Marc Schwarz: ‘We zijn volwassener geworden’

De heren van SCHC groeiden in de eerste seizoenshelft uit tot de positieve verrassing in de Hoofdklasse. De promovendus speelde zondag met 0-0 gelijk tegen HGC en pakte zo alweer het 14de punt in 13 speelronden. Met een achtste plaats op de ranglijst gaat de Bilthovense ploeg de winterstop in.

“Je zou met vooral de strafcorner verwachten dat er minimaal een goal valt”, zegt Marc Schwarz over het doelpuntloze gelijkspel. “Het ging gelijk op en aan het einde kregen we een grote kans, maar helaas raakte Mike Huisman de bal net niet goed. Dat was jammer. Gezien het wedstrijdbeeld is het wel een terechte uitslag. Onze doelman Matthijs Odekerken heeft ook nog twee, drie mooie ballen eruit gehaald.”

Verrast

Over de prestaties van SCHC in de eerste seizoenshelft zegt Schwarz. “Het heeft mij een klein beetje verrast. Dit is nu mijn zesde seizoen bij SCHC en daarin is het op en af met spelen in de Hoofdklasse en Overgangsklasse. En voor het eerst in die zes jaar staan we geruime tijd boven de streep. Dat is een fijn gevoel en het geeft iets minder druk. Ik ben blij en tevreden met eerste seizoenshelft.”

De goede resultaten zijn volgens Schwarz wel te verklaren. “Het is een voordeel dat we al lang met elkaar spelen. Dit is ongeveer dezelfde ploeg als drie jaar geleden. We hebben best een jonge ploeg, maar we zijn volwassener geworden. Ook in de duels. We zijn minder fragieler.”

Plezier belangrijk

Toch kende SCHC ook een mindere periode waarin vijf nederlagen op rij werden geleden. “Als je een paar keer verliest, komt de irritatie omhoog. Maar we hebben altijd geloof gehouden en zijn ons ding blijven doen. En belangrijk is om het plezier erin te houden. Het is zonde als er een negatieve attitude in het team komt.”

Pas op 4 maart 2018 hervat SCHC de competitie met een thuiswedstrijd tegen landskampioen Kampong. “Ik vind het wel lekker, dan heb ik tijd voor andere dingen”, zegt Schwarz over de lange winterstop. Er volgen in het nieuwe jaar nog negen speelronden. SCHC staat er goed voor met vijf punten voorsprong op een play-outplek en 13 punten op hekkensluiter hdm.

Gevaar

“Het gevaar schuilt erin dat je gaat denken: we doen het goed”, zegt Schwarz. “Als je reëel bekijkt, we hebben thuiswedstrijden tegen Tilburg, hdm en Den Bosch. Als je daar twee of drie van wint, zou je het moeten halen.”

“We moeten als ploeg bezig zijn om constanter te worden en ervoor te zorgen dat we meer tegenstand kunnen bieden”, gaat Schwarz verder. “We zullen de tweede seizoenhelft met volle moed erin gaan en wedstrijd per wedstrijd bekijken. Dat is de juiste benadering. Anders houd je jezelf voor de gek.”

Comments (4)

 1. Billy Bakker

  Mooi artikel Marc. Heb al heel wat jaren met je in t team gezeten vroeger , maar het blijft een probleem bij jou dat je rendement nog steeds (te) laag ligt. Probeer iets meer tijd in je techniek en backhand te steken in plaats van je te veel te focussen op je snelheid en je six-pack.

 2. Stilly Stakker

  Max Caldas, lees je mee?

 3. Doe ff normaal ‘Billy’. Dit is toch gewoon een prima verslag van een interview…

 4. “Billy”!
  Ga je schamen! Wat een minne streek om iemand zo te kakken te zetten. Om van een leuke ervaring (wat zo’n interview voor de meeste hockeyers is), zo de glans af te halen! Laf hoor!
  Als je bent wie je zegt te zijn (wat ik betwijfel) en Marc zo goed kent, spreek hem dan gewoon aan, maar doe dit niet via dit forum!
  Mooi dat de vaste kern van SCHC de club al jaren trouw is en er een soort vriendenteam is ontstaan met jongens die heel hard voor elkaar willen werken. Ik wens ze heel veel succes!

Reageer

Contact Us