Marijn Veen: 'Het is gaaf dat we tweede van de wereld zijn geworden' | Hoofdklasse Hockey Nederland

Marijn Veen: ‘Het is gaaf dat we tweede van de wereld zijn geworden’

Marijn Veen speelde afgelopen week het WK Zaal in Berlijn met de Oranjedames. Het scenario van het EK Zaal in Praag herhaalde zich: Oranje verloor de finale van Duitsland. Desondanks kan Veen met veel trots terugkijken op de intensieve zaalperiode.

De afgelopen twee maanden waren een rollercoaster voor Veen. Vanaf december tot en met het WK trainde de speelster bijna fulltime met Oranje in de zaal. “Het was een hele zware en heftige periode”, blikt Veen terug. “Ik was alleen maar bezig met hockey. Mijn studie en sociale leven heb ik even aan de kant moeten zetten.”

Zowel EK als WK gespeeld

Veen was een van de zeven speelsters die beide toernooien mocht spelen. Na het behalen van zilver op het EK, was ze er dan ook op gebrand om goud te winnen op het WK in Berlijn. De finale werd met 2-1 van Duitsland verloren. “Een finale verliezen is nooit leuk”, aldus Veen. “Ik baalde enorm, maar ben ook trots. Het is gaaf dat we tweede van de wereld zijn geworden.”

De finale spelen in een zaal met 8000 toeschouwers staat nog op het netvlies gebrand bij de Oranje-speelster. “Op zo’n moment besef je waarvoor je die twee maanden keihard hebt getraind.” De ervaring neemt Veen ook weer mee naar haar club Amsterdam. “De zaalperiode met Oranje is goed geweest voor mijn eigen vertrouwen. Met een goed gevoel sluit ik straks weer aan bij Amsterdam.”

Wennen aan rustperiode

De intense tijd met de groep heeft er toe geleid dat Veen even moest wennen aan de rust. “Het is voorbij, maar ik wil dit het liefst nog een keer meemaken. De groep was echt heel leuk, ik heb veel geleerd en het was een gave ervaring om twee grote toernooien te spelen.”

Voor de Oranje-speelster is het zaalseizoen nog niet ten einde. Van 23 tot en met 25 februari speelt ze met Amsterdam de Eurohockey Indoor Club Cup in Schotland. “Ik ben nu nog aan het nagenieten van het WK en ben deze week even hockeyvrij. Maar stiekem heb ik ook wel zin om weer met Amsterdam te spelen. Ik kijk er naar uit om nog meer van mezelf te laten zien.”

Competitieduel uitgesteld wegens Europacup Zaal

Op 25 februari wordt ook de competitie in de Hoofdklasse Dames hervat. De wedstrijd van Amsterdam tegen Huizen wordt door de Europese verplichting verplaatst naar 9 maart.

HockeyBaas-Logo
Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met HockeyBaas. HockeyBaas biedt jonge tophockeytalenten extra begeleiding en ondersteuning die hen helpt het maximale uit hun sportieve en maatschappelijke carrière te halen. Meer weten? www.HockeyBaas.nl.

Reageer