Marcel Balkestein gaat spelen voor het Duitse Crefelder HTC - Hoofdklasse Hockey Nederland

Marcel Balkestein gaat spelen voor het Duitse Crefelder HTC

Ondanks een eerder aangekondigd hockeypensioen blijft Marcel Balkestein actief op het hockeyveld. De 108-voudig international speelt komend seizoen in Duitsland voor Crefelder HTC. Dat meldt de club op de website.

“Het contact met hem (Balkestein, red.) gaat al zo’n drie jaar terug”, zegt coach Matz Mahn. “Marcel Balkestein is een speler die ons enorm kan helpen onze doelen te bereiken. Hij heeft veel internationale ervaring en geldt als een voortreffelijke verdediger. Wij zijn er zeker van dat hij met zijn instelling en kwaliteit de jongere spelers in het bijzonder gaat verbeteren.”

Landgenoten

Balkestein voegt zich in Duitsland bij zijn landgenoten Roderick Musters en Joris Eshuis, die eerder deze week de overstap maakten van Schwarz Weiss Neuss. Crefelder HTC, dat afgelopen seizoen als vijfde eindigde, werd in 2007 Duits kampioen. Een jaar later won de ploeg de Europa Cup 1, de voorloper van de EHL.

De 35-jarige Balkestein nam afgelopen seizoen afscheid van Oranje Zwart. De Brabander speelde sinds 2002 voor de Eindhovense formatie en behaalde drie keer de landstitel, won de EHL en twee keer de Europa Cup II. Als international pakte hij zilver op de Olympische Spelen van 2012 en het WK in 2014.

Oranje-Rood

Naast het spelen bij Crefelder HTC blijft Balkestein ook actief met zijn hockeyschool en zal hij een dag in de week coach Toon Siepman bij Dames 1 van Oranje-Rood assisteren.

Reageer