalve twaalfde. Daar zijn we hard me bezig. Het is gaaf dat we omhoog durven en kunnen kijken. We mogen de lat ook hoger leggen, maar we beseffen dat we elke wedstrijd moeten knokken en honderd procent moeten geven.”

Verschil uit en thuis

Opvallend is dat Groningen het grootste deel van het puntentotaal in eigen huis behaalt. In uitwedstrijden werd slechts een punt gepakt. Ook wist de ploeg in uitduels nog niet te scoren.

“Elke week lezen we dat we al tien jaar geen enkele uitwedstrijd meer hebben gewonnen. Dat weten de meiden ook. In die acht wedstrijden hebben we wel Den Bosch, Laren en Amsterdam gehad. Dus is het ook niet verrassend dat we het niet zo goed doen. Het wordt pas interessant bij Hurley-uit, hdm-uit”, zegt Materek.

Trend doorbreken

“Het is wel knap dat we een trend doorbreken. In de afgelopen jaren was de promovendus kansloos en dat is nu gewijzigd. Je kan altijd tegen een zeperd oplopen, maar de ploeg is te goed om geslacht te worden”, legt Materek uit die enorm geniet van zijn ploeg in de Hoofdklasse.

‘Ik ben zeer enthousiast. Het is heel erg gaaf. Aan de ene kant wist ik dat we dit konden, alleen hadden we de bevestiging nodig en die hebben we uiteindelijk gekregen.”

Comments (1)

  1. Hup Groningen!

Reageer

Contact Us