Marcella van der Poel vertrekt bij MOP

Na vijf seizoenen vertrekt Marcella van der Poel bij MOP. Ze gaat komend seizoen spelen voor Tilburg, dat uitkomt in de Overgangsklasse.

De 25-jarige Van der Poel is niet de eerste speelster die Vughtse club gaat verlaten. Eerder maakten Pleun van der Plas, Marlena Rybacha en Donja Zwinkels bekend te zullen vertrekken.

Komst

Daar staat de komst van Floor Pheninckx, Elke Boers, Kim van Roosmalen en Janneke van de Venne tegenover.

Klik hier voor een volledig transferoverzicht voor het seizoen 2016-2017.

Comments (8)

 1. dat is de volgende… Blijft weinig over als er 6 van je basisteam weggaan. De andere 5 gaan nu toch ook nadenken of dit seizoen ze iets gaat opleveren mag ik aannemen. Ik denk dat er nog 1/2 spelers gaan afhaken nu.

 2. Op termijn zal Tilburg de plek van MOP in de hoofdklasse overnemen. Tilburg heeft toch uiteindelijk meer potentieel en achterban dan MOP en in Brabant is geen ruimte voor 4 stabiele hoofdklassers

 3. Ik hoorde dat er nog 2 meiden van MOP bij Kampong meetrainen. Hun dankbaarheid richting MOP is groot. Gras is vast weer groener bij een andere middenmoter. Tilburg is een grote club met veel potentie en goede coaches. Alleen de manier waarop het bestuur met professionals omgaat heeft wat weg van een gemiddelde club die in de derde klasse uitkomt. Als er op de belangrijke posities een goede man / vrouw komt te zitten dan geef ik ze een kans.

 4. Winnie vd Kerkheuvel

  Tilburg komt er aan!

 5. Mop vangt het vertrek van sommige speelsters prima op. Het verloop is logisch en goed. Al 5 aanwinsten en er gaan, Mop kennende, meerdere komen. Er zijn afgelopen jaren meerdere clubs met dit verloop geweest. Speelsters die er nu zitten geloven ook in het nieuwe plan en gaan bouwen aan een nieuw team voor komende jaren. Afgelopen seizoen ook in de voorspellingen onderin en eindigen uiteindelijk als 7de. Winnen 2 x van Kampong, pakken als enige club 7 punten tegen de top 4 en eindigen boven OZ, HDM, Bloemendaal, Pinoke en Push. Tilburg is geen vergelijking. Zij speelden net geen play-outs in de overgangsklasse.
  Alferink, met juist enorme professionele achterban, weet wederom te verassen dit jaar en maakt er een hechte groep van. Mop moet juist trots zijn op de rol die ze vertolken de laatste jaren. Ieder jaar staat er een prima team. Ik verwacht dat komend seizoen ook. Ik ben meer benieuwd naar Bloemendaal, Pinoke en Groningen. Zijn daar vertrekkende speelsters, nieuwe speelsters bekend?

 6. @tegengas

  Afgelopen jaar hebben ze het erg goed gedaan! Maar je top 6 verliezen is toch wat anders. Komen meisjes van 18 voor terug en speelsters uit de OVK. Is toch niet te vergelijken met wat er vertrekt? Als er dan ook nog speelster naar Kampong gaan…. Het geluk is wel komend jaar jaar dat Groningen niet erg sterk is (wel een sterk collectief maar weinig individuele toppers) en Pinoke verliest haar as… Dus kansloos is MOP niet maar zal een veel lastiger seizoen worden dan afgelopen jaren.

 7. Gaat er nog iemand naar Kampong… Want daar is het wel erg stil namelijk.

 8. MOP zal met groningen, bloemendaal en Pinoke de achterhoede vormen. En op groningen na verwacht ik van alle 3 de andere clubs dat ze nog wel met buitenlanders aan komen.

  HDM, Hurley, Kampong en OZ vormen de middengroep.

  Bij Kampong vertrekt volgens mij niemand en er deden afgelopen jaar al 2 jeugdspeelsters (NLA) regelmatig mee, dus die zullen erbij komen.
  Speelsters van MOP (o.a. De Waard) zijn zeker geen aanwinst voor kampong en blokkeren eigen jeugd.

Reageer

Contact Us