Marcel Balkestein niet meer in actie voor OZ

Marcel Balkestein komt dit seizoen niet meer in actie voor Oranje Zwart. Onderzoek in het ziekenhuis wees uit dat het herstel van de liesblessure, die hij afgelopen zondag tegen Pinoké opliep, twee tot drie maanden vergt.

‘Een pees in mijn rechterlies is van het schaambot afgescheurd’, vertelt Balkestein die al rekening hield met een zware blessure. ‘Het is de bevestiging van wat ik al dacht. Het voelde afgelopen zondag niet goed. Ik wilde snel wegdraaien en hoorde pats. Dan weet je dat het niet goed zit. Na 15 jaar hockeyen ken je je lichaam goed genoeg.’

Voortijdig einde

Omdat het herstel van de kwetsuur twee tot drie maanden duurt, komt er een voortijdig einde aan de sportieve loopbaan van de verdediger. De 35-jarige Balkestein kondigde namelijk al eerder aan na dit seizoen te stoppen met tophockey.

‘Mijn carrière is groter dan de blessure. Natuurlijk neem ik liever afscheid in het shirt van Oranje Zwart dan in mijn gewone kleding, maar er valt voor ons (Oranje Zwart, red.) nog veel te winnen. En ik wil mijn bijdrage in het teamproces blijven leveren om zo mijn tijd bij Heren 1 op een mooie manier af te sluiten.’

Actief in de hockeysport

Balkestein komt sinds 2002 uit voor Oranje Zwart en won met de Eindhovense club onder meer drie landstitels en de EHL. Daarnaast behaalde de 108-voudig international zilver op de Olympische Spelen van 2012 en het WK in 2014. Na zijn afscheid zal Balkestein betrokken blijven bij de hockeysport. ‘Ik heb mijn eigen hockeyschool en ga één dag in de week Dames 1 van Oranje Zwart trainen. Waar ik zelf ga spelen dat weet ik nog niet helemaal’.

Comments (2)

  1. Jelle, wat een domme actie

    Heel zonde om zo een afscheid te moeten hebben!!
    Wat ik eerder raar vindt is dat Jelle Galema maar een wedstrijd geschorst is!! Heb de video beelden terug gekeken en dit is opzettelijk zeker als je het vergelijkt met Verga, Willemijn Bos was ook meer wedstrijden geschorst. Dit heeft echt maar dan ook echt niets met hockey te maken!!

  2. Wat jammer voor OZ, nu kan Marcel zich gaan richten op zijn vrouw die Volleybal speelt in het Oosten.

Reageer

Contact Us