Marc Materek: ‘Rendement moet hoger’

Na afloop van het duel met Pinoké was Groningen-coach Marc Materek volgens eigen zeggen ‘heel erg pissig’. De promovendus speelde met 1-1 gelijk tegen de hekkensluiter en verspeelde daarmee belangrijke punten in de strijd om directe handhaving.

“We hadden twee punten meer moeten hebben”, begint Materek. “Als je kijkt naar de kansenverhouding, het spel, op alle fronten waren we beter. Dan is het resultaat teleurstellend. Daar baal ik van. We hebben ons in de vingers gesneden.”

Doelpunten maken

“Eigenlijk vergeten we de wedstrijd te beslissen”, gaat Materek verder. “We hebben veel kansen gehad. We zijn vaak in de cirkel geweest, 35 keer ofzo. Zij een stuk minder. Dat is frustrerend en zonde. De les voor de volgende keer: wel goals maken.”

Zondag scoorde Groningen dus maar één keer, via Pam van Asperen. “We spelen aardig en dreigend, maar zijn niet structureel gevaarlijk. Het cirkelspel moet beter en het rendement hoger. Dat geldt niet alleen voor deze wedstrijd. Ook tegen Den Bosch. We staan 1-0 voor en krijgen een kans. Dan moet je 2-0 maken. Als je meer goals maakt, is een foutje of een goal tegen niet desastreus.”

Pijnlijke constatering

“We hebben heel veel dingen heel goed gedaan, maar dingen ook niet goed gedaan”, analyseert Materek. “De goal die we weggegeven. Dat mag niet meer gebeuren. We lijden makkelijk balverlies, hebben tijd om dat te repareren, maar dat gebeurt niet. Het was hun enige kans op een goal buiten twee corners . We hebben het in beide cirkels niet goed gedaan. Dat is een pijnlijke constatering.”

Aan de andere kant constateert Materek dat zijn ploeg nog steeds groeit. “Ik ben blij met de leercurve. Het is een stijgende curve en die vlakt niet af. Per wedstrijd wordt het team beter en de meiden worden individueel beter. In een korte periode hebben ze snel het niveau te pakken en dat is echt knap. Af en toe maken we een fout zoals zondag. In het begin van het seizoen was dat vier keer per wedstrijd, nu nog maar één keer per wedstrijd.”

Op bezoek bij directe concurrent

Ondanks de puntendeling met Pinoké is directe handhaving nog steeds mogelijk voor Groningen. De promovendus staat in punten gelijk met MOP, maar de Vughtse ploeg bezet de veilige negende plaats omdat het één overwinning meer heeft geboekt dan de promovendus. Daar kan Groningen zaterdag verandering in brengen, want dan gaat de ploeg op bezoek bij MOP.

“Ik waag me niet aan een voorspelling voor zaterdag”, zegt Materek. “Mijn gevoel zegt er ook niet zo veel over. Ik ben ervan overtuigd dat we alles uit de kast halen. We zijn er ons van bewust wat we moeten doen. we hebben vertrouwen, want het veldspel tegen Den Bosch en Pinoké was hartstikke goed.”

Veel mogelijk

“Maar”, vervolgt Materek, “ik zie in de Hoofdklasse dat de ene zondag de andere niet is. Het is een bijzondere competitie met verrassende uitslagen. Ploegen die afhaken, haken de week erop weer aan. De ranglijst laat ik een beetje los. Er is nog ontzettend veel mogelijk.”

Comments (4)

  1. Bullshit. Willemijn Bos stond goed te flatsen, verder was het niet heel goed wat Groningen liet zien. Spel Pinoke is mooier hockey alleen af en toe wat slordig. Groningen had wel meer kansen dan Pinoke maar er werd echt sterk verdedigd door Pinoke. Zoveel kansen heeft groningen ook weer niet gehad

  2. Spel Pinoke mooi hockey?? Die hebben alleen maar op de middenlijn staan wachten..af een toe een hoge bal er over heen proberen te gooien en rennen maar!! Toppunt was 2 minuten voor rust bij 1-0 achter, uitslaan voor Groningen en Bos die rustig een minuut stil kon staan voordat er ook maar iemand van Pinoke voorzichtig druk begon te geven

    Groningen idd niet veel kansen gehad, maar diegene die ze hadden waren wel beste kansen! O.a. over de bal heen geslagen tip-in die mislukt en die kans die ook in de samenvatting zit.

  3. Dat is niet waar @X. Wel eens dat Groningen beste kansen had. Ze mogen wel in hun handjes knijpen met Willemijn want de rest is van matige kwaliteit.

  4. Groningen

    Ik ben heel benieuwd wat er allemaal geroepen is, want zoals het er nu uit ziet gaat de bond geen actie ondernemen..

Reageer

Contact Us