Margot Zuidhof: ‘Het is een hele leuke verrassing’

Kansen genoeg voor Hurley afgelopen zondag tegen MOP, maar het bleef in het Amsterdamse Bos 0-0. “De effectiviteit liet te wensen over”, zegt Margot Zuidhof van Hurley. “We vergaten onszelf te belonen. Dat is jammer en zonde.”

Dat was zeker zonde, want de concurrentie verloor en bij winst op MOP had Hurley op een gedeelde vierde plaats op de ranglijst kunnen staan. Nu blijft de ploeg zesde op één punt van Kampong en twee op Laren. “Hoewel we het niet hadden uitgesproken, maar als je de aansluiting kan maken, is het zonde als je het niet doet.”

Veel kansen

“We begonnen sterk”, blikt Zuidhof terug op het duel met MOP. “We hadden veel kansen. Veel corners, de tel ben ik kwijtgeraakt. Ook MOP heeft kansen gekregen, maar ik denk dat we over de hele wedstrijd de betere waren.”

“We maken het alleen niet af, vorige week tegen Pinoké en gisteren (zondag, red.) tegen MOP. Daar moeten we op trainen”, gaat Zuidhof verder. “Ik moet ook zeggen dat de keepster van MOP goed stond te spelen. Die haalde de onmogelijkste ballen eruit. Dat hielp ook niet mee.”

Verdediging

Hoewel voorin wellicht de effectiviteit ontbrak, staat Hurley verdedigend als een huis. In de laatste vijf wedstrijden incasseerde de ploeg slechts drie tegentreffers. “De verdediging blijft heel rustig onder druk en in de cirkel. Daar moeten we verder op bouwen.”

Hurley kende een goede eerste competitiehelft en ondanks de remise denkt Zuidhof dat de ploeg met een goed gevoel de winterstop in gaat. “Het is zonde dat we de laatste twee weken twee punten pakken. Dat is nu balen, maar ik denk dat we er later een positief gevoel aan overhouden.”

Telefoon van de bondscoach

Zuidhof zelf gaat met een dubbel goed gevoel de winterperiode in, want vorige week kreeg ze een telefoontje dat ze was opgeroepen voor een drietal trainingen bij Oranje net als haar ploeggenoten Lise Donkersloot en Sabine van Silfhout. “Ik dacht: wie heb ik nou aan de lijn? Ik schrok op een positieve manier. Het is heel leuk en ik ben heel blij. Dit had ik niet zien aankomen.”

“Ik ben benieuwd”, gaat Zuidhof verder. “Ik ga mijn best doen. Ik heb niets te verliezen en ik denk dat dat op zich een goede instelling is. Het is superleuk dat de bondscoach mij hiervoor belt. Ik zie wel wat het resultaat wordt. Het is een hele leuke verrassing.”

Reageer

Contact Us