Marijne: "Klinkt misschien gek, maar wij zijn dik tevreden" | Hoofdklasse Hockey Nederland

Marijne: “Klinkt misschien gek, maar wij zijn dik tevreden”

‘Brutaal!’, ‘hoog’, ‘naar voren’. De instructies vanaf de kant waren glashelder voor de hockeyers van Den Bosch. Deze ploeg moet een hoogvlieger als Bloemendaal niet langer met ont­zag tegemoet treden, maar juist met lef, vindt de technische staf.

Hoofdcoach Sjoerd Marijne voor­op. Punten leverde het nieuwe denken Den Bosch bij lange na nog niet op (5-1), maar het was volgens Marijne ‘een verlies van betekenis’.

En dus kon het zomaar gebeuren dat na zo’n stevige nederlaag de gezichten van de Bosschenaren kort na afloop best vrolijk ston­den. Natuurlijk was Bloemendaal beter, maar dat deed niets af aan de veertig minuten die Den Bosch minstens gelijkwaardig was aan de nummer twee van de hoofdklasse. Daar trok ook aan­voerder Jimmy Doomernik zich aan op. „Bloemendaal had het moeilijk met ons. Dat is al een compliment waard. We hebben in de winterstop met elkaar afge­sproken dat we geen wedstrijd meer ingaan met het idee dat er niets te winnen valt.”

De criticasters zullen zeggen dat Den Bosch geen meter is opge­schoten in een halfjaar tijd. In de thuiswedstrijd eind september won Bloemendaal met 2-6. Ook toen was de marge dus vier tref­fers. „Toch waren we nu beter in balbezit en creëerden we ook veel meer kansen”, benoemde Marijne de voornaamste verschillen tus­sen oud en nieuw. Om er gelijk aan toe te voegen dat Den Bosch gisteren op ‘t Kopje nog niet in de sterkst mogelijke formatie speelde. Zo waren drie van de vier vaste verdedigers er niet bij. De Zuid-Afrikanen Rhett Halkett en Austin Smith zitten in Brazi­lië, Joep Burgerhof is geblesseerd. Mark Rijkers was één van de ver­vangers achterin bij Den Bosch.

„We durven door een uitslag heen te kijken. Zelfs op de ranglijst kijk ik niet naar boven of beneden. Daar ben ik totaal niet mee bezig. Mijn taak is om een team te ontwikkelen. Daar zijn wedstrijden als deze heel erg goed voor. Het klinkt misschien gek, maar wij zijn dik tevreden,” aldus coach Marijne.

Net zoals dat Marijne ook blij was met het optreden van Quico Cor­tés. De Spanjaard kreeg een nieu­we kans in het doel, nadat in de laatste drie duels voor de winter­stop Piet Noordam speelde. „Hij heeft het goed gedaan, maar dit was voor mij het moment om Quico nog een kans te geven. We hebben hem natuurlijk niet voor niets gehaald. Hij kan een meer­waarde zijn. Dat hem dat in de eerste seizoenshelft niet lukte, weet hij zelf ook wel. Dat bete­kent niet dat we meteen voor de rest van het seizoen een streep door zijn naam zetten.”

Reageer