Marcel Balkestein beëindigt carrière na dit seizoen

Oranje Zwart-verdediger Marcel Balkestein stopt na dit seizoen met tophockey. 5-BalkesteinDat vertelt de voormalig international in het Eindhovens Dagblad. Na vijftien seizoenen met OZ op het hoogste niveau, met daarin tot nu toe drie landstitels (2005, 2014, 2015), één EHL-overwinning (2015) en twee Europa Cup II-zeges (2002 en 2004) vindt de 35-jarige Brabander het mooi geweest.

Na het wereldkampioenschap in Den Haag, waar de ploeg van Paul van Ass zilver pakte, gaf Balkestein al te kennen zich niet meer beschikbaar te stellen voor Oranje. Met het Nederlands elftal pakte de OZ’er onder andere ook zilver op de Olympische Spelen van 2012 en op het Europees kampioenschap in 2011. Brons was er na het WK van 2010 en het EK van 2013.

In gesprek met het ED geeft de Eindhovenaar aan de komende drie maanden nog alles te zullen geven om met OZ voor de derde keer op rij landskampioen te worden en de EHL-titel succesvol te verdedigen.

Na Sander Baart, die naar Royal Antwerp vertrekt, is Balkestein de tweede grote naam die de mannen van Oranje Zwart kwijtraakt aan het eind van dit seizoen. Klik hier voor een volledig transferoverzicht voor het seizoen 2016-2017.

Comments (1)

  1. Wat heb ik al die jaren van je genoten bij O-Z. Dank hiervoor en blijf aub bij de club betrokken !

Reageer

Contact Us