Maria Verschoor na zwaarbevochten zege: 'Ze hadden moeite met onze nieuwe press' - Hoofdklasse Hockey Nederland

Maria Verschoor na zwaarbevochten zege: ‘Ze hadden moeite met onze nieuwe press’

Het Nederlands dameselftal boekte een nipte 2-1 zege op Duitsland na een lastige wedstrijd. Maria Verschoor denkt dat Oranje het liet liggen in de tweede helft.

Oranje ging goed van start en de Duitsers leken zich geen raad met het nieuwe pressing-systeem van het Nederlands elftal. Ook Verschoor merkte op dat de Oosterburen het er maar moeilijk mee hadden. ‘ We gingen goed van start en zetten veel druk. Volgens mij waren ze nogal verbaasd.’ Met het nieuwe systeem kwamen de Duitsers niet aan opbouwen toe. Toch lukte het niet om dit vol te houden. ‘We hebben het wel een beetje laten liggen in de tweede helft, we zetten een stuk minder druk en begonnen ook meer duels te verliezen.’ In de laatste vijf minuten was er sprake van een hectische slotfase. ‘We hadden een man minder en ze haalden ook nog eens hun keeper eruit, dus stonden we eigenlijk met twee man minder. We stonden alleen maar te verdedigen.’ Duitsland verdiende nog enkele strafcorners die wel tot gevaar leidde, maar geen goals waardoor de wedstrijd eindigde in 2-1.

Xan de Waard werd verkozen tot man of the match en Verschoor kon zich daar wel in vinden. ‘Ze had een hele fraaie actie in huis waaruit een een-op-eensituatie volgde. Dat zijn typische acties van Xan.’ Zelf had Maria Verschoor ook nog een mooie versnelling in huis, volgens Verschoor ligt daar ook de kracht van dit team. ‘We hebben snelle aanvallers en kunnen snel combineren. Dat is altijd lastig voor een tegenstander.’ Aankomend weekend neemt Oranje het twee keer op tegen België.

Door: Hans Hofstra

 

Reageer